خرید تور تابستان

اعتراض به تغییر کاربری زمین پادگان ارتش در ارومیه

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی مهندسی آذربایجانغربی در نامه ای خطاب به استاندار این شهر، به تغییر کاربری زمینهای پادگان ارومیه به مجتمع های مسکونی اعتراض کرد.
نامه اعتراضی شورای هماهنگی آذربایجانغربی به استاندار
به گزارش انصاف نیوز به نقل از معماری نیوز، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی مهندسی آذربایجانغربی در نامه ای خطاب به قربانعلی سعادت استاندار این شهر، به تغییر کاربری زمینهای پادگان ارومیه به کاربری مسکونی و سایر کاربری های خدماتی برای اسکان جمعیت انبوه اعتراض کرد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی مهندسی آذربایجانغربی متشکل از جامعه مهندسین مشاور دفتر آذربایجان غربی، انجمن شرکتهای ساختمانی و تاسیساتی وراهساز ی آذربایجان غربی، انجمن صنفی انبوه سازان مسکن آذربایجان غربی، انجمن مهندسان معمار وشهرسازی آذربایجان غربی، انجمن صادر کنندگان خدمات فنی ومهندسی آذربایجان غربی و سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان غربی می باشد.
طی چند روز آینده در یک گزارشی تباعات فاجعه بار اجتماعی و فرهنگی این تصمیم که توسط مدیران شهری دولت قبل صورت گرفته مورد بررسی قرار داده خواهد شد.
متن این بیانیه بدین شرح است:
جناب آقای مهندس سعادت
استاندار محترم محبوب و فرهیخته آذربایجان غربی
با سلام و احترام 
اطلاع حاصل گردید که در طرح تهیه شده برای زمینهای پادگان ارومیه و کاربری های تعریف شده مختلف آن، به مثابه طرحهای غیر اصولی سنوات گذشته جفای بزرگی در حق مردم این شهر میشود. 
شنیده ها حاکی است ، بخش عمده ای از این فضا به کاربری مسکونی و سایر کاربری های خدماتی برای اسکان جمعیت انبوهی اختصاص یافته است که در نگرش جامع نگر جامعه مهندسی استان به هیچ وجه شایسته این شهر و شهروندان آن نبوده و نخواهد بود.
بر این اساس این امر شورای هماهنگی تشکل های صنفی و حرفه ای فنی و مهندسی استان را بر آن داشت تا بنا بر رسالت خویش با وقوف به حساسیت موضوع ، مراتب دغدغه های خویش را در این خصوص به اطلاع مسئولین محترم برسانند، تا بیش از این شاهد توسعه نا متوازن و نا موزون شهر که عمدتاً ناشی از بی توجهی و بها ندادن به افکار عمومی و نظرات تخصصی صاحبنظران در گذشته بوده، در حال حاضرنیز نباشیم.
جناب آقای استاندار، شهر ارومیه به لحاظ زیبایی های طبیعی آن، شهره عام و خاص بوده است و لکن با سرنوشت نامعلوم دریاچه ارومیه و از دست رفتن این موهبت طبیعی بی نظیر، و در حالی که شهر به شدت از کمبود فضاهای فرهنگی و سیاحتی و گردشگری و تفریحی مناسب رنج میبرد، ضروریست تدابیر لازم برای پایداری صنعت گردشگری وایجاد جاذبه های جایگزین اتخاذ گردد . لذا لازم است ضمن حفظ آثار پیشینیان ، به این کمبود ها و کاستی ها نیز بیاندیشیم تا فضای این شهر از این رخوت خارج گردد.
عمارات دیوانی در اکثر شهرها به عنوان نماد و شاخص قدمت شهری محسوب می گردند. میدان ایالت در مرکز این شهر نیز یکی از آنهاست که با مجموعه ای همگون و موزون و بهم پیوسته از نمادهای بلدیه ، نظمیه ، عدلیه و نظامیه جلوه ای خاص به مرکز شهر بخشیده است که لازم است مجموعه پیرامونی آن من جمله مستحدثات زمینهای پادگان نیز یک هماهنگی و انسجام با این نماد بی بدیل داشته باشد، که این امر صرفا ً با ایجاد فضایی فرهنگی با کاربری ها ذیربط آن امکان پذیراست.
خوشحالیم که چشم شهروندان این شهر پس از سالها به بازگشایی امتداد خیابان امام از این میدان پر افتخار روشن شد که می بایست تلاش مسئولین محترم را ستود. آنچه که در ابتدای گشایش این مسیر مطرح می گردید این بود که مرکز شهر بشدت از معضل ترافیک شهری و کمبود فضاهای سبز رنج می برد و با بازگشایی این خیابان و حفظ فضای سبز آن و تبدیل آن به یک مجموعه متناسب، افزون بر حل بخشی از معضلات ترافیک شهری، جلوه ای خاص به این محدوده شهر خواهند بخشید.
لکن طرح تهیه شده برازنده این فضا نبوده و نه تنها نیازهای شهر را تامین نکرده ، بلکه بر معضلات آن نیزخواهد افزود.
از آنجائیکه این مجموعه با توجه به قدمت آن بعنوان نمادی از امنیت و اقتدار شهر بوده و در ادوار مختلف با حراست از جان ومال ناموس مردم این شهر بخشی از تاریخ شهر تلقی و فضای آن در مرکز شهر بعنوان فضایی مناسب برای تبدیل شدن به یک قطب فرهنگی و گردشگری میباشد.
شایسته مردم با فرهنگ ارومیه و مدیریت محترم اجرایی و مسئولین شهر نیست که فضای این چنین بی بدیل در دل شهر و این محوطه زیبا در هسته مرکزی شهر و درکنار عمارات دیوانی شاخص آن بدون در نظر گرفتن توسعه پایدار شهری مورد بی مهری قرارگیرد.
این فضا شایسته این است که مانند موارد مشابه در کشور های همسایه با طراحی زیبا و با یک زیر ساخت اصولی و با حفظ فضای سبز و با ایجاد بناهای شاخصی در آن، فضایی زنده و پویا برای معرفی فرهنگ، تاریخ و مدنیت این شهر و نمادی از مقاومت و مبارزات انقلابی و دفاعی مردم در کنار جاذبه های تفریحی و اقتصادی و سیاحتی، به یک قطب گردشگری تبدیل گردد.
جناب آقای استاندار اعضای شورای هماهنگی از دغدغه های مسئولین محترم به چگونگی تامین منافع مالکان زمینها واقف هستند و لکن روا نیست بدون چاره اندیشی به حل این مشکل از را ه های دیگر ، این سرمایه گذشتگان را به دست خویش تخریب و با تبدیل کردن به ساختمانهای ریز و درشت مسکونی و خدماتی علاوه بر بهره گیری ناصحیح از این سرمایه مردم شهر، با متمرکز کردن جمعیت انبوهی در آن نه تنها مشکلی را حل نکرده بلکه به یکی دیگر از معضلات این منطقه از شهر بیافزاییم و موجبات سرافندگی مسئولین و صاحبنظران فعلی را از فرزندان وآیندگان این شهر فراهم آوریم.
علیهذا تشکل های عضو این شورا ضمن تاکید برحفظ اصالت و هویت و قدمت این محدوده، عدم اتخاذ تصمیم های شتاب زده و غیر اصولی را به مسئولین محترم یاد آوری نموده و از سر دلسوزی خالصانه استدعا دارند با دستور توقف فوری و عاجل تصمیمات متخذه در خصوص طرح تهیه شده برای زمینهای مذکور، ترتیبی اتخاذ فرمایند تا با برگزاری جلسه ای مشترک با صاحبنظران این شورا و با یک خرد جمعی و بهره گیری از توانمندی ها و نظرات این جامعه مهندسی، طرحی کلان نگر با محوریت توسعه پایدار شهری وحفظ منافع عمومی تهیه گردد.
به خاطر بیاوریم که با تصمیمات نا سنجیده و غیر تخصصی و غیر فنی، چه بر سر باغ زیبای سیاوش، نهالستان گل و گیاه و چندین و چند مورد دیگر آمده است. 
شورای هماهنگی تشکل های صنفی وحرفه ای مهندسی آذربایجان غربی:
– انجمن شرکتهای ساختمانی و تاسیساتی وراهساز ی آذربایجان غربی
– جامعه مهندسین مشاور دفتر آذربایجان غربی
– انجمن صنفی انبوه سازان مسکن آذربایجان غربی
– انجمن مهندسان معمار وشهرسازی آذربایجان غربی
– انجمن صادر کنندگان خدمات فنی ومهندسی آذربایجان غربی
– سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان غربی
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا