واژه غلط فراجناحی /مهدی آیتی
مهدی آیتی، نماینده ادوار مجلس در یادداشت ارسالی به انصاف نیوز، نوشت:
هرکس اندک دستی در امور سیاسی داشته باشد می داند که واژه ی “فراجناحی” از نظر سیاسی غلط است. شاید سالهاست که در کشور ما آن دسته از سیاست مداران و دولتمردان که می خواهند خود را وجیه المله قلمداد کنند از این واژه استفاده می کنند در حالی که همه ی کسانی که می گویند من سیاسی نیستم یا می گویند من فراجناحی هستم هم خودشان می دانند و هم مردم می فهمند که گوینده برای کسب رای اعتماد عمومی بیشتر این حرفها را می زند!
آفت هدف گیری سیاسیون در به کار بردن واژه ی فراجناحی آنجا بیشتر خود را نشان می دهد که جناحهای مختلف مخاطب می فهمند که گوینده برای رسیدن به اهداف و برنامه های خود از این واژه استفاده کرده و در نتیجه به او اعتماد نمی کنند.
عدم اعتماد جناحهای سیاسی از اشخاصی که خود را از بقیه ی مردم بالاتر می دانند و فراجناحی می خوانند از آنجا به وجود می آید که اینگونه سیاستمداران دارای مواضع روشن و شفاف سیاسی نبوده و اصطلاحا به جای سیاست مدار، سیاست باز و سیاسی کار لقب می گیرند.
امروز پس از گذشت ۳۵ سال از انقلاب و فراز و فرودهای بیشمار جناحهای سیاسی در این سه دهه بر کسی پوشیده نیست که آن دولتمردانی موفق و محبوب هستند که دارای مواضع سیاسی روشن و محکمی باشند و بر سر مواضع حق خود حاضر باشند پافشاری و مبارزه و حتی فداکاری کنند.
به هر حال سیاست مداران دولت امروز هم باید بدانند که این دولت مانند دولت های گذشته چند صباحی مهمان ملت است و آنچه از آنها بجا می ماند صفا و صداقتی است که در عملکرد سیاسی از خود نشان می دهند.
معمولا همه ی دولت ها مدعی هستند که با مردم صادق اند – ادعا می کنند که پاکدست هستند – مدعی هستند که راستگویند ولی مردم پس از مدتی با بروز تضاد و تناقض حرف و عمل دولتمردان درمی یابند که کدام دولت راستگوتر و صادق تر و کدام دولت سیاست باز و سیاسی کار است.
دولت امروز هم باید بداند که ریزش و رویش رای طرفداران و حامیانش در گرو راستگویی و صداقت در عمل است نه در حرف و شعار!
انتهای پیام