مالیات ملکه انگلیس و معافیت دولتی های ایران
پیمان حاج محمود عطار، وکیل دادگستری در یادداشت کوتاهی که در اختیار انصاف نیوز قرار داد، نوشت:
دو شب پیش در شبکه ی خبر تلویزیون یک برنامه ی مستند دیدم درباره ی تصویب قانون شمولیت مالیات بر اموال ملکه ی انگلیس. داستان مربوط می شود به سالها پیش. از قرار معلوم ملک انگلستان که دارای ثروت غیرقابل توصیفی بوده است هیچ گونه حسابی به دستگاههای نظارتی و مالیاتی بابت این دارایی هنگفتش نمی داده است و این درحالی بوده که مردم انگلیس همگی باید حساب و کتاب اموال شان را به دولت می دادند و هر ساله بابت درآمدی که به دست می آورند مالیات های سنگین پرداخت می کردند.
اعتراض های مردم به این تبعیض ناروای دولت در دریافت مالیات از مردم عادی و عدم دریافت مالیات از اموال ملکه، منجر به اعتراضات خیابانی و راهپیمایی مردم در خیابان های لندن و دیگر شهرهای این کشور و تلاش رسانه ها در پشتیبانی از اعتراض مردمی شد.
تا مدتها این اعتراضهای توده های مردمی از سوی پلیس و نیروهای امنیتی سرکوب می شد و بسیاری از معترضین تحت ضرب و شتم و تعقیب قضایی قرار گرفتند ولی پایداری مردم و رسانه های مردمی موجب شد تا سرانجام دولت به این خواسته ی ملتش کرنش کند و با پذیرش این خواسته ی مشروع و بجا، قانون شمولیت مالیات به اموال و دارایی های ملکه ی انگلستان از تصویب پارلمان این کشور گذشت.
امروز شاهد هستیم که ملکه انگلستان نیز مانند همه ی شهروندان بریتانیایی باید لیست اموال و دارایی های خود را برای محاسبه و پرداخت مالیات به سازمان مربوطه ارائه و مالیات محاسبه شده را پرداخت کند.
این را چه می توانیم بدانیم؟حضور پر رنگ مردم انگلیس در تعیین سرنوشت خود و جلوگیری از اعمال تبعیض بین شهروندان و مسوولان؟
با خود اندیشیدم در ایران نیز هستند نهادها و سازمانها و بنگاه های اقتصادی که از دادن حساب و کتاب به نهادهای نظارتی و مالیاتی خودداری می کنند. این در حالی است که از یک کارگر ساده نیز دولت مالیات می گیرد.
همچنین اگر هر شهروندی بخواهد در دادگاه های حقوقی دادخواست بدهد باید معادل سه درصد مبلغ خواسته اش هزینه ی دادرسی به خزانه ی دولت پرداخت کند ولی برخی از نهادهای حکومتی و دولتی از پرداخت این هزینه معافند.
این چه توجیه قانونی و شرعی دارد؟ آیا دولت و مسوولان آن نباید برای این تبعیضی که بین شهروندان و برخی نهادهای اقتصادی و حاکمیتی وجود دارد تدبیری بیاندیشند؟ تفاوت ما با مردم و دولت انگلستان در چیست؟
انتهای پیام