خرید تور تابستان

درباره عقب نشینی حمید هیراد

بعدازاینکه برنامه دورهمی «حمید هیراد» خواننده‌ای که ناگهان معروف شده بود را دعوت کرد دو تن از اهالی هنر به صحبت‌های عجیب و سرقت‌های ادبی او واکنش نشان دادند. «علیرضا بدیع» شاعر و مجری شبکه چهار روی آنتن زنده به او تذکر داد که شعرهای او دزدی‌اند و باباطاهر فقط یک کتاب دارد پس چگونه حمید هیراد همه کتاب‌های باباطاهر را دارد؟ «صابر قدیمی»، طنزپرداز که چندی است او هم در صداوسیما برنامه دارد در طنزی هیراد را سوژه قرارداد.

بعدازاین انتقادات شخصی به نام ناصری که ادعا می‌شد مدیر برنامه‌های حمید هیراد است «قدیمی» و بدیع را به شکایت تهدید کرد؛ و پس این تهدید کمپینی بانام نه به سرقت ادبی راه افتاد برای حمایت از بدیع و قدیمی. [گزارشی از کمپین نه به سرقت ادبی]

درباره نتایج کمپین و آخرین موضع‌های گروه حمید هیراد، صابر قدیمی به انصاف نیوز گفت: حمایتی که جامعه ادبی از ما و این فرآیند کرد باعث شد تا موسسه‌ای که مسوول برنامه‌های آقای هیراد است اعلام کند که مدیر برنامه‌های ایشان آن آقایی نیست که این صحبت‌ها را درباره شکایت از ما را مطرح کرده بود. درحالی‌که در پست‌های آقای هیراد اسم آقای ناصری منشن شده بود، خود آقای ناصری هم در توضیحات صفحه‌شان نوشته بودند مدیر برنامه‌های پازل بند و حمید هیراد، اما بعدازاین کمپین آن موسسه بیانیه‌ای داد که ما حامی هنرمندانیم و توهین به هنرمند را برنمی‌تابیم برای همین مدیر برنامه‌های آقای هیراد ناگهان شخص دیگری اعلام شد. خود آقای ناصری هم مجبور شدند توضیحات صفحه‌شان را اصلاح کنند آقای هیراد هم ایشان را آنفالو کردند.

او ادامه داد: در حال حاضر در شرایطی هستیم که همه از ایشان اعلام برائت کردند و گفتند که ایشان نقشی در برنامه‌های آقای هیراد نداشتند و صرفاً یک طرفدارند! ما این اتفاق را به فال نیک می‌گیریم، چراکه موضع این افراد عوض شد. خود آقای ناصری هم به این نتیجه رسیدند که مدیر برنامه‌های آقای هیراد نیستند و نمی‌توانند به ما توهین کنند.

قدیمی که برگزیده جشنواره ملی نیاوران در بخش طنز بوده درباره رفتار مدیر برنامه‌های هیراد گفت: طبیعتاً ایشان در جایگاهی نبودند که بخواهند با یک منتقد ادبی مثل آقای علیرضا بدیع یا بنده که هردوی ما تحصیلات ادبیات داریم و سال‌هاست در عرصه ادبیات کشور کارکرده‌ایم آن حرف‌ها را بزنند.

او تصریح کرد: ما چند کتاب داریم و سال‌هاست کارشناس بخش‌های ادبی و داور جشنواره‌های معتبر ادبی هستیم. اینکه ما نقد به حقی داشته باشیم که جامعه هنری هم آن را می‌پذیرد، نمی‌تواند مورد اعتراض قرار گیرد.

قدیمی در ادامه گفت: نشانه همراهی جامعه ادبی و مردم فراگیر شدن کمپین نه به سرقت ادبی بود در یک‌شب هشتک نه به سرقت ادبی ۱۵۰۰ بار در اینستاگرام منتشر شد و این نشان می‌دهد که به‌جز اهالی ادبیات مردم نیز همراه ما بودند. البته آدم‌هایی هم بودند که با آی‌دی فیک و بدون نام و نشان به من و علیرضا بدیع فحش می‌دادند.

او به سوال «پیش‌ازاین هم سرقت‌های ادبی شده بود چرا این بار جامعه ادبی به‌صورت گسترده واکنش نشان داد؟» پاسخ داد: من با مثالی جواب سوال شمارا می‌دهم، آقای چاوشی غزلی خواندند با قافیه و ردیف «این بار نه»، «اصرار نه» که در سریال شهرزاد نیز پخش شد، ابتدا در کاور آهنگ نوشته بودند که این غزل برای شهریار است اما بعداً مشخص شد که این غزل برای یک خانمی است.

این شاعر طنزپرداز خاطرنشان کرد: آقای چاوشی چندین بار عذرخواهی کردند و گفتند که ما نمی‌دانستیم، این طبع بلند آقای چاوشی را نشان می‌دهد. خیلی از هنرمندان هم اشتباه کردند و بعد عذرخواهی کردند؛ اما مشکل آنجایی به وجود می‌آید که شما نه‌تنها سرقت ادبی را کتمان می‌کنید بلکه زمانی که یک شاعر می‌گوید این شعر من است او را بلاک می‌کنید و بعد از نقد طنزی که توسط من صورت می‌گیرد مدیر برنامه‌های سابق ایشان -که الان مجبور شدند او را کنار بگذارند تا ما شکایت و پیگیری نکنیم- به منتقدان بگویند سگ‌های هار که به ما حمله می‌کنند و چیزهایی که درشان خانواده‌شان بوده را به ما گفتند. این ادبیات را جامعه ادبی برنمی‌تابد.

شاعر کتاب «لبخند شیرین فرهاد» ادامه داد: گرچه بیانیه آقای در بسیاری از نقاط مبهم بود و آن را با مشاوره وکیلشان نوشته بودند اما در بیانیه ایشان گفته بودند شاید اشتباهی باشد اما برای اصلاح همیشه زمان هست، تلویحا هم اشتباه خودشان را پذیرفته‌اند. از طرفی اینکه حضور آقای ناصری را کتمان کردند و در حال پیگیری هستند حقوق مادی و معنوی ترانه‌سرایان احقاق شود. اگر تمام این‌ها رخ دهد ما کار دیگری با این‌ها نداریم حتی برای آنها آرزوی موفقیت هم می‌کنیم.

صابر قدیمی درباره خروجی این کمپین گفت: خروجی این بود که آنها و همه متوجه شوند جامعه ادبی در برابر سرقت ادبی ایستاده‌اند. خروجی این کمپین حمایت از قانون کپی‌رایت بود. ما دورهم جمع شدیم تا از کپی‌رایت حمایت کنیم و نه به سرقت هنری بگوییم.

وی به سوالی درباره اینکه آیا این کمپین بعد از آقای هیراد به سرقت‌های هنری دیگر هم واکنش نشان می‌دهد یا خیر؟ پاسخ داد: جامعه هنری قرار است در کنار هم باشند و باقدرت در مقابل سرقت‌های هنری بایستند. دغدغه ما این است که این کمپین در همین‌جا تمام نشود می‌خواهیم باقدرت پیش برویم تا حقوق مولفین حفظ شود. ما به‌هیچ‌عنوان خصومت شخصی با آقای ایران به هیچ‌کسی دیگری نداشته‌ایم و نخواهیم داشت. این‌یک حرکت بود برای بهتر شدن وضعیت فعالیت‌های هنری در کلیه سطوح.

او در انتها اضافه کرد: من تمام خروجی‌های این کمپین را ارجاع می‌دهم به جمله‌ای از استاد و دوست ما دکتر یداللهی، ویدیویی از ایشان موجود است که ما به‌زودی آن را منتشر می‌کنیم، دکتر یداللهی در آن ویدیو در جمله‌ای تاثیرگذار می‌گویند وقتی‌که ما یک موسیقی که روی آن سرمایه‌گذاری شده را به‌صورت غیرمجاز دانلود کنیم ما هم اختلاس گران کوچک هستیم. پس به اختلاس‌های بزرگ اعتراض نکنیم.

بیانیه‌ی رسمی حمید هیراد: سرقت ادبی ناپسند است!

نه به حمید هیراد

 

انتهای پیام

 

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا