«تقابل ترامپ با برجام، تقابل با جامعه بینالملل است»
معاون وزیر امور خارجه گفت: البته نسبت به آینده هر احتمالی وجود دارد و فشارهایی که آمریکا به همه کشورهای عضو برجام میآورد این توافق را در موقعیت مشکلی قرار داده است.
به گزارش ایسنا، عباس عراقچی که برای دیدار با مقامات انگلیسی هفته جاری به لندن سفر کرده است، اعلام کرد: در سفرهای ما به اروپا و مقامات اروپایی به ایران، برجام همواره یکی از محورهای اصلی گفتوگوها بوده است و ما به صورت مستمر درباره آن، تبادل نظر میکنیم زیرا تحولات گه گاه روز به روز است.
وی درباره محور گفتوگو با مقامات انگلیسی و روابط دو جانبه افزود: با طرف انگلیسی، بحث خوبی در این زمینه شد و اشتراک نظرهای خوبی در این باره وجود دارد که برجام، قابل مذاکره مجدد نیست.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه این موضع مشترک ماست که برجام قابل باز شدن، مذاکره دوباره و تغییر نیست، تصریح کرد: هیچ قسمتی از آن (برجام) را نمیتوان عوض کرد.
عراقچی ادامه داد: شش کشوری که با ما مذاکره کردند و اتحادیه اروپا که هماهنگکننده مذاکرات بود و ایران، مسوولیت مشترک (برای حفظ برجام) دارند و حتی فراتر از آنها، جامعه بینالمللی در اینباره مسوولیت دارد.
وی افزود: درباره اینکه در آینده چه گامهایی دیگری میتوان برداشت، اختلافنظرهایی وجود دارد و با توجه به سیاستی که دولت آمریکا در پیش گرفته است، نیاز دارد ما مشورتهای مستمر داشته باشیم. در مجموع در گفتوگوهای مفصلی که روز چهارشنبه با آقای آلیستر برت وزیر مشاور در امور خارجی انجام شد همه موضوعات را مرور کردیم و فکر میکنم در یک تفاهم نزدیکتر میان دو کشور، گفتوگوها موثر بوده است.
این مقام وزارت امور خارجه گفت: برجام اکنون توافقی میان ایران و شش کشور نیست. برجام یک سند متعلق به شورای امنیت و جامعه بینالملل است و شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ برجام را نه اینکه تایید کرده باشد، بلکه برجام را بخشی از خود قرار داد یعنی بخشی از قطعنامه خودش قرار داده است و این یک وظیفه مشترک بینالمللی است و تقابلی که آقای ترامپ با برجام پیدا کرده، در اصل تقابل با جامعه بینالملل است. به همین علت نیز تاکنون منزوی شده و هر تلاش برای به قول خودش پاره کردن برجام، موفق نبوده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون وزیر امور خارجه گفت: برجام از توافقهای بینالمللی است و ترامپ ادعا کرده بود پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نخستین کارش از بین بردن برجام باشد اما اکنون تقریبا یک سال و یک ماه او در این قدرت است اما موفق به این کار نشده است و علت آن هم استحکام داخلی این توافق و هم استحکام بیرونی برجام و حمایتی است که کشورهای عضو برجام و جامعه بینالملل انجام میدهند.
انتهای پیام