موضع میرحسین موسوی در مورد فلسطین چیست؟
مهندس میرحسین موسوی معتقد است: گاهی از کنار مرز اسراییل غاصب و از کنار سرزمین فلسطین رد میشویم و مطمئن میشویم که جدا شدن این نقطه از جهان اسلام امکانپذیر نیست و هیچ نوع تلاش و سرکوبی نمیتواند این جدایی را ایجاد کند. جدایی زمانی امکان پذیر است که مساله اسراییل به نفع آمریکا و اسراییل تمام شود وگرنه این تعارضها باقی میماند.
انصاف نیوز همزمان با روز قدس و به مناسبت چالشهای اخیر در منطقه، متن سخنان چند سال پیش میرحسین موسوی، نخست وزیر دوران دفاع مقدس را بازخوانی میکند. میرحسین از سال 89 در محدودیت سیاسی به سر میبرد.
موضع میرحسین موسوی در مورد فلسطین
۱۱ دی ۱۳۸۷، ایلنا به نقل از میرحسین موسوی نوشت: مبارزه فلسطین با مبارزه ملت ما و همه ملتهای مسلمان جهان پیوسته است و همچنین با مبارزه همه آزادی خواهان جهان ارتباط دارد و کسی نمیتواند با ارزشهای بنیادین استقلال، آزادی خواهی و مقاومت در برابر ظلم موافق باشد و احساس پیوستگی با ملت فلسطین نداشته باشد.
هیچ کس نمیتواند به دنبال استقلال، آزادی و مقاومت در برابر ظلم باشد، اما با ملت فلسطین احساس همبستگی نکند. سرنوشت منطقه ما با سرنوشت مبارزه فلسطینیها گره خورده و هیچ خاورمیانهای و مسلمانی نیست که اطلاعات و احساسی نسبت به این مبارزه نداشته باشد و از ارتباط آن با سرنوشت ملتهای اسلامی بیخبر باشد، ولی زمانی که از نزدیک به صحنه مبارزه نگاه میکنید؛ بیشتر از همیشه متوجه میشوید که مبارزه انتفاضه تا انتها و تا آزادی کامل مردم فلسطین ادامه خواهد داشت. فلسطینیها را نمیشود از بدنه جهان اسلام جدا کرد.
یادبودها و خاطرهها و آثار اسلامی انسانها را فرا میخواند که در آن منطقه برای حیثیت، یکپارچگی و آزادی خود مبارزه را ادامه دهند.
آن چیزی که ملت را به مبارزه تشویق میکند؛ ارزشهای بنیادین است که گاه در جغرافیا، گاه آثار تاریخی و نمادی و مذهبی متجلی میشود.
آن منطقه مملو از این آثار است؛ مگر میتوان قدس را از بین برد و ویران ساخت، مگر میشود آثار اسلام و خاطرات مسلمانان را از بین برد، مگر میشود خاطره جمعی مسلمانان را از بین برد.
گاهی از کنار مرز اسراییل غاصب و از کنار سرزمین فلسطین رد میشویم و مطمئن میشویم که جدا شدن این نقطه از جهان اسلام امکانپذیر نیست و هیچ نوع تلاش و سرکوبی نمیتواند این جدایی را ایجاد کند. جدایی زمانی امکان پذیر است که مساله اسراییل به نفع آمریکا و اسراییل تمام شود وگرنه این تعارضها باقی میماند.
هر نوع صلح، بحث و قراردادی که نتواند به این واقعیت توجه کند به انجام نخواهد رسید. آن طور که ما مسلمانان میتوانیم درک کنیم، آثار و سابقه و خاطرات این سرزمین آن را بخش جدایی ناپذیری از جهان اسلام قرار میدهد. انتفاضه با هر فراز و فرودی تا زمان پیروزی کامل ادامه خواهد داشت.
با نگاهی به تحولات منطقه میتوان گفت اقدامات آمریکا در منطقه نشان دهندهجهلی است در غرب، که نسبت به مسائل منطقه وجود دارد. آمریکا فکر میکرد بعد از آمدن به عراق میتواند مردم را تحت فشار قرار دهد و مردم برایش کف میزنند.
آمریکا با این هدف به منطقه آمد تا تغییراتی در منطقه ایجاد کند و رژیمهایی را به نفع خود بر سر کار بیاورد و امنیت اسراییل را به صورت اساسی و استراتژیک تأمین کند؛ ولی با مقاومت مردم عراق مواجه شد و مردم عراق نیروهای آمریکایی را به عنوان اشغالگر نگاه میکنند.
آمریکا در عراق هم برای باقی ماندن و هم بیرون آمدن مشکل پیدا کرده است و ادامه این روند با تعهدی که آمریکا نسبت به ساختن عراق داده بود؛ متناقض است و این خود گامی بلند در جهت منافع فلسطین است و ما بیش از پیش ارتباط سرنوشت عراق با فلسطین را درک میکنیم.
هر عقبنشینی آمریکاییها در عراق به معنای سست شدن پایههای نظام امنیتی اسراییل خواهد بود و هر نوع ماندن یا کشیده شدن آمریکا در منطقه موجب خسارتهای زیاد به منافع آمریکا خواهد بود. و این مشکلی است که غرب و آمریکا برای خود به دلیل عدم شناخت از معادلات خاورمیانه، باورهای مردم و ارتباطات آنها ایجاد کرده است.
خیال این که مردم منطقه سلطه بیگانه را تحمل کنند؛ نشانه جهل آنها به واقعیتهای منطقه و عدم فهم درونی آنها از تمدن اسلامی، گرایشها و باورهای مردم در منطقه است آمریکاییها میتوانستند جغرافیای منطقه، واقعیتها و آثار تمدن باقیمانده در فلسطین را ببینند و بدانند که نمیشود در اینجا به راحتی ملتی را بسازند؛ زیرا شکست میخورند.
مبارزه فلسطین با مبارزه ملت ما و همه ملتهای مسلمان جهان پیوسته است و همچنین با مبارزه همه آزادی خواهان جهان ارتباط دارد و کسی نمیتواند با ارزشهای بنیادین استقلال، آزادی خواهی و مقاومت در برابر ظلم موافق باشد و احساس پیوستگی با ملت فلسطین نداشته باشد و یقیناً تلاش مردم فلسطینی آثار پربرکتی خواهد داشت.
زمانی میتوان از فلسطین دفاع کرد که خود ما قوی باشیم
۰۲ خرداد ۱۳۸۸، آفتاب نیوز: بخشی از سخنان میرحسین موسوی در اولین برنامه تلویزیونی خود که از شبکه یک سیما پخش شد: «در خاطرات امیرکبیر آمده است هنگامی که برای منظم کردن و یکسان کردن سوارهنظامها قصد دوختن لباسهای یکجور را داشتند، خانمی به آنها مراجعه کرده و گفته که همین دکمههایی که از فرنگ وارد میشود را میتواند درست کند. امیرکبیر پس از آن دستور داد که دیگر این دکمهها از فرنگ وارد نشود تا این رشته در کشور رشد پیدا کند. چنین رویهای از آن دوره و در انقلاب اسلامی مورد اهتمام همه بوده است؛ چرا که رابطه محکمی بین اقتصاد ملی و عظمت کشور وجود دارد. اما متاسفانه در حال حاضر با نگاهی به شاخصهای اصلی کشور میبینیم که نسبت به این مسایل بیاعتنایی صورت گرفته و اینگونه مسایل جزو شاخصههای اصلی ما نیست». «بدون حل این مسایل نمیتوانیم مدیریت جهانی داشته باشیم. ما مجبوریم با مدیریت داخلی مشکلات خود را حل کنیم تا بتوانیم به سمت اهداف بلندتری برویم. ما موقعی میتوانیم از برادران لبنانیمان حمایت کنیم که خودمان در داخل قوی باشیم. موقعی میتوانیم از آرمانهای فلسطین دفاع کنیم که خودمان قوی باشیم و موقعی میتوانیم دست دراز کنیم تا در آمریکای لاتین فعال باشیم که در رابطه با همسایههای عزیز خود که جای پای محکمی داریم و مذهب و بازارهای مشترکی با ما دارند، فعال شده باشیم و عمق استراتژیکی را برای کشور تامین کرده باشیم». «در صورتی میتوانیم با اهداف و طمعها در خلیج فارس مقابله کنیم که از عمق استراتژیک خود در شمال و شرق کشور یعنی قفقاز، افغانستان و پاکستان بهترین بهره را بگیریم، نه اینکه دست خالی برویم و خیالپردازی کنیم».
حمایت از مبارزات، حمایت از رفراندوم
۰۸ خرداد ۱۳۸۸ قلم نیوز: میرحسین موسوی، نخستوزیر دوران دفاع مقدس هشتم خرداد 88 در یک نشست خبری با نمایندگان رسانههای خارجی به پرسشهای آنها پاسخ داد. خبرنگار شبکهی سحر در این نشست دربارهی مسالهی حمایت از فلسطین و نیز وجود نیروهای بیگانه در کشورهای افغانستان و عراق پرسشهایی را مطرح کرد که میرحسین موسوی در پاسخ به این پرسشها، دربارهی مسالهی فلسطین گفت: آنچه در نظام ما در 20 سال اخیر تاکید شده این است که از مبارزات مردم فلسطین حمایت میکنیم، در عین حال اعتقاد داریم که اگر در سطح بینالمللی مطابق هنجارهای مورد قبول در سطح بینالملل یک همه پرسی در آن منطقه صورت بگیرد و مردم خود فلسطین اعم از مسیحی، مسلمان یا کلیمی سرنوشت خود را تعیین کنند مشکلات آن منطقه به تدریج حل خواهد شد، ولی این مساله با مخالفتهایی مواجه شده است، گمان میکنم به دلیل آنکه چند بار این مساله در سطح بینالمللی اتفاق افتاده است چندان هم دور از ذهن نباشد و میتوانیم در این زمینه استدلالی قویای داشته باشیم.
انتهای پیام