خرید تور تابستان

فرجی دانا کوتاه نیامد

به گزارش انصاف نیوز به نقل از ایرنا، حاشیه های ماجرای استیضاح وزیر علوم پایان پذیر نیست. در حالی که موافقان استیضاح از هیچ تلاشی برای جلوگیری از ادامه وزارت رضا فرجی دانا فروگذار نمی کنند، قریب به اتفاق مخالفان اعتقاد دارند که این استیضاح سیاسی و مبتنی بر اغراض شخصی است.

همچنین بسیاری نیز اعتقاد دارند که برجسته کردن موضوع بورسیه های غیرقانونی دولت قبل در دوره دکتری دانشگاه ها، که پای برخی از نمایندگان و خانواده های آنان در این پرونده گیر است، علت العلل تلاش برای استیضاح وزیر علوم است.با این وجود برخی از نمایندگان مجلس از جمله غلامعلی حدادعادل کماکان معتقدند که اغراض سیاسی پشت پرده استیضاح نیست و علت آن ناکارآمدی فرجی دانا است.با این وجود روزنامه ابتکار در یک نظرسنجی از مخاطبان خود چنین نتیجه گرفت که عملکرد فرجی دانا به ویژه در مواردی که مورد انتقاد استیضاح کنندگان است، مورد تایید و حمایت مردم است.

نمایندگانی که قانع نمی شوند

روز گذشته در دیدار چندباره وزیر با نمایندگان و پس از توضیحات متقابل، برای چندمین بار متوالی نمایندگان مجلس از توضیحات فرجی دانا قانع نشدند تا همچنان طبل استیضاح از صدا نیفتد.نماینده مردم بجنورد در این باره گفت: وزیر علوم در جلسه با نمایندگان به بیان توضیحاتی پرداخت اما این توضیحات برای نمایندگان استیضاح کننده قانع کننده نبود.قاسم جعفری افزود: نمایندگان استیضاح کنندگان پس از پایان این جلسه که روز گذشته برگزار شد، مقرر کردند که تصمیم نهایی خود را برای استیضاح وزیر علوم امروز اعلام کنند.ناگفته پیداست که قانع نشدن نمایندگان مجلس از توضیحات وزیر، نشان دهنده پافشاری فرجی دانا بر مواضع پیشین خود است با این وجود در حالی که نمایندگان از این اصرار وزیر اطلاع دارند، ادامه نشست های مشترک و توضیحات دوجانبه به نظر خالی از خروجی مشخصی خواهد بود.باید پرسید که ادامه این جلسات با توجه به این که وزیر علوم از مواضع دفاع می کند و بر درستی آنها اصرار دارد به چه دلیل انجام می شود؟ آیا تلاش برای متقاعد کردن وزیر به منظور عدم ادامه افشاگری دستور جلسات متعدد نمایندگان با فرجی دانا است؟ یا همانگونه که در رسانه ها مطرح شده است، موضوع اصلی بر روی همان دو شرطی است که نمایندگان برای خودداری از استیضاح مطرح کرده اند؟علی اصغر زارعی یکی از طراحان این استیضاح به مهر گفته است: توضیحات امروز فرجی دانا در مورد اقداماتی که قرار بود برای رفع دغدغه های استیضاح کننده گان انجام دهد، قانع کننده نبود. وی تاکید کرد: قرار است گزارش نتیجه جلسه دیروز به استیضاح کنندگان ارائه شود تا آن ها به صورت جمعی در جلسه ای که ظهرامروز برگزار خواهد شد، درباره استیضاح تصمیم گیری کنند. زارعی در پاسخ به این سؤال که آیا قرار است رئیس مجلس همانند گذشته برای استیضاح فرجی دانا پادرمیانی کند، گفت: خیر، ما چنین برنامه ای نداریم.به هر حال امروز نمایندگان امضا کننده همزمان با نشست علنی در صحن نظر نهایی خود را اعلام خواهد کرد.نتیجه نشست دیروز وزیر و نمایندگان، عدم اقناعت دوباره نمایندگان بود! چیزی که موجب شد تا استیضاح کنندگان از اعلام نظر نهایی خود تا 24 ساعت آینده یعنی امروز خبر بدهند.به نظر می رسید استیضاح وزیر در این شرایط به نفع وزیر باشد زیرا مردم خود می توانند شاهد گفت وگوها، شرط ها و توضیحات باشند تا بیش از نمایندگان، مردم با شفافیت بیشتر فرایند این استیضاح را رصد کنند.

شرط های نمایندگان چه بود؟

نمایندگان برای عدم استیضاح وزیر علوم دو شرط مبنی بر اخراج دانشجویان ستاره داری که به دانشگاه بازگشته اند و اخراج افرادی که در وقایع سال 88 فعال بوده و دستگیر هم شدند و هم اکنون در پستهای کلیدی وزارت علوم سمت دارند، گذاشته بودند. در همین راستا ساعت 11 دیروز کمیته 5 نفر استیضاح کنندگان شامل علی اصغر زارعی، محمود نبویان نمایندگان تهران و حسن آصفری نماینده اراک و قاسم جعفری نماینده بجنورد با وزیر علوم برای پیگیری تعهداتشان به استیضاح کنندگان جلسه داشتند.استیضاح کنندگان وزیر علوم هفته گذشته در جلسه با فرجی دانا برکناری معاونانش که می گویند «در فتنه 88 نقش فعال داشته اند» و اخراج دانشجویان ستاره دار را به عنوان شروط خود داری از استیضاح اعلام کرده بودند. وزیر علوم هم قول داده بود به استعلام های وزارت اطلاعات در مورد این افراد عمل کند.به هر حال نشست امروز وعده یی است که باید عملی شود، هر چند که بی تاثیر باشد. این دومین جلسه استیضاح کنندگان و رضا فرجی دانا بعد از مهلت یک ماهه یی است که با پا در میانی هیات رییسه به وزیر علوم داده شد. نتایج جلسه اول برای استیضاح کنندگان اصلاقانع کننده نبود. قاسم جعفری و زهره طبیب زاده در گزارش هایی که از آن جلسه و اقدامات وزیر علوم به رسانه ها داده اند، تاکید کرده اند که نگرانی های آنها همچنان ادامه دارد. حتی روز چهارشنبه سید مرتضی حسینی از طراحان این استیضاح به تسنیم گفته بود که منتقدان فرجی دانا در مجلس از اول هم مخالف دادن مهلت یک ماهه به او بودند و عقیده داشتند که وی «اهل تعامل نیست.» در مقابل وزارت علوم هم عملاموارد مورد انتقاد این عده از نمایندگان را اجرایی نکرد، هر چقدر در این یک ماه بر شرط و شروط استیضاح کنندگان برای فرجی دانا افزوده شد، او بیشتر در مقابل این شرایط ایستادگی نشان داد. شرط و شروط ها اول از همه با عقب نشینی وزارت علوم از ادعای غیرقانونی بودن 3 هزار بورسیه دولت قبل و بازنگری در برخی انتصابات وزارت علوم و از جمله 5 معاون وزیر شروع شد و در نیمه راه بحث اخراج دانشجویان ستاره دار و اساتیدی که استیضاح کنندگان آنها را «مساله دار» می دانند. شروط استیضاح کنندگان برای اخراج کسانی که آنها به حضورشان در مقام دانشجو، استاد یا مقام مسؤل در وزارت علوم معترض هستند به روشنی توسط این وزارتخانه مورد بی توجهی قرار گرفته و هیچ گزارشی مبنی بر اقدام وزیر علوم درراستای این خواست منتقدانش منتشر نشده است. در مورد 3 هزار بورسیه یی که پیش تر «غیرقانونی» اعلام شد نیز نه تنها هیچ عقب نشینی انجام نشد بلکه هم اکنون سازمان بازرسی کل کشور هم با درخواست وزارت علوم دولت یازدهم وارد میدان شده و مشغول بررسی مدارک مربوط به این بورسیه هاست: بورسیه هایی که به کرات درباره وجود نام برخی نمایندگان در آن نیز مسائلی مطرح شده است.

وزیر علوم دلواپس نیست

عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها بزرگترین نقصان در عملکرد وزیر علوم را نداشتن دلواپسی گروه دلواپسان عنوان کرد و گفت: بزرگترین جرم فرجی دانا زنده نگه داشتن امید در دانشگاه ها است.علی محمد حاضری در گفت وگو با ایلنا در ارزیابی از عملکرد وزیر علوم و اینکه به نظر وی چه ضعفی در عملکرد فرجی دانا بوده که نمایندگان مجلس را به فکر استیضاح انداخته است، گفت: فکر می کنم بزرگترین نقصانی که در دوره مدیریت آقای فرجی دانا وجود دارد این است که ایشان دلواپسی های گروه دلواپسان را ندارد. مردم در انتخابات سال گذشته راست جمهوری به دنبال برگزیدن تفکر و اندیشه عقلانیت و منطق بر تحجر بودند و آقای فرجی دانا یکی از نماد های تدبیر و امید است و این امر برای کسانی که حسرت دوره احمدی نژاد برایشان باقی مانده، گران آمده است.عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها به معضلات و کاستی های موجود در وزارت علوم اشاره کرد و گفت:آنقدر گرفتاری و ویرانی های بر جای مانده در این وزارتخانه بسیار است و محدودیت هایی در سبک و شیوه کاری و همچنین فضا سازی علیه وزارتخانه علوم وجود دارد که دکتر فرجی دانا را بیشتر به حاشیه مشغول کرده است.این استاد دانشگاه با بیان اینکه با روی کارآمدن فرجی دانا امید به تغییر در دل جامعه دانشگاهی قوت گرفت، اظهار کرد: در این دوره شاهد تغییر فضا در دانشگاه هستیم و وزیر علوم تاکنون موفق شده امید به تغییر را در درون دانشگاه ایجاد کند. به نظر من بزرگترین جرم و گناه دکتر فرجی دانا زنده نگه داشتن امید و همچنین طرح مباحثی است که نامطلوبی ها در دانشگاه را تغییر خواهد داد.وی افزود: جهت گیری وزارتخانه این بوده که رویه هایی که از گذشته در این وزارتخانه وجود داشته است در این دوره دیگر تکرار نشود و در آزمون های جدید نیز با موج ستاره دار شدن دانشجویان کمتر مواجه شویم.

همه چیز در روز استیضاح

به هر حال به نظر می رسد روز استیضاح وزیر علوم در مجلس یک روز جنجالی باشد. زیرا بسیاری از حرف هایی که در این مدت تنها بخش کوچکی از انها در رسانه ها مطرح شد، با شفافیت و احتمالا به طور کامل در روز استیضاح بیان می شود و مردم می توانند به شیوه مستقیم تری درباره سئوال نمایندگان استیضاح طلب و توضیحات وزیر قضاوت کنند.باید منتظر ماند و دید که جریان این استیضاح در نهایت به کجا ختم خواهد شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا