خرید تور تابستان

جنتی می‌پرسد: چرا بچه‌ها، بد شده‌اند؟ | محمدحسین کریمی پور

«محمدحسین کریمی پور» دریادداشتی تلگرامی نوشت: آقای جنتی گله دارد که چرا بچه‌ها نماز نمی‌خوانند؟ او گمان می‌کند که علت، کم کاری دستگاه آموزش و پرورش است. من سؤال ایشان را مهم می‌بینم اما پاسخ ایشان را نمی‌پسندم.

محمدحسین کریمی پوراواخر عمر مرحوم علامه، کسی از آن معلم الهی پرسید که تربیت چیست؟ پیرمرد – نقل به مضمون- گفته بود: تربیت عبارت است از دادن فرصت به بچه‌ی آدمیزاد که یک «آدم» را ببیند و درک کند. راست می‌گفت. اصلاً همنفسی با آدم، آدمت می‌کند. این تأثیرپذیری، فقط در جهت مثبت نیست. ممارست در معاشرت با آدم منفی هم، از تو می‌کاهد.

مردم بیش از هرکس با حاکمانشان معاشرند و از آنها اثر می‌پذیرند. آن قاعده‌ی مشهور «الناس علی دین ملوکهم» هم اشاره به همین معنا دارد. مردمی که با قواعد حکمرانی ماندلا و گاندی زندگی می‌کنند، به تدریج بخشنده‌تر و بهتر و آدم‌تر می‌شوند. ملّتی هم که تحت حاکمیت موگابه و صدام رشد کند، بی اخلاق‌تر و خشن‌تر خواهد شد.

حضرت آقای جنتی!

بچه‌ها نماز نمی‌خوانند. مع الاسف خیلی از والدین و معلمینشان هم نماز نمی‌خوانند. در حد اطلاع حقیر، خیلی از کارمندان و مدیران و ضابطان همان ادارات اسلامی شما هم نماز نمی‌خوانند. کافیست با اتوبوس بین شهری سفر کنید یا در مهمانی‌های فامیلی نظر کنید. کافیست در نمازخانه‌ی ادارات و مساجد شهر رفت و آمد کنید. مع الاسف، تعداد نمازخوان‌ها رو به کاهش است. تعداد حلال خورها هم! تعداد وجوهات بده‌ها هم! تعداد باورمندان به معاد هم!

مردم چهل سال است تحت حکومت علمایند. کتاب، نشریه، رادیو و تلویزیون و مدرسه و دانشگاه محکوم به اطاعت از قواعد شماست. چهل سال است که شما پرده‌داران انحصاری خدا در ملک ایرانید. ناس از شما ملوک چه دیده و چه آموخته‌اند که دین را وا می‌نهند؟ چرا عصبانی‌ترین ملت جهان شده‌اند؟ می‌فهمی؟ حتی عصبانی‌تر از جوامع جنگ زده حتی عصبانی‌تر از ملل در معرض نسل کشی! چرا بیشترین دعاوی دادگستری را ما داریم؟ چرا غارت خودروی تصادفی، دارد یک عادت می‌شود؟ چرا دروغ، حیله، فساد و رشوه دیگر قبیح نیست؟ چرا بد و بدترشده ایم؟

این بار که جلوی آینه ایستادید تا محاسن مبارک را شانه کنید، بجای تحسین ما خلق الله، لحظه‌ای اندیشه کنید. بپرسید تو کیستی شیخ احمد؟ ما علمای حکمران کیانیم؟ چگونه ملوک و آموزگارانی، بوده‌ایم؟ چه کرده‌ایم با دین و دنیای مردم؟

آشیخ احمد آقا! چهل سال خر مراد راندی. گوارای وجود! باز هم تا نفس داری، بران. ولی تو را به هر چه معتقدی، به رعیت مظلوم و مسلمان متحیر تکه ننداز.

دین نداریم؟ خوب ما «ناس» ایم. بفرما یقه‌ی «ملوک» مان را بچسب، حوصله داری!

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. بسیار عالی!
    گویی این فیلتر ها که سبب رنجیدگی کسانی بوده که شایستگی های فراوانشان روشن از خورشیده بوده و شمایان مسوولیت ها رااز آن ها دریغ کرده اید، کسانی را اشتباهی بر جایگاه تصمیم گیری ها نهاده که ناکارآمدیشان جدا از خسران و فاجعه این گونه آزردگیِ چون نویسنده و بسیاری دیگر را سبب شده، که نیک بنگری وارد است!

    10
  2. من تازه با این سایت آشنا شدم،از درج یک همچین تحلیل عالی متعجب شدم.امیدوارم برایش فیلتر نشوید!

  3. الله الله الله سخن چون از دل برایدلاجرم بردل نشیند همه سخن واه وناله ما سرخوردگان ارمانخواه اینست….

  4. سلام جناب کریمی پور
    بنده به تازگی کانال تلگرامی تون رو دیدم و چند تا از مطالب تون رو خوندم. مطالب جالب بود اما یه سوالی که چندین وقته برام پیش اومده اینه که چطور میشه فردی مثل شما یه پست با عنوان “با حسام الدین آشنا چه کنیم؟” بزاره و یه پست هم با عنوان “خداحافظ سياست! ” که تو یکی ملت رو دعوت به اصلاحات میکنی و میگید “این آغوش، برای همه ایرانیان جا دارد .” و تو یکی دیگه “در افق، اصلا چيز هاي خوب نمي بينم” که کلا میزنید زیر پیت. کلا خیلی وقته که نه هیچ حزبی برام اهمیت داره و نه چیزی به اسم ایران و ایرانی! تنها چیزی که مونده یه اعتقاداتی به دینی هست که معلوم نیست با این روند تا کی باشه. استجیر بالله!
    ولی برام سواله که چرا اینقدر دیر؟؟ چرا شما پس از این همه تلاش و کار تازه به این نتیجه رسیدید؟ چرا شمایی که کارتون تحلیل و مسایل سیاسیه اینقدر دیر؟ چرا وارد این بازی شدید؟ چرا عده ای رو امیدوار کردید و چرا پس کشیدید؟
    شاید به خاطر این باشه که درکل حرف زدن آسونه
    ولی خواهد افتاد مشکلها!

  5. گاهی به پشت سر نگاه کنیم ببینیم چه کسانی با همه بگیر و ببندها از سفره دنیا فارق شده اند و در جائی هستند که ما نه می بینیم و نه توان کمک به آنها را داریم
    و نه آنها توان کمک ما را دارند
    فقط چقدر درست و دقیق گفته شد که همه ما می میریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا