خرید تور تابستان

کاوه مدنی: به این امید به خانه برگشتم که امید را زنده کنم

«کاوه مدنی»، معاون مستعفی «نوآوری سازمان حفاظت از محیط زیست ایران»، در مصاحبه‌ای با بی بی سی به توضیح شرایط خود در ایران پرداخته و بخش تندرو را مخالف با حضور خود در دولت دانسته و گفته است «گروهی از تندروها که نمی‌خواهند دولت کارنامه موفقی داشته باشد، با حضور من مخالف بودند»

مدنی در گفت‌وگو با بی بی سی گفت: «از روز اول تحت فشار بودم. به محض ورود به تهران بازجویی شدم. ایمیل و اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی من را بدون اجازه چک کردند. من مدام سعی می‌کردم خودم را ثابت کنم. گفتم که برگشته‌ام به کشورم کمک کنم. سعی کردم نگرانی‌های آنها را درک کنم و برنامه‌هایم را شفاف توضیح بدهم. و برایشان روشن کنم که چرا بعد از ۱۴ سال برگشتم.»

مدنی در این مصاحبه ضمن اظهار اینکه امیدوار بوده در کارش در ایران موفق شود و بقیه را هم تشویق به بازگشت کند، اما به گفته‌ی او: «آنها پارانوید بودند و دائم فکر می‌کردند منطقی نیست که کسی بعد از این همه سال شغل و حقوق و مزایای خارج از کشور را رها کند و به ایران بازگردد. یک جا بالاخره خودم و خانواده‌ام به این نتیجه رسیدیم که من را نمی‌خواهند و اگر می‌خواهم کمکی کنم بهتر است برگردم به کارهای آموزشی.»

کاوه مدنی استاد دانشگاه امپریال کالج لندن بود که به دعوت دولت دوم حسن روحانی، رییس جمهور ایران، برای فعالیت در سازمان محیط زیست به ایران رفت. او در شهریور ۱۳۹۶ به مقام معاون بین‌الملل، نوآوری و مشارکت فرهنگی – اجتماعی سازمان حفاظت از محیط زیست منصوب شد و یکی از ماموریت‌های اصلی او کمک به وضعیت بحران‌زده منابع آبی ایران بود.

بعد از بازداشت گروهی از فعالان محیط زیست ایران در زمستان گذشته، گزارش‌هایی از بازداشت و تحت فشار قرار گرفتن آقای مدنی هم منتشر شد. او در نهایت از مقام خود استعفا کرد و از ایران خارج شد.

به امید ایجاد امید به خانه برگشتم

مدنی می‌گوید با وجود دعوت از او برای بازگشت به ایران، از ابتدا می‌دانسته که احتمال موفقیتش کم است، اما چهار دلیل برای این تصمیم داشته است.

«اولین دلیلم این بود که بعد از این همه سال یک نفر به کسی از نسل من پیشنهاد همکاری داده بود. دهه شصتی‌ها همواره اعتراض داشتند که در اداره مملکت نقشی ندارند. دومین دلیل این بود که من متخصص هستم و همیشه این بحث بوده که متخصص‌ها در جایی نیستند که از تخصص آنها استفاده شود. علاوه بر اینها من می‌خواستم ثابت کنم اشتباه است که فکر می‌کنند هر کس کشور را ترک کرده جاسوس است و معنای ترک کشور، این نیست که اهمیتی به آینده ایران نمی‌دهیم. دلیل دیگرم این بود که موفق شوم و متخصصان جوان دیگر هم ترغیب شوند برای کار به ایران برگردند. من به این امید به خانه برگشتم که امید را زنده کنم.»

تندروها نمی‌خواهند دولت کارنامه‌ی موفقی داشته باشد

کاوه مدنی در جواب اینکه دلیل موفق نشدنش چه بوده، گفت: «من متخصص تحلیل سیستم‌های پیچیده‌ام اما واقعا جوابی برای این سوال ندارم. دلیل خیلی مهم این بود که تندروها نمی‌خواهند دولت کارنامه‌ی موفقی داشته باشد و قدرتمندتر شود.»

مدنی در ادامه با اشاره به اینکه سیستم از نخبگان واهمه دارد، گفت: «فکر می‌کنند آدم‌هایی مانند من ممکن است نظام را سرنگون کنند. اول جدی نمی‌گرفتم اما بعد فهمیدم که واقعا ترس دارند. کارهایی که من انجام می دادم خوب پیش می‌رفت. این طور نبود که یک دانشمند ازخارج آمده و در فضای ایران نمی‌تواند کار معناداری را پیش ببرد. کارها خوب پیش می‌رفت و همین بعضی‌ها را ترسانده بود. علاوه بر این در سال‌‎های گذشته من در مورد سیاست‌های اشتباه و تصمیم‌های غلط در حوزه محیط زیست و آب در ایران نوشته بودم. مسوولان آن تصمیم‌ها نمی‌خواستند من صدای بلندتری داشته باشم.»

هرگز تفهیم اتهام نشدم

مدنی در مصاحبه دیگری با روزنامه ایران در پاسخ به کسانی که می‌گویند از ترس ایران را ترک کرده، گفت: «به هیچ وجه این چنین نبوده و این بهانه را هم نمی‌پذیرم که کشوری من را دعوت کند، بعد مورد توهین قرار بگیرم و اجازه تحقیق و پژوهش نداشته باشم.»

او همچنین درباره اتهام جاسوسی به ایران گفت: «در نوروز برای مأموریت به چهار کشور سفر کردم. به همین دلیل پیش از رفتنم همه کارهایم را تا آخرین ساعت کاری انجام دادم، نامه‌هایم را خواندم و حتی برخی از آنها را هم ارجاع دادم و در این مدت هیچ کار خلافی مرتکب نشدم. بنابراین درباره اتهام مجرم بودن و جاسوسی هم باید بگویم که در هیچ موردی هرگز تفهیم اتهام نشده‌ام. هیچ قراری برای بنده صادر نشده و با احترام و به میل خودم از کشور خارج شدم.»

از خانواده‌ام عذرخواهی کنید

آقای مدنی به اتهام‌زنی برخی از نمایندگان مجلس هم اشاره کرد و گفت: «برای برخی از این افراد متأسفم! آنها نمایندگان مردم هستند و با رأی مردم به مجلس وارد شده‌اند تا قانون وضع کرده و به اجرای آن کمک کنند، اما متأسفانه برخی از آنها خلاف قانون عمل کردند و به راحتی به افراد توهین و افترا و انگ جاسوسی می‌زنند. مثلاً یکی از این نمایندگان مدعی شده بود، که برای مدنی حداقل دو تابعیت ثبت شده و او به برخی کشورهای ممنوعه هم سفر کرده و با اسرائیل ارتباط داشته است! اما من می‌پرسم که این ادعاها از کجا پیدا شده و بر اساس چه سندی گفته می‌شود.»

او گفت که امیدوار است این نمایندگان هرچه زودتر از دولت، مسوولین ذی‌ربط و خانواده‌اش عذرخواهی کنند تا ثابت شود نمایندگان ذی‌صلاحی هستند. «به هرحال خطا رخ می‌دهد، اما اعتراف به خطا، شهامت و صداقت می‌خواهد که امیدوارم در آنها پیدا شود. البته باید از نمایندگان و مسوولانی که به دنبال احقاق حق بوده و شفاف‌سازی کردند، تشکر کنم.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. معیار این عزیزان ارزشی برای قضاوت قیاس به نفس است ، با خود میگویند که ما که مومن و متعهد هستیم مجانی زیر علم کسی سینه نمیزنیم ، چطور این ریش تراشیده مزایای زندگی در اروپا را رها کرده و امده به ایران ، آنهم لندن که کعبه آمال است !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا