خرید تور تابستان

پیام سلامتی در شبکه های اجتماعی، از شایعه تا واقعیت

سودابه هروی فرد، کارشناس تغذیه ی انصاف نیوز: هر روز در میان انبوه پیام های جدی و شوخی که در شبکه های اجتماعی رد و بدل می شود، مطالبی با تیتر “بسیار مهم”، “جدی بگیرید”، “اطلاع رسانی فوری” و… در حوزه ی «تغذیه و سلامتی» بیشتر جلب توجه می کند.
متن این پیام ها شامل هشدار دلسوزانه در مورد سم کشنده موجود در قند و نوشابه و هجوم خفاش ها به نخلستان و نمونه هایی از این دست است. در پایان پیام نیز، تلاش شده تا با تحریک حس نوع دوستی، شما را ملزم به بازنشر پیام کنند. اما در برخی موارد، مسوولین مرتبط با موضوع پیام، آن را تکذیب می کنند و در غیر این صورت، با فروکش کردن موج شایعه، همه چیز به فراموشی سپرده می شود.

متاسفانه یکی از ویژگی های مشکل ساز جامعه ما این است که به راحتی هر حرفی را بدون توجه به منبع خبر می پذیریم و زحمت بررسی صحت و سقم آن را به خود نمی دهیم؛ غافل از اینکه به این ترتیب تبدیل به حلقه های زنجیره شایعه پراکنی می شویم.

توجه به این نکته بسیار ضروریست که صِرف درج یک خبر و یا پیام در سایت های غیر معتبر و یا شبکه های اجتماعی، دلیل بر صحت آن نیست. تنها اخباری قابل اعتماد هستند که به صورت رسمی تأیید شده باشند و در غیر این صورت فاقد اعتبار هستند.

علاوه بر این، با توجه به آیه شریفه “لا تقف ما لیس لک به علم ان السمع و البصر و الفواد کل اولئک کان عنه مسئولا” (و چیزی را که بدان علم نداری دنبال نکن زیرا در پیشگاه خدا گوش و چشم و دل همگی مسوول هستند؛ آیه 36 سوره مبارکه اسراء)، در برابر نشر اخبار مسوولیت داریم.

بنابراین، در برخورد با پیام های مورد بحث به ویژه در حوزه ی تغذیه و سلامتی، لازم است پس از درخواست ذکر منبع خبر از فرستنده، در صورت بی اطلاعی وی، خود نسبت به تحقیق در مورد صحت خبر اقدام کنیم و در صورت عدم اطمینان از درستی منبع آن، از بازنشر پیام خودداری کنیم و از فرستنده نیز بخواهیم به همین ترتیب عمل کند.

با این روش از ترویج نگرانی های بی اساس در جامعه و هدر رفتن زمان و هزینه شهروندان جلوگیری می کنیم.

انتهای پیام


بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا