مسابقات مرحله گروهی جام جهانی روسیه در یک نگاه
پس از پایان مرحله گروهی جام جهانی 2018 روسیه تیم های اروگوئه، روسیه، اسپانیا، پرتغال، کرواسی، آرژانتین، فرانسه، دانمارک، برزیل، سوئیس، سوئد، مکزیک، بلژیک، انگلیس، کلمبیا و ژاپن موفق شدند به مرحله یک هشتم نهایی این رقابت ها راه یابند.
به گزارش ایرنا، بیست و یکمین دوره جام جهانی فوتبال از 24 خرداد ماه در روسیه آغاز شده است و در پایان مرحله گروهی این مسابقات از بین 32 تیم حاضر در جام جهانی 16 تیم جواز حضور در مرحله یک هشتم نهایی را کسب کردند و 16 تیم دیگر نیز با این جام وداع کردند.
اروگوئه، روسیه، اسپانیا، پرتغال، کرواسی، آرژانتین، فرانسه، دانمارک، برزیل، سوئیس، سوئد، مکزیک، بلژیک، انگلیس، کلمبیا و ژاپن از جمله تیم های صعود کننده به مرحله بعدی این مسابقات هستند.
** حذف آلمان مدافع عنوان قهرمانی جام 2014
تیم ملی فوتبال آلمان در حالی که می توانست در آخرین دیدار مرحله گروهی خود با پیروزی مقابل کره جنوبی به دور بعدی این رقابت ها راه یابد با 2 گل مغلوب چشم بادامی ها شد تا سنت حذف قهرمان های دوره گذشته جام جهانی در مرحله گروهی ادامه داشته باشد.
** حذف همه نمایندگان قاره آفریقا از جام جهانی
تیم های سنگال، مراکش، تونس، مصر و نیجریه پنج نماینده قاره آفریقا در جام جهانی 2018 روسیه بودند که هیچکدام موفق نشدند به دور بعدی این مسابقات راه یابند.
البته تیم سنگال نسبت به سایر تیم های آفریقایی نتایج بهتری گرفت و صاحب 4 امتیاز شد. ولی به دلیل داشتن کارت زرد بیشتر نسبت به ژاپن 4 امتیازی، دیگر هم گروه خود طبق قوانین فیفا با جام جهانی وداع کرد.
**حضور داوران ایرانی در مرحله یک هشتم نهایی
«علیرضا فغانی» به همراه «محمدرضا منصوری» و «رضاسخندان» به عنوان داور دیدار مهم آرژانتین و فرانسه در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی 2018 روسیه انتخاب شدند. فغانی پیش از این دیدارهای صربستان و برزیل و نیز آلمان و مکزیک را در مرحله گروهی جام جهانی قضاوت کرده بود.
**ژاپن بهترین تیم آسیایی در جام جهانی
تیم ملی فوتبال ژاپن هر چند در آخرین دیدار خود مقابل لهستان تن به شکست داد و با تیم سنگال در امتیاز 4 برابر شد ولی با توجه به قوانین فدراسیون جهانی فوتبال و داشتن کارت زرد کمتر نسبت به نماینده قاره آفریقا به مرحله حذفی مسابقات صعود کرد تا بهترین تیم قاره کهن در جام جهانی باشد. تیم ملی فوتبال ایران هم به رغم چهار امتیازی بودن، موفق به صعود به مرحله بعد نشد تا همراه با عربستان، کره جنوبی و استرالیا با این جام وداع کند.
**رتبه هجدهم برای تیم ملی فوتبال ایران
تیم ملی فوتبال ایران در بین 32 تیم حاضر در جام جهانی با کسب یک پیروزی و یک تساوی 4 امتیازی شد تا در جایگاه هجدهم این رقابت ها قرار بگیرد. در بین تیمهای حذف شده جام جهانی، فقط تیم سنگال به دلیل گل زده بیشتر بالاتر از ایران قرار دارد.
** تیم های بدون امتیاز مرحله گروهی
در مرحله گروهی جام جهانی تیم های صعود کننده امتیازهای لازم را کسب کردند و آنهایی هم که حذف شدند حداقل یک امتیاز بدست آورند. اما در این بین تیم های «مصر» و «پاناما» از قاره آفریقا بدون کسب امتیاز به خانه های خود بازگشتند.
** بهترین بازیکنان جهان ناکام در به ثمر رساندن پنالتی
از ابتدای آغاز جام جهانی روسیه تا پایان مرحله گروهی 24 پنالتی زده شده است که 18 مورد آن به ثمر رسیده و 6 ضربه گل نشد. اما جالب اینکه در دیدار آرژانتین و کرواسی «لیونل مسی» مهاجم آلبی سلسته ها و بهترین بازیکن جهان موفق به گلزنی از روی نقطه پنالتی نشد.
همچنین «کریستیانو رونالدو» مهاجم تیم پرتغال که او هم عنوان دار این مقام است به رغم اینکه در دیدار نخست مقابل اسپانیا از روی نقطه پنالتی گلزنی کرد اما کاپیتان تیم ملی پرتغال در دیدار با ایران با واکنش عالی «علیرضا بیرانوند» نتوانست ضربه پنالتی خود را به گل تبدیل کند.
** تعداد گل ها
در پایان مرحله گروهی مسابقات 116 بار توپ از خط دروازه ها گذشت.
** پرگل ترین دیدار
پرگل ترین دیدار مربوط به مصاف تیم های بلژیک و تونس بود که با برتری 5 بر 2 نماینده قاره اروپا به پایان رسید. مصاف انگلیس و پاناما هم با پیروزی 6 بر یک انگلیسی ها به پایان رسید و پس از آن دیدار دو تیم اسپانیا و پرتغال با تساوی 3 بر 3 در جایگاه بعدی قرار دارد.
** سریعترین و دیرترین گل زده شده
سریعترین گل برای «کریستیانو رونالدو» مهاجم و کاپیتان تیم ملی پرتغال است که در دقیقه چهار دیدار با اسپانیا و مراکش موفق به گلزنی می شود و دیرترین آن برای «نیماردا سیلوا سانتوس جونیور» معروف به نیمار مهاجم تیم ملی فوتبال برزیل است که در دقیقه 90 به علاوه 7 در مصاف با کاستاریکا موفق به گلزنی شد.
** گل هایی که در وقت های اضافه پایان بازی سبب پیروزی شدند
«عزیز بوهدوز» بازیکن مراکش در دیدار با ایران در دقیقه 5+90 (گل به خودی) سبب پیروزی تیم ملی فوتبال ایران شد. همچنین «تونی کروس» بازیکن تیم ملی آلمان در دیدار با سوئد در دقیقه 90 به علاوه 5 موفق شد با گلزنی سبب پیروزی ژرمن ها شود
** بهترین گلزن ها و بیشترین پاس گل مرحله گروهی
«هری کین» کاپیتان تیم ملی فوتبال انگلیس پس از هت تریک در دیدار با پاناما و 2 گلی که مقابل تونس به ثمر رسانده بود با پنج گل زده صدرنشین بهترین گلزن در پایان مرحله گروهی جام جهانی شد. پس از او «کریستیانو رونالدو» بازیکن تیم ملی پرتغال و «روملو لوکاکو» از بلژیک با چهار گل در جایگاه دوم قرار گرفتند.
«الکساندر گالوین» بازیک تیم ملی روسیه، «ویکتور کلیسون» از سوئد، «جان فرناندو کوینترو» و «جیمز رودریگرز» از کلمبیا، و «کارلوس سانچز» از اروگوئه هر کدام با 2 پاس گل صدرنشین بهترین ها در این زمینه هستند.
**نخستین گلزن جام جهانی 2018
«یوری الکساندرویچ گزینسکی» بازیکن تیم روسیه نخستین گلزن جام جهانی 2018 بود که در دیدار افتتاحیه مقابل عربستان موفق به این مهم شد.
**تساوی بدون گل
در دور اول و دوم مرحله گروهی این رقابت ها در همه دیدارها حداقل یک گل زده شده و هیچ دیداری بدون گل نبود. اما در دور سوم دیدار تیم های دانمارک و فرانسه با تساوی بدون گل به پایان رسید.
** گل به خودی
در پایان مرحله گروهی جام جهانی، 8 بازیکن به اشتباه دروازه تیم ملی فوتبال کشور خود را گشودند.
«عزیز بهیچ» بازیکن تیم ملی فوتبال استرالیا در مصاف با فرانسه، «عزیز بوهدوز» بازیکن مراکش در دیدار با ایران، «اگنکارو اتوبو» بازیکن تیم نیجریه در مصاف با کرواسی، «تیاگو چونیک» بازیکن تیم لهستان در دیدار با سنگال، «احمد فتحی» بازیکن تیم مصر در دیدار با روسیه، «ادسون آلوارز» بازیکن تیم مکزیک در دیدار با سوئد، «دنیس چریشف» بازیکن تیم روسیه در دیدار با اروگوئه و «یان سامر» بازیکن تیم سوئیس در دیدار با کاستاریکا بازیکنانی بودند که مرتکب چنین اشتباهی شدند.
** بیشترین کلین شیت
کلین شیت یا بسته نگه داشتن دروازه در رقابت های جام جهانی فوتبال برای هر گلری از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در پایان مرحله گروهی این مسابقات «فرناندو موسلرا» از اروگوئه همچنان دروازه خود را بسته نگه داشته است. تیم اروگوئه با سه پیروزی، پنج گل زده و بدون گل خورده راهی مرحله حذفی شد.
** کارت قرمز
تا پایان مرحله گروهی رقابت های جام جهانی، 3 کارت قرمز به بازیکنان داده شد که نخستین آن به «کارلوس سانچس» بازیکن تیم ملی کلمبیا در دقیقه 3 دیدار با ژاپن بود و دومین آن هم به «ژروم بواتنگ» بازیکن تیم آلمان تعلق گرفت که پس از دریافت دومین کارت زرد خود در دیدار با سوئد از زمین مسابقه اخراج شد.
همچنین «ایگور اسمولنیکوف» بازیکن تیم ملی روسیه در دیدار با اروگوئه نیز کارت قرمز گرفت.
** تعداد کارت زرد در مرحله گروهی
در پایان دور نخست مرحله گروهی این رقابت ها 158 کارت زرد از جانب داوران به بازیکنان داده شد که به صورت متوسط در هر بازی 3 ممیز 3 دهم کارت زرد بوده است.
**سریع ترین، دیرترین و نخستین کارت زرد
«خسوس گایاردو» مدافع تیم ملی مکزیک تنها 15 ثانیه پس از شروع بازی این تیم با سوئد، با دریافت کارت زرد، نام خود را به عنوان سریع ترین دریافت کننده اخطار در تاریخ جام جهانی 2018 به ثبت رساند.
دیرترین کارت زرد هم به «الکساندر پرایجویس» بازیکن تیم صربستان در دیدار با کاستاریکا است که در دقیقه 90 به علاوه 8 برای او ثبت شد.
نخستین کارت در دیدار افتتاحیه بین روسیه میزبان مسابقات و عربستان به «الکساندر کوکورین» روس داده شد.
**بیشترین کارت زرد
بیشترین کارت زرد هم مربوط به دیدار دو تیم پاناما و بلژیک بود که «جانی سیکازو» داور زامبیایی، هشت بار کارت زرد خود را به بازیکنان نشان داد که سهم تیم پاناما پنج کارت و تیم بلژیک سه کارت بود. همچنین تیم پاناما با دریافت 11 کارت زرد در سه دیدار مرحله گروهی عنوان نخست از این منظر را به خود اختصاص داد.
** بیشترین خطا بر روی بازیکن
در دیدار دو تیم ملی فوتبال برزیل و سوئیس، بازیکنان تیم اروپایی 10 بار بر روی «نیماردا سیلوا سانتوس جونیور» معروف به نیمار مهاجم برزیل خطا کردند که در پنج دوره گذشته جام جهانی فوتبال بی سابقه بوده است.
***جدول و امتیاز تیم ها در مرحله گروهی
**گروه A
1- اروگوئه 9 امتیاز
2- روسیه 6 امتیاز
3- عربستان 3 امتیاز
4- مصر بدون امتیاز
**گروه B
1- اسپانیا 5 امتیاز
2- پرتغال 5 امتیاز
3- ایران 4 امتیاز
4- مراکش یک امتیاز
**گروه C
1- فرانسه 7 امتیاز
2- دانمارک 5 امتیاز
3- پرو 3 امتیاز
4- استرالیا یک امتیاز
**گروه D
1- کرواسی 9 امتیاز
2- آرژانتین 4 امتیاز
3- نیجریه 3 امتیاز
4- ایسلند یک امتیاز
**گروه E
1- برزیل 7 امتیاز
2- سوئیس 5 امتیاز
3- صربستان 3 امتیاز
4- کاستاریکا یک امتیاز
**گروه F
1- سوئد 6 امتیاز
2- مکزیک 6 امتیاز
3- کره جنوبی 3 امتیاز
4- آلمان 3 امتیاز
**گروه G
1- بلژیک 9 امتیاز
2- انگلیس 6 امتیاز
3- تونس 3 امتیاز
4- پاناما صفر امتیاز
**گروه H
1-کلمبیا 6 امتیاز
2- ژاپن 4 امتیاز
3-سنگال 4 امتیاز
4-لهستان 3 امتیاز
** نتایج مسابقات در پایان مرحله گروهی:
24 خرداد / روسیه 5 عربستان صفر
25 خرداد/ مصر صفر اروگوئه یک
25 خرداد / ایران یک مراکش صفر
25 خرداد / اسپانیا 3 پرتغال 3
26 خرداد/ فرانسه 2 استرالیا یک
26 خرداد/ آرژانتین یک ایسلند یک
26 خرداد/ پرو صفر دانمارک یک
26 خرداد/ کرواسی 2 نیجریه صفر
27 خرداد/ کاستاریکا صفر صربستان یک
27 خرداد/ آلمان صفر مکزیک یک
27 خرداد/ برزیل یک سوئیس یک
28 خرداد/ سوئد یک کره جنوبی صفر
28 خرداد / بلژیک 3 پاناما صفر
28 خرداد / انگلیس 2 تونس یک
29 خرداد / کلمبیا یک ژاپن 2
29 خرداد / لهستان یک سنگال 2
29 خرداد / روسیه 3 یک مصر
30 خرداد/ پرتغال یک مراکش صفر
30 خرداد/ اروگوئه یک عربستان صفر
30 خرداد/ ایران صفر اسپانیا یک
31خرداد/استرالیا یک دانمارک یک
31 خرداد/ فرانسه یک پرو صفر
31 خرداد/ آرژانتین صفر کرواسی 3
یک تیر/ برزیل 2 کاستاریکا صفر
یک تیر/ ایسلند صفر نیجریه 2
یک تیر/ سوئیس 2 صربستان یک
2 تیر/ بلژیک 5 تونس 2
2 تیر/ کره جنوبی یک مکزیک 2
2 تیر/ آلمان 2 سوئد یک
3تیر/انگلیس 6 پاناما یک
3 تیر/ ژاپن 2 سنگال 2
3 تیر/ لهستان صفر کلمبیا 3
4 تیر/ اروگوئه 3 روسیه صفر
4 تیر/عربستان 2 مصر یک
4 تیر/ایران یک پرتغال یک
4 تیر/ مراکش 2 اسپانیا 2
5 تیر/ دانمارک صفر فرانسه صفر
5تیر/ استرالیا صفر پرو 2
5تیر/ٖ آرژانتین 2 نیجریه یک
5 تیر/ کرواسی 2 ایسلند یک
6تیر/ کره جنوبی 2 آلمان صفر
6تیر/ مکزیک صفر سوئد 3
6تیر/ برزیل 2 صربستان صفر
6 تیر/ سوئیس 2 کاستاریکا 2
7تیر/ ژاپن صفر لهستان یک
7تیر/ کلمبیا یک سنگال صفر
7تیر/ انگلیس صفر بلژیک یک
7تیر/ پاناما یک تونس 2
***برنامه بازی های مرحله یک هشتم نهایی به این شرح است:
*شنبه 9 تیرماه
فرانسه – آرژانتین / ساعت 18:30
اروگوئه – پرتغال / ساعت 22:30
*یکشنبه 10 تیرماه
اسپانیا – روسیه / ساعت 18:30
کرواسی – دانمارک / ساعت 22:30
*دوشنبه 11 تیرماه
برزیل – مکزیک / ساعت 18:30
بلژیک – ژاپن / ساعت 22:30
*سه شنبه 12 تیرماه
سوئد – سوئیس / ساعت 18:30
کلمبیا – انگلیس / ساعت 22:30
انتهای پیام