خرید تور تابستان

گزارش خبرآنلاین درباره‌ی چگونگی انتخاب شهردار

خبرآنلاین، خبرگزاری نزدیک به علی لاریجانی، در گزارشی با تیتر «افشانی چگونه شهردار تهران شد؛ رقبا چطور ناکام شدند؟» نوشت:

محمدعلی افشانی در حالی با رأی اکثریت آراء بر روی صندلی بهشت تکیه می زند که پیش از این در دولت یازدهم استاندار فارس بوده است.

به جرات می‌توان گفت محمدعلی افشانی شهردار جدید تهران از بستر یکی از سیاسی‌ترین عملکردهای شورای شهر پنجم  به صندلی شهرداری در خیابان بهشت رسید. افشانی از ابتدا گزینه مورد حمایت حزب اعتماد ملی بود اما بعدها ضلع دیگر مثلث احزاب درگیر انتخاب شهردار، یعنی کارگزاران سازندگی به میدان حمایت از او آمد. کارگزاران در این حمایت غیرمستقیم از افشانی توانست در شطرنجی سیاسی، ضلع دیگر مثلث احزاب درگیر یعنی، حزب اتحاد ملت را کیش و مات کند. ماجرا از آنجا شروع شد که سه حزب اصلی اصلاحطلبان یعنی، حزب اتحاد ملت، حزب اعتماد ملی و حزب کارگزاران سازندگی، برای انتخاب شهردار آینده تهران وارد عرصه شدند.

در ابتدا محسن هاشمی گزینه جدی‌تری محسوب می‌شد اما اعضای شورای شهر به دلیل آنچه باعث می‌شد ترکیب شورا بهم بخورد، با حضور محسن هاشمی به عنوان شهردار تهران موافقت نکرد. روشن‌ترین دلیل آنها برای مخالفت با شهردار شدن محسن‌هاشمی، ترس از حضور گزینه‌ای علی‌البدلی به نام مهدی چمران بود. اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شد و بعدها مشخص شد حزب اتحاد ملت، برای سوق‌دادن انتخاب شهردار به گزینه‌های مدنظر خود، پشت این ماجراست. با حذف محسن هاشمی از گزینه‌های شهرداری تهران، شانس گزینه‌هایی چون مکارم حسینی، حناچی، محمدعلی افشانی و محمود حجتی بالا رفت. حجتی یک هفته قبل از مهلت انتخاب شهردار به دلایلی چون ادامه حضورش در دولت انصراف داد. از آن طرف مکارم حسینی به واسطه رزومه ضعیف‌تر گزینه جدی نبود.

برهمین اساس رقابت اصلی میان دو نامزد بالا گرفت، محمد علی افشانی و پیروز حناچی. حناچی اما در ادامه این لابی‌ها مورد حمایت حزب اتحاد ملت قرار گرفت و همین حمایت اتحادی‌ها باعث شد او در روزی رای‌گیری برای انتخاب دو گزینه نهایی مغلوب هماهنگی اعضای نزدیک به حزب اعتماد ملی، مستقل‌ها و کارگزاران سازندگی برای از دور خارج کردن گزینه حزب اتحاد شود. با خروج حناچی از گزینه‌ها، مکارم حسینی و محمدعلی افشانی گزینه‌های اصلی انتخاب شهردار شدند و حتی وعده مکارم حسینی برای قائم‌مقام کردن پیروز حناچی و توصیه محمدعلی نجفی به شورای شهر برای انتخاب مکارم حسینی به عنوان شهردار تهران نیز کارساز نشد و اعضای شورای شهر تهران در این ماراتن سیاسی، محمدعلی افشانی را به عنوان شهردار تهران معرفی کردند. محمدعلی افشانی در حالی با رأی اکثریت آراء بر روی صندلی بهشت تکیه می زند که پیش از این  در دولت یازدهم استاندار فارس بوده و هم‌اکنون معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در دولت دوازدهم است.

وی همچنین معاون سابق وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بوده‌است و در سابقه افشانی معاونت استانداری استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و سمنان نیز به چشم می‌خورد.

افشانی برنامه های خود را در قالب 14فصل با شعار “شهر زیست پذیر، شهروند مشارکت پذیر” به شورای شهر ارائه کرد و امروز توانست با کسب 19 رأی از رقیب خود یعنی سمیع الله حسینی مکارم دیگر گزینه تصدی شهرداری تهران، پیشی بگیرد.

با این حال اعضای شورای شهر به شهردار منتخب تهران پیشنهاد دادند که از برنامه‌های سایر کاندیداها استفاده کند.

محمود میرلوحی صبح امروز پس از انتخاب محمد علی افشانی به عنوان شهردار تهران، گفت: انتخاب شهردار توسط اعضاء نشان می‌دهد که شایعاتی که در این مدت مطرح شده بی اساس بوده و صحت نداشته است.

وی افزود: از افشانی می‌خواهم که از برنامه پنج کاندیدای دیگر شهرداری هم استفاده کنند تا بتوانند شهری بهتر برای مردم بسازند.

همچنین امینی نایب رئیس شورای شهر تهران نیز در پی انتخاب افشانی به عنوان شهردار پایتخت گفت: مهم این است که اعضای شورا که همگی از یک لیست واحد هستند با برنامه ریزی مشترک با کمک شهردار برنامه جامعی را برای حل مشکل کلانشهر تهران تدوین کنند.

همچنین از نکات جالب جلسه امروز این که برخلاف مکارم حسینی مکارم که بلافاصله پس از سرپرست شدن در شورا حاضر شد، ظاهرا محمدعلی افشانی شهردار جدید تهران امروز به شورا نخواهد آمد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا