«خروج آمریکا از برجام موقعیت خوب بینالمللی برای ایران ایجاد کرد»
نماینده مردم ایلام در مجلس گفت: ترامپ همانطور که پیش بینی می شد آمریکا را از برجام خارج کرد و نکته مهم این کار بازگشت دوباره تحریمهاست.
جلال میرزایی در گفتوگو با ایسنا، رویکرد آمریکا در قبال ایران را کاملا خصمانه خواند و اظهار کرد: آمریکا به رویکرد دوران بوش در قبال ایران برگشته و فکر میکند با اعمال تحریمهای شدید میتواند با بوجود آوردن نارضایتی شدید اجتماعی، باعث تغییر رژیم در ایران شود.
وی با بیان اینکه «از اوایل دوره اوباما تا اواخر دولت او که با ایران به توافق هسته ای رسیدند، آمریکا توانست با تحریم های مؤثر و مخرب برای اقتصاد ایران مشکلات جدی به وجود بیاورد»، عنوان کرد: موفقیت دولت اوباما در اجرای تحریمهای پیش از برجام، به خاطر اجماعی بود که آمریکا توانسته بود در بین قدرتهای بینالمللی علیه ایران بوجود بیاورد و با این کار پرونده ایران را به شورای امنیت بکشاند و قطعنامهها علیه ایران را به تصویب برساند. پس از برجام، این اجماع جهانی علیه ایران از بین رفته و به همین خاطر تحریمهای یکجانبه آمریکا که با خروج ترامپ از برجام به ایران تحمیل میشود، تاثیر تحریمهای دوره اوباما را نخواهد داشت.
وی در عین حال از آتش زدن پرچم آمریکا در صحن مجلس انتقاد کرد و گفت: نهادهای اطلاعاتی و امنیتی باید تحرکات را رصد و مراقبت کنند که جریان حمله به سفارت عربستان تکرار نشود؛ چراکه با خروج آمریکا از برجام، موقعیت خوب بین المللی برای ایران ایجاد شده که باید مراقب باشیم با دست خودمان از بین نرود.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه «هم اکنون توپ در زمین اروپاییهاست» تصریح کرد: همانطور که رئیسجمهور اعلام و رئیس مجلس هم در نطق پیش از دستور خود عنوان کرد، اگر اروپاییها بتوانند انتظاراتی را که ایران از برجام داشت، تامین کنند ایران در برجام خواهد ماند و در غیر اینصورت نه تنها ایران از برجام خارج خواهد شد، بلکه با توجه به بیانات مقام معظم رهبری بیاعتمادی جدیدی بین ایران و غرب بوجود خواهد آمد و شکافی ایجاد میشود که سالها طول خواهد کشید که از بین برود و شرایطی مانند قبل از مذاکرات هستهای شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه «قرار است ترامپ تحریم های پیش از برجام را ظرف 6 ماه برگرداند و قصد دارد کشورهای دیگر را نیز به تبعیت از این تحریم ها وادار کند»، افزود: آمریکا به دنبال این است که ظرف 3 سال صادرات نفت ایران را به 500 هزار بشکه کاهش دهد ولی اگر با کشورهای اروپایی به توافقی برسیم که طبق گفته مقام معظم رهبری ضمانت اجرایی هم داشته باشد، و شرکت های اروپایی از تحریم های یکجانبه آمریکا تبعیت نکنند، تحریم های آمریکا با شکست مواجه خواهد شد.
وی افرادی را که در عربستان روی کار آمدهاند شرور خواند و با بیان اینکه «اینها در ایرانستیزی و ایجاد ایرانهراسی از اسرائیل جلوتر هستند»، گفت: در روزهای اخیر عربستان به بازارها این پیام را میدهند که کمبود نفت ایران در بازار را جبران خواهند کرد که منجر به تنش و تقابل جدی در روابط با عربستان خواهد شد و عربستان باید مطمئن باشد که ایران اجازه چنین کاری را به آنها نخواهد داد.
انتهای پیام
یک خبر بسیار بی معنا
اعلام حمایت اتحادیه آفریقا از برجام
رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا با صدور بیانیهای، ضمن اعلام حمایت این اتحادیه از برجام، از تصمیم یکجانبه دولت آمریکا برای خروج از این توافق و بازگرداندن تحریمها علیه ایران عمیقا ابراز نگرانی کرد.
پاسخ:
اتحادیه افریقا چگونه می خواهد از برجام حمایت کند.
افریقاییها نه قدرت نظامی دارند و نه قدرت اقتصادی.
دولتهایشان هم با کودتا و تحت حمایت غرب بر سر کار امده اند و جز کشتار مردم بی دفاع افریقایی کاری بلد نیستند.
فکر نمی کنید حمایت اتحادیه افریقا از برجام یک حرف بی معناست.