خرید تور تابستان

نظر عباس عبدی درباره‌ی پیشنهاد مذاکره با آمریکا

عباس عبدی مذاکره کره شمالی و آمریکا را ‘شوی سیاسی’ دانست و درباره شبیه‌سازی آن به مذاکره ایران و آمریکا گفت: در شرایط کنونی که ترامپ برخلاف منطق از برجام خارج شد، عملا راه گفت‌وگو را بسته است.

این روزنامه نگار اصلاح‌طلب درباره نامه شماری از فعالان سیاسی برای انجام مذاکرات بی قید و شرط و توصیه آنها برای بهره گیری ایران از الگوی گفت و گوی میان کره شمالی و آمریکا، به ایرنا گفت: این مذاکرات یک شوی سیاسی بود. البته یک احتمال وجود دارد که توافقی پنهان و جامع با چین صورت گرفته و توافق با کره شمالی در چارچوب آن باشد؛ در این صورت توصیه کنندگان باید جایگاه طرف ثالث و مشابه چین را در گفت و گو با ایران نشان دهند. برخی دوست دارند «اون» رهبر کره شمالی را «کودن» معرفی کنند، ولی گمان ندارم که این قدر «ابله» باشد که بمب هسته ای را بدهد به «ترامپ» و بعد بنشیند و منتظر اجرای وعده های سرخرمن باشد.

وی افزود: اگر مذاکرات کره شمالی و آمریکا جدی و ثمربخش باشد و به نتیجه نهایی برسد، در این صورت باید یک فوق دکترای روابط بین الملل به ترامپ داد و اصولا رشته جدیدی را در سیاست به نام او ایجاد خواهد کرد.

عبدی در مورد این پرسش که اگر ایران پیش قدم گفت وگو شود، می تواند از موضع برابر پشت میز مذاکرات بنشیند، اظهار کرد: پیش شرط های مقامات آمریکایی نافی وجود اراده آنها برای گفت وگوی سازنده است. در ایالات متحده هم شرط های ترامپ و پمپئو (وزیر خارجه آمریکا) به عنوان مقدمه گفت وگو، مورد نقد و حتی استهزا قرار گرفت.

وی ادامه داد: مشکل ما در ایران این بود که گفت و گو منحصر به مساله هسته ای شد، در حالی که ذاتاً همه مسائل قابل گفت وگو هستند. اتفاقا موارد دیگر هم می توانست موضوع گفت وگو باشد. با این حال در شرایط کنونی که ترامپ بر خلاف منطق برجام از آن خارج شده است پایه گفت و گو که رسیدن به تفاهم و التزام داشتن به تعهدات است را تخریب کرده و عملا راه گفت و گو را بسته است. بنابراین بنده موافق هستم که ابتدا از ایالات متحده خواسته شود به برجام برگردد و به توافقات ناشی از گفت و گوهای قبلی پای بند بماند و سپس از ایران و آنها بخواهیم که مسائل دیگر خود را هم به گفت وگو بگذارند.

عبدی در پاسخ به پرسشی درباره واکنش جریان اصلاحات به این نامه تاکید کرد: در مورد رویکرد اصلاحات باید بگویم که بنده سمت سخنگویی این جریان را ندارم. باید به مواضع خاتمی مراجعه کرد و گمان ندارم همسو با این نگاه باشد. هر چند در بیانیه مذکور نیز قیودی برای گفت وگو اعلام شده بود که عملا اجرای آن را تعلیق به محال می کرد. ولی برداشت های فعلی بیشتر ناشی ازعنوان کلی آن بیانیه است.

وی در مورد واکنش جریان جناح راست در خصوص این نامه اظهار داشت: متاسفانه جناح تندروی اصولگرایان که به نسبت منزوی شده با این نامه جان می گیرد و عقلای آنان را به حاشیه می برد. این جناح خواهان برخورد و تشدید تحریم ها است تا دوباره دوران طلایی فساد و به جیب زدن میلیاردی ناشی از دور زدن تحریم ها را زنده کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا