در جلسهی مهم «مقتدی صدر» و «عمار حکیم» چه گذشت؟
الجزیره نوشت: رؤسای ائتلاف سائرون و جریان الحکمه در عراق، مقتدی صدر و عمار الحکیم از آمادگی خود برای نشستی با دیگر تشکلهای سیاسی برنده در انتخابات، برای بحث و گفتگو در خصوص تشکیل حکومت سخن گفتند.
به گزارش «انتخاب»، این رسانه عرب زبان ادامه داد: بدنبال یک جلسه طولانی، حکیم اظهار داشت ائتلاف آنها در بردارنده دو تشکل اساسی است که از طریق انها می توان با تشکلهای برنده در انتخابات در رابطه با تشکیل یک دولت ملی مستقل مذاکره کرد.
وی افزود: «می خواهیم از چاله های مذهبی بگذریم و یک دولت ملی را تشکیل دهیم؛ درهای ما به روی تمام قدرتهای سیاسی باز است و آماده مذاکره با دیگر قوای سیاسی در رابطه با ساختار برنامه های دولت اینده هستیم تا بحران بین ملت عراق و طبقه سیاسی حاکم را از بین ببریم».
مقتدی صدر هم در این جلسه تصریح کرد:«گفت و گویی که بین ما انجام شد مربوط به مرحله آینده است برای برطرف کردن فشارها و سختی ها از ملت عراق و من از کسانی که رأی دادند سپاسگزارم».
براساس نتایج اولیه انتخابات عراق، ائتلاف سائرون با کسب 54 کرسی در جایگاه نخست قرار گرفت، پس از آن، ائتلاف فتح به رهبری هادی العامری 47 کرسی، ائتلاف نصر به رهبری العبادی 43 کرسی، ائتلاف دولت قانون 25 کرسی، ائتلاف الوطنیه 22 کرسی و جریان الحکمه 19کرسی به دست آوردند.
تشکل بزرگی که دولت جدید را تشکیل خواهد داد، نیاز به حداقل 165 رای از مجموعه 329 آراء نمایندگاه پارلمان دارد.
در ادامه، نخست وزیر عراق خواستار تحقیق در مورد صحت عمل کمیته برگزاری انتخابات شد، چرا که هیچ شرکتی وظیفه معاینه فنی صندوق های الکترونیکی را بر عهده نداشته است.
این در حالی است که به گفته کمیته برگزار کننده انتخابات، این کمیته تلاش خود را برای عقد قرارداد با یک شرکت متخصص کرده است اما همه شرکتهای مذکور با این درخواست مخالفت نموده اند!
لازم به ذکر است که العبادی پیش از این از کمیته برگزار کننده انتخابات خواسته بود از شمارش دستی در مراکز انتخاباتی استفاده کند، که البته پذیرفته نشده بود.
از سوی دیگر، نماینده ویژه سازمان ملل در عراق نیز خواستار رسیدگی به تامم شکایتهای مربوط به انتخابات شد.
علاوه بر این، نیروهای عربی و ترکمانی در شهر کرکوک نیز به دنبال اتهامات تقلبی که متوجه حزب اتحاد ملی کردستان شد، شمارش دستی آراء را خواستار شدند.
انتهای پیام
عمار حکيم حتي اگر به حرفي زده هم اعتقادي نداشته باشد (که بسيار بعيد است) اما سخنش را بايد با آب طلا نوشت و در چارچوبي از طلا و جواهر قاب گرفت : (می خواهیم از چاله های مذهبی بگذریم و یک دولت ملی را تشکیل دهیم؛)