دفاع تاریخی فرجی دانا: سیاهنمایی ما را به جایی نمیرساند
وزیرعلوم با اشاره به یکی از موارد استیضاح که «کند شدن روند پیشرفت علمی کشور» عنوان شده گفت: آنچه در صحنه آموزش عالی با آن دست و پنجه نرم میکنم نتیجه سیاستها و عملکردهایی است که 4 تا 6 سال قبل آغاز شده است.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از ایسنا، رضا فرجی دانا در جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه مجلس که برای بررسی طرح استیضاح وی برگزار شده بود اظهار کرد: امام بزرگوار مجلس را در راس امور اعلام کرد و بر همه ما واجب است که احترام مجلس را به حد اکمل داشته باشیم.
وی افزود: من برای پاسخگویی به دغدغه کسانی که با خلوص نیت و برای اصلاح امور دست به طرح استیضاح زدهاند خدمت شما حاضر شدهام و گزارشی از نه ماه فعالیت وزارت علوم ارائه میکنم که بعضا ممکن است نقاط ابهام و چالشی ایجاد کرده باشد و امیدوارم بتوانم این نقاط تاریک را روشن کنم.
از خدا خواستم آنچه خیر است و عاقبت به خیری دارد بر زبان من جاری کند
وزیر علوم ادامه داد: من از خدا خواستم آنچه خیر است و عاقبت به خیری دارد بر زبان من جاری کند.
فرجی دانا ضمن گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر در آستانه هفته دولت گفت: امروز مطلع شدیم که دور جدیدی از حملات به غزه شروع صورت گرفته که جای تاسف دارد اگرچه با شهدایی که غزه تقدیم اسلام کرده خون تازهای در رگهای مقاومت جاری شده است.
وزیر علوم همچنین از نمایندگان خواست با ذکر صلوات و قرائت فاتحهای روح شهدای غزه را شاد کنند.
وزیر علوم با تسلیت سالروز شهادت امام جعفر صادق خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) موسس مکتب جعفری و شخصیتی است که بر تارک علم جهانی می درخشد، همچنان که امام راحل نیز در وصیتنامه الهی و سیاسی خود میگوید که ما مفتخریم که مذهب ما جعفری است، حوزه نفوذ مکتب امام صادق تنها منحصر به فقه نبود بلکه علوم جدید هم از علوم ایشان سرچشمه گرفته و موجب شکوفایی علم در جهان اسلام شده است.
وزیر علوم در ادامه یادآور شد: آنچه برای علم و فناوری در زمانی انجام میشود ، در سالهای بعد بار میدهد و اگر خدای نکرده خطایی در سیاستگذاری یا فعالیتها رخ دهد بعضا دهها سال بعد آثارش نمایان میشود.
وی با اشاره به اینکه «کند شدن روند پیشرفت علمی کشور از محورهای استیضاح است» افزود: براساس آمار و با توجه به اینکه ایران یک درصد از جمعیت جهان را دارد به جای اینکه سهم یک درصد در حوزه مقالات علمی داشته باشد سهمش در سال 2014 به 1.6 درصد رسیده است،میتوان این طور برداشت کرد که آنچه ما در نه ماه گذشته در وزارت علوم انجام دادیم چنین اثر شگرفی به جا گذاشته است.
فرجی دانا با بیان اینکه نباید بگذاریم سکههای قلب به جای سکههای اصل در بازار رواج پیدا کند اظهار کرد: آنچه در سال 2014 دیده می شود بعضا نتیجه کاری است که 2 تا 4 سال پیش انجام شده است و این به فرآیند تولید علم برمیگردد، من میخواهم نتیجه بگیرم آنچه در صحنه آموزش عالی با آن دست و پنجه نرم میکنم نتیجه سیاستها و عملکردهایی است که 4 تا 6 سال قبل آغاز شده است.
وی همچنین گفت:اگر رکودی میبینیم که هنوز دیده نمیشود به واسطه سیاستهای است که سالها قبل آغاز شده و من خوف آن را دارم که چنین رکودی در حوزه فناوری ایجاد شود، تمام سعی خود را به کار میبرم که تمهیداتی بیندیشیم که رکودی را شاهد نباشیم.
وزیر علوم با اشاره به اینکه دانشجویان در مقطع فوق لیسانس 2 تا 2.5 سال و در مقطع دکترا 4 سال را پشت سر می گذارند اظهار کرد:ما در مورد یک فرآیند 10 ساله صحبت میکنیم تا کسی که تولید علم را انجام میدهد به صحنه بیاید، بنابراین آنچه الان میبینیم به دولت نهم و دهم هم برنمیگردد و دولتهای هفتم و هشتم این سرمایه گذاری ها را کرده اند.
فرجی دانا اضافه کرد: وقتی ما در سال 65 یا 66 به عنوان بورس شاگرد اول برای ادامه تحصیل اعزام شدیم 10 سال از زمان اعزام گذشت تا توانستیم در صحنه علم و فناوری نقش آفرینی کنیم.
رضا فرجی دانا در ادامه سخنان خود در جلسه استیضاح با استناد به مقالات چاپ شده در آی اس آی و روند رشد علمی کشور گفت: روند رشد از 2000 مقاله که زیر یک استناد بوده است به 7.9 استناد رسیده و این برای کشور غرورآفرین است.
متاسفانه در سال 86 منحنی رشد در ثبت پتنت از 10 هزار در سال به 3000 افول کرده است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این که بنده اینجا مدافع برخورد علمی با فضای تولید علم و فناوری هستم گفت: همانطور که مقام معظم رهبری تاکید داشتند باید نتایج تحقیقات به سمت کاربردی شدن سوق یابد. لذا در همین راستا اولین گام برای تولید فناوری، تولید پتنت است که متاسفانه در سال 86 منحنی رشد در ثبت پتنت از 10 هزار در سال به 3000 افول کرده است و این نشان میدهد چرخهی پتنت که باید به سمت تجاری سازی پیش رود معیوب است.
وی با بیان اینکه یکی از برنامههای این وزارتخانه گام برداشتن در جهت اقتصاد دانش بنیان است گفت: قانونی که مجلس در مورد شرکتهای دانش بنیان مصوب کرده متاسفانه معلق مانده بود و پنج سال است که در معاونت علمی ریاست جمهوری خاک میخورد. لذا بنا داریم که میزان بکارگیری شرکتهای دانش بنیان را تا پایان برنامهی پنجم به 20 هزار برسانیم.
فرجی دانا با تاکید برتحکیم روابط مجلس و دولت اظهارکرد: اگر خطایی در اجراییات از من فرجی دانا سر زده است، با رفتن به سمت اصلاح آن از نصایح مشوقانه شما نمایندگان هم میتوانیم استفاده کنیم و اگر میگوییم اصولگرا یا اصلاح طلب چنین اصلاحی را مد نظر داریم.
وزیر علوم با اشاره به این که یکی از افتخارات مجوز فعالیت بیش از 700 شرکت دانش بنیان است افزود: البته متاسفانه از سال 84 تا 92 تعداد موسسات آموزش عالی رشد جهشی عجیبی داشتند و سال 84 که 950 موسسه آموزش عالی داشتیم به بیش از 22500 موسسه رسیده است. در واقع طی 8 سال سالی 200موسسه اضافه شده اما کاسه آموزش عالی همان کاسهای است که از سالها قبل بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آنچه انجام میدهیم در آینده ایران اسلامی خود را نشان میدهد و ما باید نگران آن باشیم چرا که مورد قضاوت تاریخ قرار میگیرد اظهار کرد: همه آنچه که به عنوان نقاط ضعف گفتهاند باید تبدیل به تفاهم شود.
فرجی دانا در ادامه سخنان خود به افزایش میزان نسبت دانشجو به اعضای هیات علمی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا اشاره کرد و گفت: به طور کلی زمانی که سال گذشته مجموعه دانشگاهها را تحویل گرفتیم 1300 میلیارد تومان بدهی وجود داشته است به عنوان مثال حتی یک دانشگاه کوچک 30 میلیارد تومان بدهی دارد در حالی که ما باید تلاش کنیم برای توسعه هدفمند و هدایت آموزش عالی در استانهای محروم و رشد کیفی گام برداریم.
به شهادت وزیر کشور امروز فضای دانشگاهها در امنترین و آرامترین شرایط قرار دارد
رضا فرجیدانا در ادامه سخنانش در جلسه استیضاح گفت: به شهادت وزیر کشور که مسئول برقراری امنیت کشور است امروز فضای دانشگاهها در بهترین وضعیت ممکن از نظر امنترین و آرامترین فضا قرار دارد.
وی افزود: تحرکات تنشزا در 9 ماه گذشته به 14 درصد کاهش یافته است در حالی که این عدد در سال 88، 33 درصد بود. اعتراضات دانشجویی در نیمه اول سال 1391 پنج درصد، در نیمه اول سال 92 چهار درصد و در نیمه اول سال 93 به سه درصد کاهش یافته است. دانشجویان ما به مبانی نظام اعتقاد دارند، ولی وقتی در سن 22 سالگی حکم سنگین انضباطی میگیرند از حیض انتفاع ساقط میشوند و به دلیل کم سن سال بودن رفتارهای احساسی نشان میدهند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در حال حاضر در دانشگاهها 2500 دفتر دانشجویی و 231 تشکل دانشجویی وجود دارد که در سال جاری 18 تشکل جدید به آنها افزوده شده است. برای مقایسه فضای حاکم بر دانشگاهها نگاه به نشریات دانشجویی منتخب نسبت به کل نشریات اهمیت ویژهای دارد.
فرجیدانا ادامه داد: در طی 9 ماهه گذشته فقط 58 درصد روسای دانشگاهها تغییر کردهاند؛ پس چطور ادعا میشود که به تشکلهای آشوبطلب مجوز داده شده است؟ در سخنان یکی از استیضاحکنندگان احیای تشکلهای آشوبطلب با 40 تشکل عنوان شد، ولی در حقیقت تعداد تشکلها 18 تشکل است که 9 تشکل شامل تشکلهای دانشجویی است و بقیه تشکلها نیز عناوین دیگر دارند که کاملا قانونی اقدام کرده و مجوز گرفتند.
وی نشاط دانشجویی در 9 ماهه گذشته را در وضعیت خوبی دانست و افزود: امروز نشاط دانشجویی در دانشگاهها که در ابتدای مردادماه مورد تایید رهبری قرار گرفت و در حد قابل قبولی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حرمتشکنی در دانشگاهها در دولت گذشته، گفت: برگزاری نمایشهای سخیف، رخدادهای نامتعارف عید نوروز، مچاندازی، انجام برنامههای نمایشی با پای برهنه بر روی چمن دانشگاه و دیگر برنامههای مبتذل در دانشگاهها در این دوره رشد زیادی پیدا کرد و البته دکتر علیاصغر زارعی خیلی خوب به این مسائل آگاه است. آیا آنچه را که بیان میکنم مورد تذکر نمایندگان قرار میگیرد؟ 9 بار خدمت شما رسیدم اما در این موضوعات خاص که ما و شما هر دو بر آن همنظریم، آیا شد که به تذکرات بنده توجه کنید؟
مقام معظم رهبری در این دیدار در قالب گفتمانی، تحمل مخالف را مفید دانستند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با یادآوری دیدار مقام معظم رهبری با دانشجویان در ابتدای مرداد ماه، گفت: مقام معظم رهبری در این دیدار در قالب گفتمانی، تحمل مخالف را مفید دانستند، اما آیا وضعیت نشاط در زمان تحویل وزارتخانه با شرایط فعلی قابل قیاس است؟ طی چند سال گذشته توجه به فضای فرهنگی و سیاسی دانشگاهها در دو بیانیه بسیج دانشجویی یکی بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی و دیگری بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به خوبی بیانگر فضای حاکم بر دانشگاهها در دولت گذشته است.
فرجیدانا ادامه داد: اولین بیانیه در 31 تیر 88 توسط بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی صادر شد. در این بیانیه از اخراج اعضای بسیج دانشجویی تا کار گذاشتن شنود در دفتر بسیج دانشجویی و تا تمرد از اجرای حکم دیوان عدالت مبنی بر لغو بازنشستگی اساتید گویای فضای نامتعارف و نامناسب این دانشگاه است.
وی ادامه داد: در بیانیه دوم که در اردیبهشت سال 91 توسط بسیج دانشجویی دانشگاه تهران صادر شد نگرشی مورد توجه مسئولان دانشگاه قرار گرفت که در این نگرش به بهانه آرامش فضای دانشگاهها از هرگونه طرح مسائل سیاسی جلوگیری شد. محدودیتهای زیادی برای دانشجویان به اجرا در آمد و جلوی حضور چهرههای سیاسی در دانشگاهها گرفته شد که این اقدامات مورد اعتراض قاضی و مخالفت دانشجویان قرار گرفت ولی این اتفاقات در دولت گذشته در دانشگاههای کشور اتفاق افتاد پس چرا نسبت به این مسائل توجهی نشان ندادید.
در یک سال گذشته سالم ترین فضا در دانشگاهها با بیشترین نشاط حاکم بوده است
وزیر علوم در ادامه دفاعیات خود در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس گفت: یکی از نمایندگان گفتند که دانشگاهها میتوانند خطر باشند، حتما این کلمه تسامحا از زبان ایشان بیرون آمده است، هر چیزی بالقوه میتواند خطر باشد ولی دانشگاهها نقطه قوت و پشتیبان نظام هستند و استادان دانشگاه نیز پشتیبان نظام هستند. چرا القا کنیم که این ها ضد ما هستند و فضای امنیتی ایجاد کنیم که آنها را کنترل کنیم؟ به کجا میرسیم؟
وی افزود: در یک سال گذشته سالم ترین فضا در دانشگاهها با بیشترین نشاط حاکم بوده است.
وی با اشاره به پخش فیلمی از سوی موافقان استیضاح خاطر نشان کرد: فیلمی مربوط به سال 88 پخش شد، قبل از فرمایشات مقام معظم رهبری تجمعی در اعتراض به حمله به کوی دانشگاه بود، رئیس دانشگاه اعلام تحصن کرده بود و همه ما آنجا حضور یافتیم و آقای توفیقی هم فرمایشی در آنجا داشت، همچنین جلسهای که من با دانشجویان در حال صحبت هستم این صحبتها ادامه دارد چرا ادامهی آن را قطع میکنید؟ ما از بیاخلاقی طرفی نمیبندیم، چرا که اساس دین ما بر اخلاق است.
فرجی دانا ادامه داد: من نمیدانم این افشاگری از کجا در مرام دینی ما آمد؟ شما نمایندگانی که سنتان به اندازهی من است میدانید که اول انقلاب چپیهای کمونیسم این کارها را میکردند آیا ستارالعیوب بودن از صفات خدا نیست؟ آیا امر به معروف و نهی از منکر براساس افشاگری است؟ چه کسی گفته افشاگری حلال است؟ بردن آبروی افراد وقتی کسی مجال دفاع از خود را ندارد کجای دین ماست؟ ما به کجا میرسیم؟ این تذهبون؟
وزیر علوم همچنین افزود: ما تجمعاتی داشتیم و بعضا هم توهینهایی به مسئولان عالی رتبهی نظام انجام شده است.
متوسط اینها درتجمعات ده مورد در سال در طول 4 سال گذشته بوده که در سال تحصیلی گذشته به 5 مورد کاهش یافته است، ما میدانیم که دانشگاهها میخواهند مورد هجوم دشمنان واقع شوند، مگر میشود ما غافل از این موضوع باشیم اما باید با گرفتن دست دانشجویان در دست خود اجازهی رسوخ ضد انقلاب در دانشگاه را ندهیم، نه این که بگوییم دانشگاه خطر است و به خاطر یک بی نماز در مسجد را ببنیدم.
وزیر علوم با نمایش نموداری در مورد درصد تحرکات اعتراضی غیر قانونی دانشجویی در ادوار مختلف تصریح کرد: البته آن چیزی که عزیزان میگویند از روی دغدغه است اما آمار توهین به مسئولان عالی رتبهی نظام در تجمعات تقلیل یافته است، چه کسی میتواند این اتفاق را در دانشگاه تحمل کند؟ هیچ کس این را تحمل نمیکند اما وقتی رخ داد همه باید برای آن چاره جویی کنیم.
وزیر علوم در ادامه با اشاره به نموداردیگری در مورد میزان حضور تشکلهای دانشجویی در اعتراضات اظهار کرد: در سال تحصیلی گذشته که من مسئولیت وزارت علوم را بر عهده داشتم بیشترین فضای عملیاتی متعلق به تشکلهای منتسب به جریانات اصولگرا بوده که 33 مورد بیانیه و اعتراض دانشجویی داشتهاند و تشکلهای اصلاحطلب 20 مورد و دانشجویان قوم گرا و کسانی که ایدههای خاصی در مورد قومیتها دارند 7 مورد بیانیه و اعتراض دانشجویی داشتهاند و سایر بیانیه و اعتراضات هم که صنفی بوده 7 مورد بوده است، این نشان میدهد فضا برای دانشجویان اصولگرا در این دولت بازتر است و مااز این استقبال میکنیم.
فرجی دانا با اشاره به فعال بودن 3 هزار و 681 نشریه دانشجویی تاکید کرد:عزیزان بسیج میگویند یک سوم اینها متعلق به بسیج دانشجویی است، همچنین 3 هزار و 595 نشیره تخلفی نداشتند. . قانون مطبوعات میگوید نشریات قبل از انتشار ممیزی نمیشوند. نشریات دانشجویی 50 تا 100 تیراژ دارند وحتی نمیتوانند از دانشکدهای به دانشکدهی مجاور بروند و یا از دانشگاه بیرون بروند. بنابراین درست نیست که وقتی نشریهای تنها 50 تا 100 شماره از آن منتشر میشود آن را ملاک سیاه نمایی عرصه دانشگاهها در انتشار نشریات دانشجویی قرار دهیم. چرا که تنها 86 نشریه تخلف داشتند و با آنها برخورد شده است.
وزیر علوم ادامه داد: من که مسئول آموزش عالی هستم ، سالها رئیس دانشگاه بودم و رئیس دانشکده فنی دانشگاه تهران بودم این فضاها را نشناسم! این دغدغه را نداشته باشم! آیا چنین چیزی ممکن است.
وی افزود: حقیقتا برای من به عنوان وزیر علوم مایه تاسف و تاثراست که نتوانستم در طول این مدت آن مایه از تعامل و شناخت از خود را برای نمایندگان محترم ایجاد کنم تا تعلق خاطر و غیرت اینجانب بر مبانی دینی و منافع ملی مورد خدشه وتردید آنان قرار نگیرد.
فرجیدانا یاد آور شد: میدان دادن فرجی دانا به گرایشات ضد دینی و تجزیه طلبانه اتهام بزرگی است و برای این حقیر که عمر خود را در جهت تقویت عقاید دینی و منافع ملی سپری کردهام بسیار تلخ است البته من این را ضعف خود میدانم اما دوستان عنایت کنند که به این فضای سیاه نما تن در ندهند، چرا که ما با همدلی جلو میرویم.
وی با اشاره به رقابت شدید در صحنهی علم و فناوری در جهان تاکید کرد: اگر همه ما جمع بشویم و بدون مشکل به سرعت آنها بدویم تازه فاصلهی حفظ میشود، لذا باید بیشتر فعالیت کنیم و همدیگر را تقویت کنیم.
وزیرعلوم استیضاح را حق قانونی نمایندگان دانست و در عین حال گفت: چقدر از وقت و انرژی وزیر علوم صرف این مسائل شود؟ همین فضای ده روز گذشته آیا همهی فعالیتهای ما تعطیل نشده است؟ البته ما باید توضیحات لازم را بدهیم اما چقدر میتوانیم توقف های مکرر این لوکوموتیو را داشته باشیم. ما برای تحقق شعارها احتیاج به فضا داریم و مهمترین فضا فضای همدلی و اتحاد است.
فرجی دانا با بیان این که حضرت امام اعتقاد راسخ به وحدت کلمه به عنوان رمز پیروزی داشت یادآور شد: ما جلسات متعددی با نمایندگان داشتیم و من از فرصتی که با درایت آقای لاریجانی فراهم شد استقبال کردم و به نمایندگان گفتم که با وجدان راحت اینجا هستم چه بمانم و چه بروم از هیچ کوششی برای این که به دغدغه عزیزان دغدغه دار پاسخ داده شود فروگذار نکردم.
وزیرعلوم ادامه داد: عزیزان گفتند وزارت خانه در بخشنامهای در مورد فضای فرهنگی سیاستهای خود را تبیین کند، در این بخشنامه در مورد اعطای مجوز به نشریات و نظارت بر فعالیت آنها مواردی آمده و تاکید شده که باید از درج مطالب موهن پرهیز شود. دغدغه عزیزان این بوده که من با ترکهای راه بیافتم و این افراد را تنبیه کنم. آیا این امکان پذیر است؟ من باید حساسیت سیستم را بالا ببرم تا به این چیزها حساس باشد که این کار انجام شده است، این اولین دغدغهای بود که عزیزان ابراز کردند و ما سعی کردیم به آن پاسخ دهیم.
گزارش تمام اقدامات به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه میشود
میزان تغییرات روسا نسبت به دولت نهم کمتر بوده است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: همچنین هیاتهای سه نفره اعزامی جهت بررسی به دانشگاهها اعزام شدند، برخی تعبیر کردند که با اعزام هیاتهای سه نفره اخلال در روند آموزشی و پژوهشی ایجاد میشود و این هیاتهای سه نفره برای آبرو بردن اعزام میشوند.
فرجیدانا افزود: مگر بنده پاسخگو نیستم؟ مگر شما نمیگویید فلان دانشگاه چرا شلوغ شده است؟ پس بدانید که بیشتر اعضای هیات علمی مطالبه داشتند که روسای دانشگاهها تغییر یابند و این در حالی بود که دولت هم عوض شده بود.
وی در ادامه اظهار کرد: بنده پنهان نمیکنم چرا که چندین مورد بوده که به دلیل کثرت مطالبات در دانشگاهها کنترل خارج شده است و بنده هم از این موضوع مطلع بودم لذا 54 هیات اعزام شدند و 58 دانشگاه مورد بازرسی قرار گرفتند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: آیا مورد قبول نیست که آرامش فراهم شود؟ آیا اگر چنین نشود دانشگاهها ملتهب نمیشوند؟
فرجیدانا در ادامه اظهار کرد: تمام اقداماتی که انجام میشود گزارش آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه میشود و در 10 ماهه نخست دولت روحانی به مشابه دولت نهم تعدادی از روسا تغییر کردهاند که میزان آن نسبت به دولت نهم کمتر بوده و 44 رییس دانشگاه را شامل میشود و این نشان میدهد که ما نمیخواهیم تغییر ایجاد کنیم.
وی افزود: چرا میگویید اصولگرایان در دانشگاهها نیستند در حالیکه اینگونه نیست.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: حتی یکی از نمایندگانی که استیضاح بنده را امضا کرده بود در حوزه انتخابیهاش وقتی فرد غیربومی تغییر کرد به بنده گفت شما آرامش را به شهر ما برگردانید؛ بنابراین در نظر داشته باشید که افراد معتدل و متدین چه شیوهای خلاف آنچه شورای عالی انقلاب فرهنگی در پیش گرفته است را در نظر دارند.
رای و نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ما حجت است
هیچ کار تقابلی با شورای عالی انقلاب فرهنگی نشده است و نمیشود و نخواهد شد
فرجیدانا با بیان اینکه ما برنامهها و حرکتهایمان را ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی تنظیم میکنیم، گفت: در مورد درخواست اعضای هیات علمی هم تعداد زیادی از اعضای هیات علمی به بنده ایمیل فرستادند و هیچ کس نمیداند که چه کسانی برای دانشگاهها کاندیدا بودند بنابراین رای و نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ما حجت است و ما در شورای سه نفرهای که بنده، مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها و مسئول شورای بازرسی حضور داریم افراد را بررسی کرده و آن فردی که به تایید میرسد به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی میشود البته در برخی دانشگاههای مشهور نیز افرادی که برای ریاست انتخاب میشوند مستقیما به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی میشوند.
وی در ادامه به بازبینی قانون هیاتهای امنا نیز اشاره کرد و افزود: هیچ کار تقابلی با شورای عالی انقلاب فرهنگی نشده است و نمیشود و نخواهد شد.
فکر نمیکردم که برای صدور حکم دو مدیرکل نیاز به استعلام باشد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه سخنانش در جلسه استیضاح، گفت: طی 9 ماه گذشته شانزده نفر حکم سرپرستی دانشگاه از بنده گرفتند و چهارده نفر نیز در آستانه گرفتن حکم سرپرستی هستند، فرآیند سرپرستی برای این انجام شده است که علاوه بر تغییر رییس، آزمون مدیریت برای سرپرستان گذاشته شود.
وی با اشاره به تخلفات وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت احمدینژاد گفت: رییس دانشگاه داشتیم که از هفت تا 90 ماه حکم سرپرستی داشتند، بنده این پروندهها را در حال رسیدگی دارم تا به شورای عالی انقلاب فرهنگی ببرم، فهرست این افراد را به هیات رییسه میدهم، آیا کسی به وزیری که اینگونه از ادامه رفتار خلاف قانون جلوگیری میکند سوال میپرسند؟ بنده سعی دارم به حکم قرآن در این باره عمل کنم.
فرجیدانا با اشاره به انتقاد استیضاحکنندگان به انتصاب توفیقی و نیلی منفرد به عنوان معاونان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: درباره انتصاب معاونان و ارتباط آنان با جریان فتنه یادآور میشوم بنده هفت معاون دارم که دو نفر از آنان از دوره قبل باقی ماندهاند، دو نفر مقبولیت دارند و قبل از بنده حکمشان صادر شده است و بنده فقط حکم سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی، دو معاون دیگر و دو مدیرکل را صادر کردهام، بنده فکر نمیکردم که برای صدور حکم دو مدیرکل نیاز به استعلام باشد، البته بنده در نامهای اعلام کردم اگر وزارت اطلاعات هماکنون به بنده اعلام کند این افراد با فتنه ارتباطی داشتهاند بنده اقدام مقتضی را انجام خواهم داد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با یادآوری توافق انجام شده با استیضاحکنندگان، گفت: با صحبت با استیضاحکنندگان توافق کردیم در خصوص موقعیت شغلی این افراد مجددا استعلام کنند ولی حالا اینگونه با بنده رفتار میشود، روز سهشنبه اعلام کردم که صلاحیت این افراد تایید شده است اما گویا استیضاحکنندگان انتظار شنیدن این سخنان را از بنده نداشتند.
وی خطاب به استیضاحکنندگان متذکر شد: اگر شما اینطورید بنده اینگونه نیستم، به هر جهت استعلام دوستان اکنون در دستم است، علاوه بر آن نامه دیگری را که به وزیر اطلاعات نوشتم را در محضر شما به رییس مجلس میدهم و چون مهر محرمانه دارد متن آن را نمیخواهم تا فردا نگویند که وزیر نامه محرمانه را افشا کرد.
فرجیدانا با بیان اینکه فضای شایعه توسط برخی سیاسیون در دانشگاهها القاء میشود، گفت: ما و شما در دو سوی یک میز نیستیم بلکه هر دو در یک سوی میز علم و فناوری نشستهایم اما برخی با جوسازیهای خود به گونهای القاء میکنند که گویا فتنهگران وزارت علوم را اداره میکنند، پس از سفری که انجام شد بیانیهای با امضای 84 بسیج دانشجویی به بنده واصل شد، من به آقای زاکانی گفتم اگر رییس دانشگاهها باقیمانده گذشته هستند و خلافی مرتکب شدهاند به بنده اعلام کنید تا بنده آنان را تغییر دهم اما اگر اینطور نیست باید بگویم جریانی وزارت علوم را فشل میکند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سپس نتایج استعلاماتش را به لاریجانی تحویل داد و لاریجانی نیز به شوخی گفت که از صبح یک خروار نامه در اینجا جمع شده است.
فرجیدانا تصریح کرد: انقلاب ساده و بدون هزینه به دست ما نرسیده است، مصلحت این نظام بر چیزی مقدم نیست، وقتی اینچنین است کسانی را دعوت به کار کردم که تجربه کار ستادی دارند اما به نظر میرسد یکی دو نفر از عزیزان مورد حساسیت برخی نمایندگان قرار دارند ولی این عزیزان کارآمدی خود را برای حفظ نظام و دستاوردهای آن به کار گرفتهاند و بنده این مسائل را شهادت میدهم.
وی ادامه داد: امروز این عزیزان که پس از طی فرآیندهای لازم استعلاماتشان انجام گرفته است اعلام میکنم که هیچ نقشی در فتنه نداشتند اما اگر این عزیزان همچنان مورد حساسیت برخی افراد و جریانها قرار داشته باشند حاضرم از حق خود گذشت کنم و از اختیاراتم استفاده کنم، بنده عملکرد، دغدغهها و استعلامات انجام شده را هماکنون به رییس مجلس میدهم هر چه ایشان تصمیم گرفتند همان کار را انجام میدهم.
ترکیب هیأت نظارت مرکزی گزینش دانشجویان تغییری نکرده است
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری در ادامه سخنان خود به موضوع دانشجویان ستارهدار نیز اشاره کرد و گفت: نمایندگان محترم میدانند دانشجویان ارشد و دکترا پس از شرکت در کنکور یک مرحله گزینش هم دارند و سالهای سال است که مصوبه در این زمینه وجود دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی آییننامه آن را نوشته است و هیأت نظارت مرکزی گزینش دانشجویان مرجع صدور حکم قرار دارد.
فرجیدانا با بیان اینکه اصول 3 و 30 قانون اساسی تصریح دارد که همه آحاد ملت حق ادامه تحصیل دارند و کسی را نمیشود از این حق محروم کرد، اظهار کرد: هیأت نظارت مرکزی گزینش دانشجویان ترکیبی دارد که سالهای سال است اعضای آن تغییر نکردهاند. در دولت جدید هم این ترکیب تغییر نکرده و مانند سالهای گذشته است. به عنوان مثال یکی از اعضا 22 سال است که در این هیأت حضور دارد و منشأ خیر و برکت بوده و آخرت را به دنیا نمیفروشد.
وی افزود: در سال 64 مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد که گفته میشود اگر وزارت اطلاعات وابستگی برخی افراد به گروههای محارب، الحادی و منافق را اعلام کند پس از اعلام مراجع مزبور وقتی این مسأله مشخص شد هیأت مرکزی گزینش دانشجو میتواند آن را مورد بررسی قرار دهد.
فرجیدانا در ادامه گفت: ترکیب این هیأت سالها است که تغییر نکرده و در آمدن دولت جدید نیز با همان ترکیب سالهای گذشته فعالیت میکند و یکی از اعضای این هیأت 22 سال است که منشأ خیر و برکت است، افرادی متدین که بنده خود شخصا آنها را میشناسم و میدانم کسانی هستند که آخرت خود را به دنیای دیگران نمیفروشند.
وی افزود: پس از استقرار دولت تعداد 389 درخواست به ستاد نظارت میرسد که آمار دقیق آن را به کمیسیون خدمت نمایندگان عرضه کردهام که پس از بررسی هیأت مرکزی گزینش پس از اخذ استعلامی که آمده در سال 64 مصوبه 60 شورای عالی گفته میشود اگر وزارت اطلاعات وابستگی آنان به گروهکهای محارب الحادی و منافق را اعلام کند پس از اعلام مراتب مذکور هیأت مرکزی گزینش دانشجو نیز باید این محدودیت را بپذیرد، اما اگر اینگونه نبود نمیتوان حکمی صادر کرد.
وزیرعلوم خاطرنشان کرد: هیأت تشخیص میدهد و از آن تعداد 400 نفر که کمتر از این هستند، 126 نفر مردودیهای سال 90 و 91 به دانشگاه میروند که عزیزان نسبت به این موضوع دغدغهای داشتهاند که نکند در اینجا افرادی باشند که مخالف قانون صادره باشند.
فرجیدانا در ادامه بیان کرد: در اینجا قرار شد وزارت اطلاعات فهرست را بررسی کند و اگر مواردی وجود دارد ذیل کلیدواژههای موجود به وزارت علوم اعلام کند که این موضوع به درازا انجامید و بحث استیضاح پیش آمد.
وی افزود: مواردی که وزارت اطلاعات به ما اعلام کرده بود انجام شد و استعلام آن 126 نفر آمد و طبق نامه وزیر اطلاعات که من یک کپی آن را به رئیس مجلس نیز میدهم اعلام شده که پیرو استعلام درباره فهرست 126 نفر دانشجویان تحصیلات تکمیلی طی سالهای 90 و 91 که در آغاز سال تحصیلی 92-93 با قید تعهد به تحصیل برگشتهاند به استحضار میرساند طبق روال معمول در صورت وجود مصادیق بندهای سهگانه محرومیت از تحصیل در لیستهای ارائه شده اسامی آنها اعلام میشود که عدم اعلام موارد به معنای عدم وجود مورد میباشد و این نامه توسط وزیر اطلاعات امضا شده است.
وزیر علوم با بیان اینکه استیضاحکنندگان گفتهاند ما هیچ قدمی در راستای رفع دغدغهها نداشتهایم، تصریح کرد: ما همه این مسیرها را برای این رفته ایم که همه اطمینان حاصل کنند که هیچ کاری بر خلاف قانون انجام نمیشود و مر قانون ملاک ما برای عمل و حرکت است و من از شما رأی اعتماد گرفتم که بر قانون بایستم و بر آن پافشاری کنم و ایا شما از من میپذیرید که من برخلاف قانون عمل کنم؟ و من میدانم که مشی مجلس محترم این است که از قانون و از کسانی که از قانون حمایت میکنندف حمایت کند.
امیدوارم موضوع دانشجویان ستاره داربرای همیشه از فضای مطبوعاتی خارج شود
فرجیدانا خاطرنشان کرد: من امیدوارم موضوع دانشجویان ستاره دار و اختیارات هیأت مرکزی گزینش دانشجو یک بار برای همیشه از فضای مطبوعاتی خارج شود چرا که این موضوع برای آموزش عالی دغدغه ایجاد میکند، یک نظام قانونی با توجه به حقوق شهروندان و اصولی که در قانون اساسی است تمام تلاش خود را میکند تا حقی از کسی تضییع نشود و رأی این هیأت نافذ است و همه ما باید آن را اجرا کنیم.
وی در ادامه گفت: پرسشی برای برخی ایجاد شد که چرا این هیأت با همان ترکیب قبلی پیش از این رأی را داده بود این دغدغه درستی است اما من باید پاسخگوی وزیر قبلی باشم؟ من پاسخ دادم من که وزیر نبودم اما شما که نماینده بودید باید میپرسیدید که چرا حق 126 نفر را ضایع کردهاند.
وزیر علوم همچنین بیان کرد: این تصوری که عدهای دارند که هیأت مرکزی گزینش تنها یک ابزار دارد و آن هم استعلام وزارت اطلاعات است، تصور اشتباهی است چرا که دوستانی که در دانشگاه هستند میبینند محققین هیأت مرکزی گزینش در ایام اعلام اسامی قبولان دکترا مرتب در دانشگاههای حل تحصیل مشغول جمعآوری اطلاعات هستند.
وی افزود: اگر قانونگذار میخواست این استعلام فصلالخطاب باشد میگفت سازمان سنجش استعلام را دریافت کرده و خود فرد محروم از تحصیل را اعلام کند، اما گذاشتن این هیأت برای صادر کردن رأی و تجدیدنظر در آن است.
فرجیدانا خاطرنشان کرد: نمایندگان میدانند که در کار نظارتی به جز تحقیق و تفحص به پروندهها دسترسی پیدا نمیکند اما به دلیل ایجاد تعامل پروندهها در اختیار قرار گرفت تا نقطه ابهامی در عملکرد ما وجود نداشته باشد.
به ضد انقلاب باج نمیدهیم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: اگر به قانون تکیه کنیم همه مشکلات حل میشود، تکلیف ما نیز این است که متناسب با قانون پیش برویم، ابزارهای خارجی از اختیار قانون را نمیتوانیم به کار ببریم و قانون در این زمینه ما را محدود میکند.
فرجیدانا در پاسخ به انتقادی که توسط زاکانی مطرح شد، گفت: بحث ایمیل ارسال شده به 400 نفر را مطرح کردند و محتوای آن را توزیع میکنند، فکر میکنند این محتوا مورد تایید بوده و موضع رسمی وزارت علوم و فرجیدانا بوده در حالیکه این ایمیل را یک فرد ضدانقلابی ارسال کرده و پرونده این فرد نیز به وزارت علوم آمد و آن فرد اخراج شد، ما با کسی شوخی نداریم و به ضد انقلاب باج نمیدهیم.
وی ادامه داد: مورد دیگری که مطرح میکنند در مورد دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین است، این مورد از همان زمره است، فردی از مرجع بدوی حکم گرفته و تجدیدنظر شده و به بازخرید از خدمات محکوم کرده و در حقیقت اخراج شده است، او به دیوان عدالت اداری شکایت کرده و توقف اجرای حکم را تا زمان رسیدگی گرفته است اما رییس دانشگاه به دلیل مصلحتی که دارد به او گفته ما نمیتوانیم حقوقت را قطع کنیم پس حقوقت را بگیر ولی حق ورود به دانشگاه را نداری.
فرجی دانا افزود: دوستان میگویند دفترش در دانشگاه است خوب چکار کنیم، دفتر او را خراب کنیم؟ دفتر او به فرد دیگری داده میشود، این هم موردی بود که رییس دانشگاه آن را توضیح داد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره بازگشت استادان اخراجی هم توضیح داد: از دو کمیسیون امنیت و آموزش به من نامه نوشتند و متوجه شدم که دارد در این مورد فضاسازی میشود، فهرست استادان اخراجی پیش ما نیست که بخواهیم آن را اعلام کنیم، کسانی که به دیوان عدالت اداری تقاضای بررسی داده باشند پروندهشان بررسی میشود و این دیوان مستقیما حکم را به دانشگاه میفرستد اما ما از دانشگاهها خواستیم فهرست استادان اخراجی که به هر دلیلی اخراج شدند و برگشتند به ما بدهید، این تعداد به تعداد انگشتان دو دست هم نرسید.
عدهای تکلیف شرعی میبینند که وزارت علوم را مشوه جلوه دهند
وی ادامه داد: این پرونده برگشت استادان اخراجی به صورت وسیع مطرح شد حتی من در نماز جمعه بودم و خطیب گفت شکی نیست که وزارت علوم دارد این افراد را برمیگرداند البته من بعدا توضیحاتی را برای خطیب فرستادم، عدهای تکلیف شرعی میبینند که وزارت علوم را مشوه جلوه دهند از این کار چه سودی میبرند؟ مجلس هم سودی نمیبرد، مگر میشود یک قوه از تشویش فضای قوه دیگر سود ببرد.
سیاهنمایی ما را به جایی نمیرساند
فرجیدانا گفت: هر جا که میروم فهرستی از مطالب قبل از من به آنجا برده شده، چرا اینقدر بر طبل اختلاف میکوبیم؟ به کجا میخواهیم برسیم؟ با اختلاف به جایی نمیرسیم، چه من باشم یا نباشم. وحدت کلمه رمز پیروزی است، یقینا ما اشتباه داریم و من هم اشتباه دارم هر وقت دوستان راهنمایی کنند سر تسلیم فرود میآورم، سیاهنمایی ما را به جایی نمیرساند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بار دیگر تاکید کرد: فهرست استادان اخراجی بازگشته به دانشگاه به کمیسیون آموزش و امنیت داده شده و تعداد آن به انگشتان دو دست هم نمیرسد، اینها به رای قانونی دیوان عدالت اداری آمدند و ما هم نمیتوانیم با حکم قوه قضاییه مخالفت کنیم و به هیچ وجه هم نباید تضعیف قوه قضاییه را بپذیریم، روسایی داشتیم که حکم انفصال را دریافت کردند؛ برای بنده افتخار نیست که بگویم حکم قوه قضاییه را اجرا نمیکنیم. وقتی حکم داده میشود، تجدیدنظر میشود، نهایی و ابلاغ میشود به همراهش این است که اگر آن را اجرا نکردیم چنین مجازاتهایی را در پی دارد.
فرجی دانا در بخش دوم وقت خود گفت: من همچنان بر این موضع که ما محتاج راهنمایی و ارشاد هستیم تاکید میکنم اما به نظر میرسد عدم اطلاعرسانی دقیق موجب سوءتفاهم شده است و من همچنان بر این موضوع پافشاری میکنم.
وی افزود: در گزارش بورسیهها هدف از قانون اعزام تامین هیات علمی برای مناطق محروم مشخص شده که از سال 85 مبانی کار به تدریج به سمتی میرود که در سال 87 با بندی مواجه میشویم که طبق این فراخوان کسانی که دارای سوابق برجسته در زمینههای مختلف هستند باید پس از تشکیل پرونده در اداره کل بورس برجسته بودن آن افراد در زمینههای فوق در کمیتههای تخصصی احراز شود.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: طبق آن حداقل معدل برای کارشناسی 14 و برای کارشناسی ارشد 16 درنظر گرفته شده است. البته این شرطها برای بورس های خارج از کشور اعلام شدهاند که متوسط کارشناسی کل کشور 15.5 و کارشناسی ارشد 17.2 است که اگر بخواهیم نخبهسازی کنیم باید این حداقلها بالاتر باشد.
فرجی دانا در ادامه گفت: اما به هر حال ما پایبند قانون هستیم و طبق قانون معرف این افراد دانشگاهها، معاون فرهنگی وزارت علوم، مدیر کل بورس و تشکلهای دانشجویی هستند که فراوانی تعداد معرف در سال 91 و 92 ، 279 از دانشگاهها، 257 نفر از معاونت فرهنگی و 117 نفر از تشکلهای دانشگاهی بودند.
وی با اشاره به اسلایدهایی که نمایش داده میشد گفت که تبدیل بورسیههای خارج به داخل، 63 نفر برای ایثارگران و 108 نفر برای مربیان بود.
وزیر علوم یادآور شد: تنها چالشی که ایجاد شد در محیط مجازی بود که اسامی یک سری افراد بدون مدرکی منتشر شد که این موضوع از سوی وزارت علوم نیز تکذیب شد و ما هرگز این فهرستها را درست نمیدانیم چون که در درجه اول حیثیت افراد برده شده و در درجه دوم هیچ تطبیقی با پروندهها ندارد و ما نیز از حراست و وزارت اطلاعات خواستیم به کار آن افراد در سایت مربوطه رسیدگی کنند و ما این کار را تایید نمیکنیم.
فرجی دانا با بیان اینکه طبق آمار بورسیه ها به خارج از 729 نفر اعزامشدگان، 73 نفر معدل کارشناسی زیر 14 و 70 نفر در مقطع کارشناسی ارشد معدل زیر 16 داشتند.
وی با اشاره به پدیده فرار مغزها در کشورمان گفت: مهاجرت مغزها به صلاح ما نیست و در حال حاضر ما یکی از بیشترین آمار این پدیده را در کشورمان داریم که اگر این امتیاز به کسانی که حقشان است داده شود، موجب کم شدن پدیده فرار مغزها خواهیم بود.
وزیر علوم ادامه داد: نکتهای که وزیر وقت اشاره کردند این است که تبدیل بورسیه خارج به داخل عین عدالت است و افرادی که وفاداری خود را در برهه های حساس به نظام نشان دادند باید در اولویت قرار بگیرند،
این مطلب در کمیسیون آموزش نیز عنوان شد و یکی از نمایندگان که اتفاقاً موافق استیضاح است گفت: مگر بین بچه مسلمانهای یک فرد معدل بالا نداریم که ازعهده کار برآید؟
او ادامه داد: از شهید چمران پرسیده شد تخصص مهم است یا تعهد ؟ ایشان گفت : متخصصی که متخصص نباشد و کاری را برعهده بگیرد حتماً تعهد ندارد.
فرجی دانا اسلایدی از تعدادی بورسیه شده های غیرقانونی پخش کرد و توضیح داد:222 نفر با معدل پایینتر از حد لازم لیسانس بورسیه شدند، 222 نفر نیز معدل ارشدشان کم بوده و اگر فرمولهای الحاقی را در نظر بگیریم 314 نفر فاقد معدل لازم هستند و506 نفر شرایط سنی کافی ندارند و از این تعداد برخی همپوشانی دارد و در مجموع 703 نفر فاقد شرایط لازم هستند.
وزیر علوم گفت: از جمع 1883 نفر بورسیه تبدیل داخل 600 نفر جایابی شده اند و بقیه فرآیند جایابی را طی نکردند این در حالی است که جایابی از الزامات هیئت علمی شدن است. الان 1300 نفر در این موضع هستند و باید تعدادی را کنار بگذاریم.
او در اسلاید بعدی خود به نهادهای نظارتی پرداخت و افزود: در آذر ماه اطلاعی از این مورد نداشتم اما اولین نامه از دیوان محاسبات به من رسید و آقای رحمانی فضلی به من گفتند به عنوان رئیس وقت دیوان محاسبات این پرونده را پیگیری کردند و عدم تطابق مقررات در موارد بورس ذکر شد.
وی گفت: در مطالعه اول که با نمونه 200 نفر انجام شد موارد عدم تطابق شناسایی شد و دیوان محاسبات میخواست وضعیت هزینه کرد او را در جای خود بررسی کند به همین دلیل این مطالعات ادامه پیدا کرد.
فرجی دانا با اشاره به برخی تحریکات در فضای مجازی و تجمعات گفت: به جمع بندی که رسیدیم این بود که جلوی رانت های علمی را بگیریم، نمی گوییم کسانی که بورسیه شدند اخراج شوند بلکه ادامه تحصیلشان با شهریه خودشان صورت بگیرد و پرداخت شهریه را به کسی بدهیم که واقعاً شایستگی دارد.
باید مغزها را به جای خودشان برسانیم
وزیر علوم در ادامه سخنان خود به بحث فرار مغزها افزود: باید مغزها را به جای خودشان برسانیم و آنها را دلسرد نکنیم چرا که این جایگاه حقشان است.
او همچنین گفت : اگر افرادی که از طریق بورسیه های غیرمجاز تحصیل کرده جذب دانشگاه بشوند در آینده باعث رکود خواهد شد البته ما نمی گوییم تحصیلشان را قطع کنیم بلکه با هزینه شخصی باشد و کسانی که اطلاعات کذب دادند تحصیلشان قطع شود؛ کسانی که قانونی جذب شوند ادامه تحصیل بدهند.
او به برنامههای وزارت علوم در رابطه با لزوم تجدید نظردر آیین نامه مربیان، تبدیل دورهای طولانی مدت خارج به کوتاه مدت و مهاجرت معکوس مغزها از طریق به دانشجویان در خارج کشور اشاره کرد و گفت : نکته ای که در بورسیه ها انجام شد این است که کارگروهی داشته باشیم که رفع اختلاف کند و از استیضاح کنندگان در این کارگروه قرار داشته باشند.
فرجی دانا در پاسخ به ادعای یکی از موافقان استیضاح گفت: نشریه دانشجویی که در مشهد مدنظر شما بود تعطیل شد، تمام آنچه که در دانشگاه ها توسط مشورت با اعضای هیئت علمی انجام شد و مدیرانی که انتخاب شدند افرادی همراستا و هم سو با انقلاب هستند، یکی از دوستان گفتند فلانی لجبازی میکند. اصلاً این گونه نیست در مقوله علم جای لجبازی نیست. کار، کار کارشناسی است و هر جا که کار کارشناسی به آن برسد ما هم تصمیم گیری خودمان را اعلام میکنیم.
وزیر علوم اضافه کرد: چه طور میشود یک وزارتخانه در یک دولت علیه نظام عمل کند. آیا دولت میتواند اپوزیسیون نظام باشد؟ خودمان با دست خودمان شلوغ می کنیم ؟ کشور را به چه سودی خواهیم برد؟ آیا مطالبه دیگری غیر این داریم که مطالبات رهبری را اجرا کنیم.
نمی گذارم آخرتم به دنیای دیگران داده شود
او ادامه داد: ما نمایندگان را به رانت خواری متهم نکردیم نه نماینده خاصی را مدنظر داشتیم نه جناح خاصی را، ما می خواهیم متواضعانه چرخ توسعه دانشگاه ها را بچرخانیم، می گویند تو را اداره میکنند، کسانی که من را میشناسند می دانند بنده همه مشورت ها را می گیرم ولی تصمیم را خودم می گیرم و نمی گذارم آخرتم به دنیای دیگران داده شود بنابراین با چه شاهد و مدعایی چنین ادعایی میشود. آیا دوستی من با آقای دکتر توفیقی شاهد و پیشینه است؟.
فرجی دانا در پایان ضمن تأکید بر قانونمندی و قانونمداری خود تأکید کرد که اگر مجدداً از نمایندگان رای بگیرد از شایسته سالاری ، کمک از مدیران، رساندن آموزش عالی به شأن و جایگاه خود، جلوگیری از رانت خواری و حفظ تداوم آرامش در دانشگاه اهتمام خواهد ورزید.
انتهای پیام