تبعات انتقاد از اجرای حکم مهآفرید؟!
بهار نیوز نوشت:
ظاهرا تبعات انتقاد از نحوه محاکمه متهمان پرونده فساد بزرگ اقتصادی و خصوصا اجرای حکم مهآفرید، دایره افراد بیشتری را شامل شده است زیرا در پی احضار و محاکمه صادق زیباکلام از فعالان رسانهای اصلاحطلب، این بار عباس سلیمینمین فعال رسانهای و فرهنگی اصولگرا نیز به دادگاه احضار شده است.
در پی برخی واکنشها به پرونده اختلاس 3هزار میلیاردی خصوصا پس از اجرای حکم اعدام مهآفرید خسروی برخی از منتقدان به دادگاه احضار شدهاند که از آن جمله صادق زیباکلام، فعال رسانهای اصلاحطلب و استاد سیاسی دانشگاه تهران بود که در همین رابطه به 18 ماه حبس محکوم شده است. اما این ماجرا ظاهرا و همچنان ادامه دارد و امروز نوبت به یک فعال سیاسی و رسانهای اصولگرا رسید تا در دادسرا حاضر شود.
وی در این باره به خبرنگار ما گفت: اخیرا انتقاداتی به نحوه برخورد با بحث مفاسد اقتصادی داشته که ظاهرا همین موضوع منجر به شکایت دادستانی از این جانب شده است. بنابراین گزارش، سلیمینمین در پی اجرای حکم اعدام مهآفرید طی سخنانی انتقادی گفته بود که قوهقضاییه از سر استیصال دست به این کار زده است. این جمله سلیمینمین با شکایت دادستانی مواجه شده و او امروز یکشنبه به همراه وکیل خود با حضور در شعبه دوم بازپرسی در جریان جزئیات پرونده مربوطه قرار گرفت.
احضار فعالان سیاسی و رسانهای درباره عملکرد قوه قضائیه خصوصا درباره پرونده موسوم به فساد اقتصادی 3 هزار میلیاردی به دادگاه که فعالان هر دو طیف اصولگرا و اصلاحطلب را در برمیگیرد زیرا در حالی که صادق زیباکلام در پی اظهاراتی مشابه به 18 ماه حبس محکوم شده، به نظر میرسد عباس سلیمینمین نیز باید در انتظار رای دادگاه درباره اظهاراتش درباره عملکرد قوهقضائیه باشد.
گفتنی اینکه، آیتاله لاریجانیآملی دو روز پیش در سخنانی به مناسبت گرامیداشت هفته قوهقضائیه از کسانی که این قوه را درباره برخی پروندههای قضایی مورد حمله قرار میدهند، انتقاد کرد و گفت: «تا کار به انتها رسید و باید حکم اجرا میشد متاسفانه برخی گفتند چرا باید این شخص اعدام شود. آملی لاریجانی با دفاع از روند رسیدگی به پرونده 3 هزار میلیاردی گفت: تمام قضات این پرونده قضاتی عادل و با تجربه بودند و نباید افراد غیر وارد ما را متهم کنند به اینکه نظر قوه قضائیه و رسیدگی آن سیاسی بوده است و اینکه رسانهها باعث شدند که احساسات درون جامعه برانگیخته شود و قوه قضائیه مجبور به این کار گردد.»
در عین حال، امروز عباس سلیمینمین به خبرنگار بهارنیوز گفت: فعالان رسانهای و رسانهها از مسوولان کشور انتظار پشتگرمی و حمایت دارند زیرا تا هنگامی که عزمی جدی برای حمایت از نقش نظارتی و افشاگرانه مطبوعات و رسانهها در مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادی وجود نداشته باشد همه تلاشها و زحمات مسوولانی که عزم برخورد با این مفاسد را داشته باشند به جایی نخواهد رسید. قوه قضاییه باید قبل از برخورد با فعالان رسانهای از خود بپرسد که آیا فلان منتقد با نیت خیرخواهانه مباحثی را مطرح کرده یا هدف دیگری داشته است؟! وی افزود: طبیعی است همه فعالان رسانهای دلسوز نظام اگر انتقادی هم نسبت به قوهقضائیه یا دیگر قوا داشته باشند در جهت پیشبرد اهداف همان قوا و در جهت اهداف مردم و نظام باید ارزیابی شوند نه اینکه عرصه نقد و انتقاد به آنها روز به روز تنگتر و محدودتر شود.
گفتنی اینکه حجتالاسلام محسنیاژهای، سخنگوی قوه قضاییه و دادستان کل کشور شنبه شب میهمان برنامه نگاه 1 سیما بود و در این برنامه سئوال نظرسنجی از بینندگان این بود که آیا از نحوه عملکرد قوهقضائیه در برخورد با دانهدرشتهای مفاسد اقتصادی رضایت دارید که مجری سیما در پایان برنامه نتیجه نظرسنجی را اینگونه اعلام کرد: 90درصد پاسخ نه و 10 درصد پاسخ آری. البته اعلام نتیجه این نظرسنجی با واکنش محسنیاژهای مواجه گردید که سیما را در نوع طرح سئوال و عدم توضیح جزئیات آن مقصر اعلام کرد.
در هر حال با وجود احضار فعالان سیاسی و رسانهای و منتقدان به دادگاه و صدور آرای قضایی درباره آنها به نظر میرسد دستاندرکاران و مسوولان این قوه برای اقناع افکار عمومی جامعه در برخی پروندههای قضایی، نیازمند اقداماتی جدی و تاثیرگذار خصوصا در زمینه پاسخ به برخی ابهامات، شبهات و… داشته باشند که این امر ارتباط دوسویه آنها با افکار عمومی، مدیران و اهالی رسانه و ورود به جزئیات اینگونه مباحث که یکی از لازمههای آن پخش فیلم جلسات محاکمه برخی پروندههای بزرگ (از جمله همین مورد پرونده 3 هزار میلیاردی) میباشد.
مسوولان باید به خوبی بدانند که هر چقدر کشت کنند به همان اندازه میتوانند برداشت کنند. از جامعهای که در برنامه رسمی تلویزیون کشور که با حضور یک مقام عالی رتبه قضایی برگزار میشود اما نتیجه نظرسنجی و سئوال پیامکی آن، نشان دهنده عدم اقناع 90درصدی مخاطبان (مردم) از نحوه برخورد با دانهدرشتها است باید نسبت به نحوه تعامل با افکار عمومی و خصوصا رسانهها که همواره میتوانند بازوی توانمند آنها در اقناعسازی جامعه باشند تجدید نظری اساسی صورت گرفته و با اهالی رسانه و منتقدان از نگاه «مشاورانی رایگان و باارزش» نگریسته شود. بدیهی است اگر در تعامل با منتقدان از رویکرد گذشت، رفاقت و طمانینه و نه از دریچه برخود با «افراد مغرض و با نیت های مجرمانه» نگاه شود، اقناع جامعه و افکار عمومی سهل الوصولتر خواهد بود در غیر اینصورت درب همچنان بر همان پاشنه خواهد چرخید…!
انتهای پیام