اعتراض به بازداشت سردبیر رجانیوز
آیا بازداشت سردبیر سایت اصلگرای رجانیوز به همان دلیلی که بازداشت و برخوردهای غیرفرهنگی و گاهی خارج از عرف با دیگر روزنامه نگاران قابل تایید اهالی رسانه نیست، تایید نمی شود یا می شود؟! پاسخ حامیان دولت به نظر منفی است.
به گزارش انصاف نیوز، شنبه شب سایت رجانیوز نوشت که «همزمان با روز خبرنگار، علی نادری سردبیر رجانیوز صبح امروز با شکایت روزنامه دولت، «ایران» بازداشت شد». هر چند این سایت توضیحی مبهم درباره ی علت بازداشت داده است:
«شکایت اولیه ی این پرونده در دوره ی جربان انحرافی صورت گرفته و در روزهای اخیر مجددا این پرونده که که ماهیتی غیرحقوقی دارد، مجددا به جریان افتاده است. این اقدام سیاسی کارانه کثیف با پوشش بی اطلاعی مدیران روزنامه ایران صورت گرفت».
در این باره سه نکته قابل تامل است:
یکم: از ظاهر مساله و اشاره به «دوره ی جریان انحرافی»، به نظر می رسد که شکایت مربوط به زمانی باشد که روزنامه ی ایران در دست تیم اسفندیار رحیم مشایی، نزدیک ترین فرد به احمدی نژاد در دولت قبل بوده است و این احتمال می رود که به جریان افتادن این شکایت در این مقطع زمانی به همین «بی اطلاعی مدیران [جدید] روزنامه ی ایران» برگردد. لذا پروپاگاندا و خبر مبهم این سایت اصولگرای حامی احمدی نژاد در این صورت غیراخلاقی به نظر می رسد.
دوم: جریان احمدی نژاد از شیوه ی مظلوم نمایی می تواند استفاده کند، مانند خود او که حالا سخنرانی نمی کند و حرفی نمی زند و در نتیجه مخاطب شاید با خود بگوید که رسانه ندارند، تریبون ندارند و همین باعث مظلومیت در نگاه مخاطب خواهد شود. در حالی که به نظر می رسد تا جای ممکن باید به این جریان رسانه و تریبون داد و جلوی مظلومیت یا مظلوم نمایی آنها را گرفت.
سوم: برخورد چکشی با اهالی رسانه از طرف اهالی رسانه همیشه «غلط» ارزیابی شده است؛ این اصل، راست و چپ ندارد و اتفاقا در مورد جریانی که منتقد دولت باشد باید بیشتر حساس بود و به قول سیدمحمد خاتمی، آزادی یعنی آزادی مخالف.
در اینجا بر خلاف بزگنمایی عجیب سایت رجانیوز که این بازداشت را به دولت و برخوردی با منتقدان تعبیر کرده است، باید یادآور شد که انصاف نیوز به عنوان رسانه ای که جریان رسانه ای همسو با رجانیوز آن را به عنوان رسانه ی حامی دولت می خوانند، در طول یک سال فعالیت تنها یک بار آن هم با شکایت یکی از نهادهای زیرمجموعه ی دولت به دادسرا رفت و اتفاقا در آستانه ی برخوردی مشابه نیز قرار گرفته بود. البته در زمان شکایت، مدیریت دانشگاه تهران در دست فرهاد رهبر، مدیر منصوب دولت احمدی نژاد بود و هنوز برکنار نشده بود.
لذا به نظر نمی رسد که به صورت کلی بتوان گفت هر شکایتی از زیرمجموعه های دولت، تصمیم دولت است.
با این حال انتظار می رود که دولت در این باره به سرعت برای استخلاص و آزادی سردبیر رجانیوز اقدام کند، همچنان که انتظار می رود دولت برای استخلاص و آزادی دیگر کسانی که مستحق برخورد یا برخوردهای شدید نبوده اند، تلاش کند.
انتهای پیام