آیا اصولگراها به سوی جوانگرایی خبرگان میروند؟
انتخابات مجلس خبرگان در اسفندماه برگزار میشود و تعداد بسیاری فعلا برای کاندیداتوری ثبت نام کردهاند؛ انتخابات مجلسی با اعضایی که اکثریت آنها پیر شدهاند و موضوع جوانگرایی گه گاه دربارهی مجلس آینده شنیده میشود و شاید اصولگرایان که اکثریت این مجلس به لحاظ سیاسی به آن نزدیکند، دست به جوانگرایی نسبی از میان ثبت نام کنندگان بزند.
به گزارش انصاف نیوز، بخشی از نمایندگان کنونی در دورههای چهارگانه عضویت داشتهاند و از آنجا که هر دوره هم 8 ساله است؛ در سالهای اخیر در طول هر دوره تعدادی از اعضا بر اثر کهولت سن درمیگذرند؛ به ویژه در دورهی کنونی دو رییس آن آیت الله مشکینی و آیت الله مهدوی کنی مرحوم شدهاند.
جوانگرایی خبرگان اما در جناح اصولگرایان ساده نیست و اختلاف نظرهایی در این باره وجود دارد؛ یک دیدگاه در میان اصولگرایان از جوانگرایی حمایت کرده و آن را ضروری میداند، دیدگاهی دیگر ویژگی مجلس خبرگان را ریش سفیدی میخواند.
حجت الاسلام قربانعلی دری نجف آبادی، عضو هیات رییسهی مجلس خبرگان، سال گذشته گفته بود: «مردم باید با تدبیر و اعتماد به نیروی جوان، انتخابی را انجام دهند که به جایگاه این مجلس که بزرگانی چون شهید دستغیب، شهید مدنی، آیت الله مشکینی در آن حضور داشتهاند خدشهای وارد نشود». [ایلنا]
این در حالی است که مرحوم آیتالله مهدوی کنی، رییس سابق این مجلس، دو سال پیش در واکنش به زمزمههای جوانگرایی گفته بود: «مجلس خبرگان، مجلس تجربه و اعتبار است. مجلس ریشسفیدانی است که سالهای متمادی را در راه ترویج اسلام و قرآن و انقلاب گذراندهاند. جوانگرایی در مشاغلی که نیاز به کار میدانی و تلاش و دوندگی دارد، خوب است اما مجلس خبرگان جای دوندگی نیست، محل اعتبار و تجربه و سابقه درخشان در ترویج معارف اسلامی است». [مشرق]
دربارهی اهمیت مجلس خبرگان آینده
به گزارش ایلنا در 93، حجت الاسلام قربانعلی دری نجف آبادی در حاشیهی همایشی در شیراز در جمع خبرنگاران با بیان این که «خدا رهبری را حفظ کند و به ایشان طول عمر دهد انشاالله. اما به هر حال باید برای بعد از ایشان به فکر باشیم»، انتخابات آتی مجلس خبرگان رهبری را پر اهمیت توصیف کرده بود.
دری نجف آبادی گفته بود:
– مردم باید برای انتخاب نمایندگان این مجلس با هوشیاری هر چه تمامتر و تدبیر حکیمانه عمل کنند و به جایگاه این نهاد توجه کامل داشته باشند.
– مردم باید با تدبیر و اعتماد به نیروی جوان انتخابی را انجام دهند که به جایگاه این مجلس که بزرگانی چون شهید دستغیب، شهید مدنی، آیت الله مشکینی در آن حضور داشتهاند خدشهای وارد نشود.
– نمایندگان آتی مجلس خبرگان رهبری باید در کنار شرط اجتهاد از سطح آگاهی بالا، عقلانیت و محبوبیت برخوردار باشند.
وی تجربهی انتخاب آیت الله خامنهای را به عنوان رهبری پس از رحلت امام خمینی، تجربهی موفقی دانسته و گفته بود: این انتخاب خبرگان رهبری انتخابی بود که همهی اقشار جامعه به راحتی آن را پذیرفتند.
پایان پیام