خرید تور نوروزی

پایان نشست ایران و ۱ + ۴ | توافق برای ادامه‌ی مذاکرات

مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا بعد از پایان نشست مشترک کمیسیون برجام با حضور وزرای خارجه ایران و ۴+۱ به خبرنگاران گفت که طرفین توافق کردند مذاکرات ادامه یابد.

به گزارش فارس، مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا بعد از پایان نشست مشترک کمیسیون برجام به خبرنگاران گفت که طرفین توافق کردند مذاکرات ادامه یابد.

خبرنگار رویترز حاضر در محل مذاکرات میگوید که موگرینی به هیچ سوالی پاسخ نداد و محل مذاکرات را ترک کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است یک بیانیه درباره نتایج نشست امروز منتشر کند.


هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان گفت این کشور همکاری‌ها با سایر طرف‌های برجام برای حفظ توافق هسته‌ای برجام بعد از خروج آمریکا از آن را ادامه می‌دهد.

حساب کاربری وزارت خارجه آلمان در توئیتر به نقل از «ماس» نوشت: «توافق هسته‌ای با ایران اروپا را امن‌تر می‌کند. ما با فرانسه، انگلیس، چین، روسیه، ایران و اتحادیه برای حفظ این توافق همکاری می‌کنیم.»


بیانیه پایانی نشست وزیران خارجی ایران و ۱+۴ توسط موگرینی قرائت شد.

به گزارش ایسنا، کمیسیون مشترک برجام در بیانیه پایانی خود اعلام کرد:

تمام طرف‌های برجام بر لزوم ادامه اجرای این توافق و پایبندی به تعهداتشان تاکید و توافق کردند که صادارت نفت و گاز و تولیدات پتروشیمی ایران باید ادامه یابد و بعلاوه نشست‌های کمیسیون مشترک، ازجمله در سطح وزیران ادامه داشته باشد.

شرکت کنندگان توافق کردند تا به پیشرفت‌ها (برای حفظ برجام) تحت بازبینی دقیق ادامه دهند و کمیسیون مشترک، ازجمله در سطح وزیران کماکان تشکیل جلسه دهد تا تلاش‌های مشترک به پیش رانده شود.

در این بیانیه همچنین آمده است که طرف‌های توافق بر لزوم ادامه صادرات نفت و گاز و تولیدات پتروشیمی ایران تاکید کرده‌ و خواستار ترغیب به سرمایه‌گذاری در ایران شده‌اند.


خبرگزاری رویترز جمعه به نقل از یک مقام ارشد ایرانی با اشاره به خروج آمریکا از برجام و تلاش طرف های دیگر به منظور حفظ این توافق نوشت، ایران برای همه گزینه های احتمالی آمادگی دارد.
ایران برای همه گزینه های احتمالی آماده است

به گزارش ایرنا، این مقام ایرانی نامش ذکر نشده است، اظهار کرد: ما برای همه گزینه های احتمالی آماده هستیم. عدم موفقیت توافق هسته ای تنش در منطقه را افزایش می دهد. سایر امضاکنندگان برجام برای حفظ این توافق باید زیان ناشی از تحریم های آمریکا را جبران کنند.


محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از نشست  کمیسیون مشترک وزرای خارجه کشورهای طرف برجام، در کنفرانسی خبری گفت: نشست بسیار جدی و سازنده‌ای داشنیم در طول دو ماه گذشته بعد خروج غیرقانونی آمریکا تلاشهای فراوانی صورت گرفت تا ایران بتواند از منافع برجام به‌خصوص اقتصادی علیرغم اقدام غیرقانونی آمریکا استفاده کند.

به گزارش تسنیم ظریف خطاب به خبرنگاران ایرانی حاضر در وین گفت:‌ امروز این نشست در ادامه نشست‌های قبلی بود. بیانیه از طرف نشست صادر شد. لازم است تأکید شود اولین جلسه کمیسیون مشترک در سطح وزراست. هیچوقت تا الان کمیسیون مشترک در سطح وزرا نبوده است. جلسات قبلی غیر رسمی و برای مذاکره بود نه نشست مشترک.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه افزود: ایران این حق را محفوظ داشته که در برابر تخلف رسمی و بزرگ آمریکا از برجام به درخواست اعضای دیگر برجام اقدامات خود را به تعویق انداخته تا مطمئن شود منافع ایران تامین می شود.

ظریف گفت: امروز بر این تاکید کردیم که باید مردم ایران منافع برجام را ببینند. این را همه اعضای باقیمانده برجام تاکید کردند. [طرف‌های برجام] در سطح وزرای خارجه بر تعهدات خود در حوزه مختلف تاکید کردند. از ادامه فروش نفت تا روابط بانکی و حمل و نقل و همکاری‌های تجاری و سرمایه گذاری و … که در بیانیه‌ای خانم موگرینی قرائت کرد، ذکر شده است.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به بیانیه نشست کمیسیون مشترک وزرای خارجه طرف‌های برجام که از سوی موگرینی خوانده شد، گفت:‌ این بیانیه در کنار اقدامات عملی است. ما دو روز پیش بسته‌ای را در تهران دریافت کردیم که رئیس جمهور روحانی گفت کافی نیست. امروز در جلسه توضیحات بیشتری شنیدیم. برخی حوزه‌ها مثل نفتی و بانمی را بیشتر توضیح دادند. الان آنچه مهم است، آنچه به عنوان تعهد و اقدامات مطرح شده که الزاما همه‌اش علنی اعلام نشده باید عملی شود تا ببینیم منافعش را می بریم. زمان بندی هم وجود دارد که مطابق زمان بندی تحریم آمریکاست. یعنی قبل تحریم آمریکا باید اعمال شده باشد. Blocking Status باید تا قبل از اجرای تحریمهای امریکا عملیاتی شود. همینطور فعال شدن بانک سرمایه‌گذاری اروپا که در تاریخ مشخص انجام می‌شود. بقیه اقدامات هم باید در قالب زمان بندی باشد.

ظریف در ادامه تصریح کرد:‌ ایران همواره به عهد خود پایبند بود و هم اکنون هم هست، اما درقالب برجام این امکان را داریم که اگر به مصلحت کشور نبود به خاطر نقض آمریکا اقدامات خود را انجام دهیم. الان کسی نتوانسته مشکل خروج آمریکا از برجام را حل کند. و این هنوز مسئله باقی مانده است لذا ایران حق اجرای اقداماتی دارد. تصمیم داریم این تعهدات امروز را به تهران منتقل کنیم و مسئولان راجع به ادامه موضوع تصمیم می‌گیرند. نحوه عملیاتی شدن تعهدات‌شان را امروز توضیح دادند اما ما باید در اجرا آن را ببینیم.

وی در ادامه تأکید کرد: اگر اروپایی‌ها نتوانند تعهداتشان را درست اقدام کنند ما اقدام می‌کنیم. برداشتم این بود که تمامی اعضای برجام در اینکه اراده سیاسی دارند تا برابر این اقدام آمریکا بایستند  – شاید اولین بار در چنین سطحی باشد – در جلسه این تعهد را نشان دادند. حالا باید دید چقدر می‌توانند. آنچه ما شنیدیم از روش‌های عملیاتی،‌ عملی هست. اگر اراده امروز را در سطوح مختلف اعمال کنند کار بدون مشکل می تواند پیش برود. مهم این است که جزئیات اقداماتشان روشن شود که در برخی موارد بیان کردند. مهم این است که در عمل چطور عملیاتی شود. جلسه امروز یک گام به پیش بود، اقدامات خوبی را برای اجرا توافق کردیم.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت:‌ اروپا آماده حمایت از شرکت‌ها و هموارکردن مسیر تبادلات بانکی است و این پیام مهمی برای جامعه اقتصادی است که با اطمینان به آینده کار کنند. بقیه کشورهای جهان در کنار آمریکا برای اعمال فشار نیستند و حتی در برابر آن‌ها هستند. ما می‌توانیم با استفاده از ظرفیت داخلی و همکاری بین‌المللی مسیر شکوفایی ایران را با سربلندی دنبال کنیم. آنها تعهد کردند، بالاترین کاری که یک دولت می‌تواند بکند. اما اینکه آیا این تعهد کافی است حتما کافی نیست. تضمین‌ها اقدامات متقابلی هستند که ما می توانیم انجام دهیم در صورتی که آنها انجام ندهند اقداماتشان را. این تهدید نیست این واقعیتی است که در برجام هم بر آن تاکید شده است.

ظریف در ادامه گفت: در ارتباط با برجام احتمالا در حاشیه مجمع عمومی جلسات وزرا برگزار خواهد شد. امروز قرار شد جلسات متخصصین ما که بسیار مهم است به صورت فشرده‌تر انجام شود تا مطمئن شویم آنچه امروز ارائه شد جنبه اجرایی دارد و همه جوانب را در نظر گرفته است. بسته پیشنهادی اروپا قابل اجرا بود اما کافی و دقیق نبود. امروز برخی نکات که دیده نشده بود در بیانیه مطرح شد. در جلسه به صورت شفاهی هم پیشنهاداتشان را به صورت جزئی مطرح کردند که کارشناسان ما در حال بررسی هستند تا ببینیم هر کدام از این پیشنهادها چطور می‌تواند نیازهای ما را پوشش دهد.

وی افزود:‌ مهم این است که احساس اطمینان و اعتماد به آینده در جامعه چهانی و ایران به وجود بیاید و کارآفرینان ایرانی با اطمینان به آینده حرکت کنند. فضای امروز حاکی از این بود که اراده سیاسی برای این مسئله وجود دارد و این اراده با اقدامات بخش خصوصی و امید به آینده می‌تواند تقویت و کسب و کار ایران را جذابتر کند.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: تصمیم‌گیری در سطح عالی کشور راجع به زمان‌بندی اقدامات صورت گرفته و جزئیات پیشنهاد شده است. هیئت نظارت تصمیم‌گیری لازم را درباره اصل و حوزه و نحوه ورود به اقدامات مشخص کرده است. حسب مورد که چه زمانی نیاز است، جزئی و تدبیر خواهد شد و آماده خواهد بود. امیدواریم نیازی به این اقدامات نباشد، چون با اراده سیاسی برای اجرای برجام وارد برجام شدیم. اما برای اینکه تضمین داشته باشیم طرف مقابل مطلع است که ما اقدامات خود را داریم. همه اعضای کمیسیون مشترک تعهدات را کرده‌اند و نکته مهمی است که در سطح وزرای هر 5 کشور این تصمیم گرفته شده است.


وزیر امورخارجه روسیه تاکید کرد: مسکو و پکن خواهان حفظ و اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه پس از دیدار دوجانبه با وانگ یی همتای چینی خود در وین گفت: همچون همتایان چینی‌مان، ما نیز خواهان حفظ و اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستیم.

لاوروف که برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک به پایتخت اتریش سفر کرده است، افزود: وضعیت پیچیده است اما مثل چین و دیگر طرف‌های توافق، مسکو متعهد حقوق بین‌الملل و تصمیمی شورای امنیت سازمان ملل است که توافق را تبدیل به بخشی از قوانین بین‌المللی کرد.

وزارت امورخارجه روسیه همچنین اعلام کرد که لاوروف در دیدار دوجانبه با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز درباره توافق هسته‌ای، سوریه و کره شمالی گفت‌وگو کرده است.

وزیران امورخارجه ایران و قدرت‌های جهانی ساعاتی پیش نشست خود برای بررسی وضعیت پیرامون اجرای برجام را با حضور موگرینی در وین آغاز کردند.


به دنبال نشست مشترک کمیسیون برجام، اتحادیه اروپا بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش فارس، اتحادیه اروپا در پی پایان نشست مشترک کمیسیون برجام، بیانیه‌ای صادر کرد.

در بند پنجم این بیانه 10 بندی، آمده است که تمامی طرف‌ها بر ضرورت اجرای کامل و موثر تمامی تعهدات هسته‌ای تأکید کردند. آنها از پیشرفت‌های مداوم در زمینه نوسازی رآکتور تحقیقاتی اراک استقبال کرده و از اینکه انگلیس وظیفه ریاست مشترک گروه کاری اراک را بر عهده خواهد گرفت، رضایت خود را ابراز کردند. طرف‌های توافق حمایت از نوسازی رآکتور تحقیقاتی اراک به عنوان بخشی از] برجام و تبدیل تأسیسات فردو به مرکز هسته‌ای، فیزیک و فناوری را ادامه خواهند داد. طرف‌ها همچنین از پروژه‌های مهمی که بر اساس ضمیمه III برجام در زمینه‌های همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای انجام شده‌اند، استقبال کردند.

بر طبق بند ششم، شرکت کنندگان به توافق رسیدند که در برابر اجرای تعهدات ایران در زمینه توافق هسته، تحریم‌ها لغو شوند که شامل سود اقتصادی فراوان و بخش مهمی از توافق هسته‌ای با ایران است. آنها همچنین تاکید کردند که شرکای اقتصادی با ایران بر اساس حسن‌نیت با این کشور همکاری داشته‌اند که در بالاترین درجه به تائید شورای امنیت سازمان ملل هم رسیده است.

در بند 7 آمده است که شرکت‌کنندگان درباره اقدامات اخیر به منظور دستیابی به راهکاری عملی برای روابط اقتصادی و بازرگانی با ایران مذاکره کردند.آنها ضمن استقبال از اقدامات فشرده انجام شده تاکنون، خواستار مذاکرات فنی فشرده و انتقال منابع به وسیله همه طرف‌ها شدند.

بر طبق بند هشتم، شرکت‌کنندگان تعهد خود را درباره موارد زیر و در فضای توام با حسن نیت اعلام کردند:

– حفظ و ارتقای روابط اقتصادی در بخش‌های گسترده با ایران

-حفظ و ارتقای کانال‌های موثر مالی با ایران

-تداوم صادرات نفت و گاز و محصولات نفتی و پتروشیمی ایران

-تداوم خدمات دریایی (ارتباط دریایی ار جمله کشتی‌رانی و بیمه)، ارتباط هوایی، زمینی و حمل‌و نقل ریلی

-ارتقا پوشش مربوط به اعتبار در بخش صادرات

-حمایت روشن و موثر از فعالات در بخش تجاری با ایران به خصوص شرکت‌های کوچک و متوسط که ستون فقرات بسیاری از اقتصادها محسوب می‌شوند.

-تشویق به سرمایه‌گذاری‌های هرچه بیشتر در ایران

-حمایت از فعالیت‌های اقتصادی برای سرمایه‌گذاری و سایر فعالیت‌های مالی و بازرگانی در ایران و یا در ارتباط با این کشور

-گردآوری کارشناسان بخش خصوصی و دولتی به وسیله ارتقای شوراهای کاری

-حمایت عملی برای (روابط) بازرگانی و سرمایه‌گذاری در ایران

-حمایت از شرکت‌ها در برابرا پیامدهای خارجی تحریم‌های آمریکا

شرکت‌کنندگان اعلام کردند که اتحادیه اروپا در حال پیشبرد فرایند «قوانین مسدودساز (تحریم‌ها) است تا به این وسیله از شرکت‌های کشورهای اعضای اتحادیه اروپا حمایت کند و مجوز وام خارجی بانک سرمایه‌گذاری اروپا را برای پوشش دادن ایران به روز رسانی کند. طرف‌های شرکت‌کننده، روی مسایل اشاره شده به وسیله تلاش‌های دوجانبه و همکاری با شرکای جهانی به منظور تشویق آنها برای پیروی از سیاست‌های مشابه کار می‌کنند. تا ساز و کار مشابهی در روابط اقتصادی با ایران ایجاد کنند.

ارزیابی ظریف از نشست امروز ایران و ۱ + ۴

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. از آنجا که اصطلاح ” مردم همیشه در صحنه ” به محاق رفته است ، پیشنهاد میشود از اصطلاح “مردم برای همه گزینه ها آماده” استفاده شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا