روحانی: تلاطم بازار، دلیل اقتصادی ندارد | فراخوان رییسجمهور برای اتحاد رسانهای
رئیس جمهور روحانی با فراخوانی برای یکپارچگی رسانه ای در برابر جنگ روانی دشمن، رسانه ها و اهل آن را امانتداران مردم دانست و تاکید کرد: تلاطم بازار، دلیل اقتصادی ندارد و رسانه ها در خط مقدم شکستن جنگ روانی دشمن هستند و ما قادریم بر جنگ روانی دشمن فائق شویم.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی شامگاه چهارشنبه در دیدار صمیمی با جمعی از اصحاب رسانه با بیان اینکه اصحاب رسانه امروز نسبت به گذشته وظیفه و مسئولیت سنگینتری را بر عهده دارند، اظهار امیدواری کرد تا این جلسه آغازی جدید برای توسعه همکاری همگانی در راستای تثبیت منافع ملی باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه نگرانی نسبت به آینده کشور ایرادی ندارد، گفت: آن نگرانی خوب است که منتهی به عزم بیشتر، تصمیم استوارتر، انسجام قویتر و برنامهای بهتر برای پیشبرد امور و رفع نگرانیها شود.
دکتر روحانی با بیان اینکه به هیچ عنوان ناامیدی در کشور را نمیپسندم، خاطر نشان کرد: ناامیدی پایان ماجراست و اگر تسلیم شدن برای هر ملتی ناپسند و زشت است، ناامیدی، تسلیم شدن در برابر بدخواهان است.
رئیس جمهور با بیان اینکه باوجود نگرانیها و مشکلاتی که در بخشهای مختلف کشور وجود دارد چرا باید به آینده کشور، نظام و انقلاب، ناامید باشیم، تصریح کرد: ما امروز با شرایط جدیدی در کشور روبرو هستیم.
دکتر روحانی با اشاره به برخی اظهارنظرها نسبت به اینکه عنوان میکنند، پای صندوق رأی رفتیم و نتیجهای ندیدیم، افزود: هم صندوق انتخابات سال 92 و هم صندوق سال 96 دستاوردهای بسیار روشنی دارد که نمونه آن، آمار اخیر بانک مرکزی درباره رشد اقتصادی است که براساس آن در سال 96، 4.4 دهم رشد اقتصادی داشتیم.
رئیس جمهور افزود: ما از رشد منفی در کشور به رشد مثبت اقتصادی رسیدهایم و چرا باید از صندوق رأی ناامید باشیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه در سالهای قبل از دولت یازدهم اشتغال خالص حدود 12 هزار نفر بوده و این رقم در سال گذشته 800 هزار نفر بوده است، گفت: ما که در کشور وارد کننده گندم و بسیاری از نیازمندیهای دیگر بودیم، 3 سال است که نیاز به وارد کردن گندم نداریم و امسال حتی در شکر و دانههای روغنی نیز این نیاز برطرف شده است.
رئیس جمهور ادامه داد: پیشرفت روستاهای کشور در بخشهای مختلف از جمله برق، راه و گاز، قابل مقایسه با زمان قبل از دو صندوق رأی گذشته نیست.
دکتر روحانی تأکید کرد: باوجود مشکلی که در برجام پیش رو داریم و یکی از امضاء کنندگان از توافق خارج شده، اما خوشحالیم که نظام جمهوری اسلامی به گونهای رفتار کرده که امروز همه کشورها بجز چند کشور که تعدادشان از انگشتان دست هم کمتر است، آمریکا را محکوم کرده و ایران را مورد تجلیل خود قرار میدهند و این در 40 سال گذشته بیسابقه است که قریب به اتفاق کشورهای جهان کار ملت را تجلیل و اقدام بدخواهان را محکوم کنند.
رئیس جمهور با طرح این سوال که در تاریخ شورای امنیت، کدام کشور است که پرونده آن در چارچوب فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد به شورای امنیت رفته باشد و بتواند بدون ذلت از آن خارج شود؟
دکتر روحانی اظهار داشت: ما نگذاشتیم که جنگ بر ما تحمیل شود و سر در برابر دشمن نیز فرود نیاوریم.
رئیس جمهور گفت: برای اولین بار در تاریخ سازمان ملل متحد حق غنیسازی برای ایران لحاظ شده البته استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای حق همه کشورهاست، اما تاکنون شورای امنیت این حق را به کشوری نداده و تنها برای جمهوری اسلامی ایران این حق را تصریح کرده است.
رئیس جمهور گفت: در تولید گازوئیل به خودکفایی رسیدهایم و در تولید بنزین نیز با برنامهریزی صحیح در مصرف تا پایان سال به خودکفایی خواهیم رسید. وضعیت سرمایهگذاری در کشورمان امروز برخلاف سالهای قبلتر مثبت شده است.
دکتر روحانی افزود: علیرغم همه فشارها، فضای مجازی در اختیار مردم را گسترش دادیم و شما به عنوان اصحاب رسانه، نظر بدهید که آیا این دستاورد دولت با وجود مخالفتهای فراوان و سنگین کار بزرگی نبوده است.
رئیس جمهور با طرح این سوال که چرا باید موضوع پشیمان بودن از صندوق رأی را مطرح کنیم، اظهار داشت: صندوق رأی تنها راهحل مشکلات پیش روی ماست و جدا شدن از صندوق یعنی جنگ داخلی و تسلیم شدن در برابر دشمن. شاید حل بعضی از مشکلات سخت باشد، اما برای حل همین مشکلات نیز راهی جز رجوع به صندوق آراء نداریم.
دکتر روحانی تصریح کرد: هیچگاه ناامید نبوده و نیستم و امروز نیز با وجود فشارهای سنگین، اما از آینده کشور، مردم و نظام ناامید نیستم و کاملاً و بسیار هم به آینده امیدوارم.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: نباید مسأله جدید یا دشمنان جدید بسازیم بلکه باید مسایل را شناخته و حل و فصل کنیم و با شناخت دقیق دشمن برای پایان دشمنیها تلاش کنیم. نباید در رسانهها توقعات مردم را بیجا بالا ببریم، چرا که بالا بردن بیحساب توقعات مردم یعنی ایجاد ناامیدی در آنها، بلکه باید توقعات را در حد مقدورات و توان ملی سامان و پاسخ دهیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز بار سنگینی بر عهده شما اصحاب رسانه قرار دارد، گفت: امروز مشکل اصلی ما، مشکل اقتصادی، فرهنگی و یا امنیتی نیست، بلکه مشکل اصلی امروز ما جنگ روانی است. بزرگترین غم برای یک ملت زمانی است که رسانههای بیگانه مرجع او باشند. در کمتر جایی دیدهام که یک ملت اینگونه به رسانههای بیرونی اعتنا کنند، این وضعیت باید اصلاح شود و رسانههای داخلی مرجع اطلاعرسانی به مردم باشند.
رئیس جمهور اضافه کرد: مرجع افکار عمومی مردم باید رسانههای داخلی و رسانههای دارای نام و نشان باشند نه رسانههای بی نام و نشانی که در فضای مجازی به راحتی هر چه میخواهند میگویند و با القاء و تخریب باعث انحراف مسیر افکار عمومی میشوند.
دکتر روحانی اظهار داشت: دولت همواره از انتقاد مشفقانه و دلسوزانه استقبال کرده و آن را به نفع دولت و کشور دانسته و میداند، اما تخریب، تهمت و دروغ نه تنها باعث تضعیف دولت و نظام بلکه بالاتر از آن باعث تخریب مبانی اخلاق میشود؛ انتشار اخبار دروغ دادن آدرس غلط به مردم و ناامید کردن آنها از آینده است.
رئیس جمهور از همه رسانهها خواست که تمام توان و تلاش خود را برای صداقت و ادای امانت بکار گیرند و تصریح کرد: شما اصحاب رسانه امانتدار افکار مردم هستید. اصل و جوهره دین، صداقت و ادای امانت است و شما باید بیش از هر کسی به این مهم توجه کنید.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: به عنوان رئیس جمهور امانتدار و زیر دین میلیونها رأیی هستم که مردم به من دادند و معتقدم کاری که امروز باید انجام دهیم این است که باید همه دست به دست هم دهیم تا بر جنگ روانی دشمن فائق شویم.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه ملت ایران در جانب حق قرار دارد و بر باطل پیروز خواهد شد، گفت: درست است که همه دولتهای آمریکا از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون دشمن ملت ایران بودند، اما دشمنی هم حد و چارچوبی دارد .ما در تاریخ قاتل کم نداشتهایم اما همه آنها شمر نبودند، خائن زیاد داشتهایم اما ابن ملجم یکی بیشتر نداشتهایم؛ همه دولتهای آمریکا دشمن ملت ایران بودند، اما رئیس دولت فعلی بدتر، خبیثتر و با نقشههای شومتر از دولتهای قبلی است.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه باید بدخواهانی را که خواستشان شکستن ملت ایران است، شکست دهیم، افزود: شما اصحاب رسانه باید بار سنگین مقابله با جنگ روانی دشمن را که امروز بالاتر و مؤثرتر از جنگ اقتصادی و فرهنگی علیه ما جریان دارد، برعهده بگیرید.
رئیس جمهور با اشاره به نوسانات در بازار ارز، خودرو و سکه در ایام اخیر، گفت:آمار مستند گواه آن است که تولید خودرو، سکه و تأمین منابع ارزی کشور نسبت به پارسال حتی از رشد برخوردار بوده و نوسانات و تلاطمهایی که این روزها در بازار شاهد آن هستیم بیش از آنکه ریشه در واقعیت داشته باشد، ناشی از جنگ روانی است.
دکتر روحانی اصحاب رسانه را نیروهای خط مقدم جبهه جنگ روانی توصیف کرد و اظهارداشت: امروز آزمایش بزرگی پیش روی شما اصحاب رسانه و دولت قرار دارد. اینکه رسانه شما چقدر تیراژ دارد یا چه تعداد خواننده دارد، مهم است، اما مهمتر از آن این است که کسی که اخبار و مطالب شما را میخواند، در پایان کار امیدش افزایش یافته و یا نا امید شده است.
رئیس جمهور افزود: اگر پایان یک برنامه رسانه ملی، افزایش اعتماد، انسجام ملی و سرمایه اجتماعی باشد، میتوان گفت این رسانه موفق بوده، اما اگر حاصل کار افزایش ناامیدی باشد، قطعاً باید عملکرد آن را ناموفق ارزیابی کنیم.
دکتر روحانی تصریح کرد: رمز موفقیت ما مقاومت و ایستادگی است. اگر بترسیم و یا سست وخسته شویم و یا احساس شکست کنیم، پیروز نخواهیم شد. منکر وجود مشکلات نیستم، اما میخواهم به قدرت بزرگ رسانهها اقرار و تأکید کنم و بگویم که اگر همه دست به دست هم بدهیم، پیروز خواهیم بود.
پیش از سخنان رئیس جمهور در این دیدار چند تن از اساتید روزنامهنگاری و مطبوعات و پیشکسوتان و پژوهشگران رسانه و مسایل اجتماعی به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.
عباس عبدی روزنامهنگار و پژوهشگر مسایل اجتماعی با اشاره به اوضاع جامعه در بخشهای مختلف به ضرورت تقویت وحدت و انسجام در راستای رفع نگرانیها و حل مشکلات کشور، تأکید کرد.
بیژن مقدم روزنامهنگار و پیشکسوت عرصه مطبوعات با اشاره به خروج آمریکا از برجام، تعامل با جهان را سیاستی حکیمانه و همیشگی دانست و گفت: تعامل با جهان هرگز به معنای سازش و غفلت از ظرفیتهای داخلی نیست و ملت ایران میدانند که آمریکا جز دشمنی با این ملت هدف دیگری ندارد.
وی افزود: معتقدیم کسانی که برای شکست دولت روزشماری میکنند نه دل در گرو انقلاب دارند و نه به فکر مصالح کشور هستند. از این رو باید تلاش کنیم تا به دولت در راستای پیشبرد برنامههایش کمک کنیم.
مهدی رحمانیان مدیرمسئول روزنامه شرق با اشاره به برخی مشکلات رسانهها از جمله در حوزه اقتصاد رسانهای به بیان دیدگاه و پیشنهادات خود برای برون رفت از این مشکلات پرداخت و دولت و مسئولان کشور خواست تا نسبت به شنیدن نظرات متخصصان و فرهیختگان اهتمام بیشتری نشان دهند.
خانم عذرا فراهانی روزنامهنگار و پژوهشگر مطبوعات نیز با اشاره به برخی از مشکلات روزنامهنگاران و خبرنگاران از جمله عدم امنیت شغلی، تعطیلی نشریات و رسانهها به واسطه مشکلات اقتصادی، خواستار توجه بیشتر دولت به این قشر شد.
انتهای پیام
اگر احمدی نژاد به صراحت خط قرمز تعیین می کرد، روحانی ظاهراً بدون تعیین خط قرمز، نظرات کارشناسان مبنی بر بی کفایتی بساط نظام اقتصادی و برنامه ریزی را پشم هم حساب نمی کند. ببین برادر عزیز یک مشت تاجر شده بواسطه رانت ها نمی دونن اقتصاد غیر رانتی چی هست که اقتصاد درست کنند؟ شما با دستمال آلوده جایی را تمیز نمی کنید.