جهانگیری: توصیه کردند سکوت کنم
معاون اول با بیان اینکه من راجع به دوره بد کشور خیلی صحبت کردهام، بیان کرد: از مقطعی به من توصیه به سکوت کردند و من هم گفتم چشم، ولی الان سر تا ذیل حکومت را به بحث گرفته و می گویند انتخابات زودهنگام و بدون مهندسی برگزار شود. وقتی نگذاشتید اقدامات او گفته شود الان باید به این حرفها جواب بدهید البته اگر لازم باشد من موتور را مجدد روشن می کنم.
به گزارش ایسنا، معاون اول رئیسجمهور صبح امروز در همایش استانداران، مدیران کل سیاسی و فرمانداران کل کشور با اشاره به اینکه از سال 87 تا 92 متوسط ایجاد شغل 70 هزار نفر بود، اظهار کرد: پنج سال گذشته به طور متوسط 480 هزار شغل درست شده است که می گویند این خیلی بد است. در آن دوره که تورم 35 درصد بود میگویند دوره خیلی خوبی بود، اما اکنون که تورم زیر 10 درصد می گویند خیلی بد است.
وی در ادامه افزود: وقتی رشد اقتصادی منفی هفت درصد بود می گفتند دوره خوبی بود الان که رشد اقتصادی به شش درصد رسیده است می گویند رکود است . برادر عزیز می دانید رکود یعنی چه؟ یکبار رکود را برای مردم تعریف کنید.
جهانگیری ادامه داد: اگر گفته شود این اقدامات توسط دولت انجام شده است، اما به اقدامات بیشتری نیاز است ما این را قبول داریم و درست است ما بیش از 800 هزار شغل ایجاد کردهایم، ولی هنوز افراد بیکار زیاد داریم کارهای بزرگی انجام شده که نباید آنها کوچک جلوه داد. اشتباه می کنند که دولت را ناکارآمد جلوه می دهند و به آمریکا که می خواهد بگوید نظام ناکارامد است هم صحبت می شوند. شاخصهای اقدامات دولت که مشخص است .
معاون اول با بیان اینکه من راجع به دوره بد کشور خیلی صحبت کردهام، بیان کرد: از مقطعی به من توصیه به سکوت کردند و من هم گفتم چشم، ولی الان سر تا ذیل حکومت را به بحث گرفته و می گویند انتخابات زودهنگام و بدون مهندسی برگزار شود. وقتی نگذاشتید اقدامات او گفته شود الان باید به این حرفها جواب بدهید البته اگر لازم باشد من موتور را مجدد روشن می کنم.
جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه فرمانداران بالاترین مقام اداری و نماینده دولت در سطح شهرستانها هستند، اظهار کرد: فرماندار باید راجع همه مسائل اداره شهر خود اندیشه داشته باشد و بداند باید چگونه اقدام کند فرماندار می تواند حس دولت داری را در مردم تقویت کند، زیرا حس دولت داری زمینه ساز حل بسیاری از مشکلات کشور است.
وی تاکید کرد اولین وظیفه فرماندار این است که شناخت دقیقی از حوزه مسئولیت خود، فرصتها، تهدیدات چالشها یا ابر چالشها داشته باشد و برای آنها هم راه حل داشته باشد. فرماندار باید یک اطلس از مسائل و آسیبهای حوزه خود ترسیم کرده و نقشه راهی برای حل مشکلات داشته باشد و برای شهرستان خود یک افق ترسیم کند. که این افق مبتنی بر برنامههایی است که رئیسجمهور آن را در زمان انتخابات اعلام کرده است برنامههای توسعه هم می تواند افق دیگری باشد.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از مهمترین تهدیداتی که متوجه مسئولان اجرایی و فرمانداران است، روزمرگی و حبس شدن در مسائل لحظهای است، خاطر نشان کرد: این روزمرگی باعث می شود فرصت مشورت با نخبگان و تفکر درباره مسائل آینده را نداشته باشیم و از مسائل اصلی کشور غافل شویم و یکباره ببینیم که آب یا هوا یک مسئله مهم در کشور شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اکنون زمان کار است و باید با کار بیشتر امید مردم را بالا ببریم، تصریح کرد: مسائل اقتصادی اجتماعی فرهنگی و سیاسی ما تحت تاثیر مسائل پرشتاب و سریع و تحولات جهانی و منطقهای است، بنابراین باید برای مسائل راه حل نو داشته باشیم ما یا باید فکر خود را نو کنیم یا افرادی در کنار خود داشته باشیم که به ما فکر و ایده نو بدهند جامعه هم به سمت تنوع می رود و هم تفاوت. این تنوع هم می تواند تهدیدی باشد و هم می تواند فرصتی برای گفتوگو باشد و ما باید از این تنوع برای گفتوگو با مردم استفاده کنیم. از نقد و اعتراض مردم هم نباید نگران باشیم.
جهانگیری ادامه داد: اتفاقات دی ماه 96 هم خسارات و هم منافعی داشت همه شخصیتهای سیاسی حتی از کسانی که انتظار نمیرفت بیان کردند که اعتراض حق مردم است البته در برخی اعتراضات حرفهای بی ربطی زده شد که برای ما قبل قبول نبود، اما همه به این نتیجه رسیدند که باید صحبت مردم را شنید. آنچه ما را بایدنگران میکند نفرت، خشم و کینه مردم نسبت به مسئولان و نظام است، بنابراین نباید اجازه دهیم اعتراض مردم به نفرت و خشم تبدیل شود . هنر ما باید این باشد که به اعتراض مردم پاسخ دهیم. من به دبیرخانه دولت هم ماموریت دادم که کار قانونمندی برای پاسخگویی دولت به اعتراضات قانونی مردم انجام شود و دولت مکلف باشد پاسخ اعتراضات را بدهد.
وی همچنین گفت: ما باید با جامعه مدنی احزاب و جریانهای سیاسی قانونی و شناخته شده گفتوگو کنیم راه حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی ما صرفا راهکاری تکنیکی و فنی نیست، راهکار اصلی ما سیاسی است اگر می خواهیم همه مسائل کشور را حل کنیم باید دنبال راهکار سیاسی باشیم، یعنی همه با هم باشند و در یک راستا قرار بگیرند. مثلا افزایش قیمت حاملهای انرژی فقط با تصمیم و جلسه گذاشتن اجرایی نمی شود، بلکه همه قوا، دستگاهها و در راس همه رهبری و مردم باید با گفتوگو به این نتیجه برسند که برای حل مشکل کشور باید مثلا این تصمیم را گرفت که خوشبختانه وزرات کشور وارد بحث و گفتوگو شده و جای گفتوگوهای سیاسی هم در وزارت کشور است، استانداران و فرمانداران نیز باید با نخبگان و احزاب وارد گفتوگو شوند.
انتهای پیام
همان روز که شما را به سکوت وادار کردند، بایسته و شایسته بود با مردم صحبت می کردید و می گفتید، آهای مردم می خواستم از مشکلات بگویم، موانع سرراه را بگویم، ولی فلانی و یا دستگاهی به من می گویند سکوت کنم!!؟ نباید گفت چه بر سر این ملک رفت و همان فرد اینگونه طلبکار شده است؟! نمی دانستید این محافظه کاران اقتدارگرا به این بسنده نمی کنند و سنگر به سنگر جلو خواهند آمد تا شما را به سکوت و انفعال بکشند!
در مورد مسوولان بارها گفته ایم، هرکس می خواهد کار کند هم باید شایستگی داشته باشد. یعنی در خودش ویژگی بیابد که از دیگری برتر بوده و زمینه های حل مشکلات با یک برنامه ی دقیق و مدون داشته باشد. نمی شود بعد از سال ها کار کردن حالا یادش بیفتد باید برنامه داشته باشد. به تعبیر دقیق، برای هر مشکلی راه حلی منطقی بیابد. بعضی از استانداران از اعلام حکم یک فرماندارمی ترسند و هی می گویند لابی می کنند! خب! تو هم لابی کن. وزارت کشور را قانع کن و تعامل نما. شما مدیری و مسوولیت یک استان را به تو داده اند که مشکلات را رصد کنی، حل کنی و راه حل بیابی. بعضی از این استانداران از نهاد های موازی می ترسند. حیف اعتمادی که به این ها شده است