گزارش عراقچی از آنچه در نشست ایران و ۴ + ۱ گذشت
«سیدعباس عراقچی»، معاون سیاسی وزیر امور خارجه تاکید کرد: در جلسه روز جمعه در وین، برخی راهکارهای عملیاتی در حوزه بانکی و نفت مطرح شد که همه وزیران امور خارجه بر آن تاکید داشتند، از جمله این راهکارها، کنار گذاشتن دلار از معاملات ایران و شرکای اقتصادی خود است که باید هرچه سریعتر تدقیق و عملیاتی شود.
به گزارش ایلنا، سیدعباس عراقچی نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام را نمایش صریح انزوای آمریکا در عرصه بینالملل ارزیابی کرد و گفت: بیانیه این نشست حاوی نکات قابل توجهی است که موفقیت جمهوری اسلامی ایران در بیان و اعمال خواستههای خود را نشان میدهد.
تاکید بر کنار گذاشتن دلار از معاملات ایران و شرکای اقتصادی
وی ادامه داد: در این جلسه برخی راهکارهای عملیاتی در حوزه بانکی و نفت مطرح شد که همه وزیران امور خارجه بر آن تاکید داشتند، از جمله این راهکارها، کنار گذاشتن دلار از معاملات ایران و شرکای اقتصادی خود است که باید هرچه سریعتر تدقیق و عملیاتی شود.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره دستاوردها و نتایج نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام که در سطح وزیران امور خارجه در روز جمعه در وین برگزار شد، اظهار داشت: بیانیه پایانی نشست، بیانیهای قوی در بیان اراده اعضا به حفظ برجام و در تقابل آشکار با اراده آمریکا به نابودی این توافق بود و نکات قابل توجهی در آن بود که بیانگر موفقیت جمهوری اسلامی در بیان و اعمال خواستههای خود است.
تاکید اعضای باقیمانده در برجام بر ارتقای روابط گستردهتر اقتصادی با ایران
عراقچی در تشریح این نکات به اعلام تعهد مجدد وزیران خارجه کشورهای عضو برجام بر اجرای کامل و موثر این توافق از جمله در حوزه رفع تحریمها، اذعان به اینکه رفع تحریمها و برخورداری ایران از منافع اقتصادی حاصله، بخش کلیدی و حیاتی برجام است و استقبال از ادامه همکاریهای صلحآمیز هستهای با ایران اشاره کرد.
وی افزود: از همه مهمتر تاکید وزیران امور خارجه شرکتکننده در نشست بر «تعهد» خود در موضوعاتی همچون حفظ و ارتقای روابط گستردهتر اقتصادی با ایران، حفظ و استمرار کانالهای مؤثر مالی برای تعامل با ایران، تداوم صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی و تداوم روابط حمل و نقل زمینی، هوایی، ریلی و دریایی از جمله کشتیرانی و بیمه است.
تاکید اعضای باقیمانده در برجام بر مقابله با آثار فراسرزمینی تحریمهای امریکا
رییس تیم کارشناسی مذاکرهکننده ایران و ۱+۴، تعهد وزیران امور خارجه کشورهای عضو برجام طبق بیانیه بر تقویت پوششهای اعتبار صادراتی، حمایت روشن و مؤثر از کنشگران اقتصادی که با ایران تجارت میکنند، بهویژه شرکتهای کوچک و متوسط، تشویق سرمایهگذاریهای بیشتر در ایران و حمایت از کنشگران اقتصادی در سرمایهگذاریها و دیگر فعالیتهای تجاری و مالی را که با ایران انجام میشود یا در رابطه با ایران است از دیگر نکات مهمی دانست که در بیانیه پایانی نشست اخیر وین بر آن تاکید شده است.
عراقچی اضافه کرد: گردهم آوردن کارشناسان بخشهای دولتی و خصوصی، از جمله از طریق ایجاد و تقویت شوراهای تجاری مشترک، حمایت عملی از تجارت و سرمایهگذاری در ایران و حمایت از شرکتهای خود در برابر آثار فراسرزمینی تحریمهای ایالات متحده از دیگر تعهداتی بود که وزیران امور خارجه شرکتکننده در کمیسیون اخیر برجام طبق بیانیه بر آن صحه گذاشتند.
بیانیه وزرای خارجه ایران و ۱+۴، بیانیهای قوی در بیان اراده اعضا برای حفظ برجام است
عراقچی ادامه داد: وزیران امور خارجه کشورهای عضو برجام در این بیانیه اظهار تاسف عمیق خود را نسبت به خروج آمریکا از برجام اعلام کردند و در یک مقابله آشکار با تحریمهای یکجانبه آمریکا، تعهد کردند که برای اجرای موثر موضوعات فوق راهحلهای عملی طراحی و حتی دیگر کشورها را نیز به اتخاد سیاستها و ایجاد سازوکارهای مشابه در روابط اقتصادی خود با ایران تشویق کنند.
وی افزود: بیانیه وزیران امور خارجه ایران و ۱+۴ به لحاظ سیاسی یک بیانیه قوی در بیان اراده اعضا برای حفظ برجام است و آشکارا در مقابل اراده آمریکا برای نابودی برجام و اعمال مجدد تحریمها بر ایران قرار دارد.
راهکارهای عملیاتی در حوزه بانکی و نفتی باید تدقیق شوند
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه آنچه که برای جمهوری اسلامی اهمیت دارد ترجمه این عزم و اراده به راهحلهای عملیاتی است به گونهای که منافع ایران در عمل و به صورت ملموس، در حوزههای مختلف اقتصادی به ویژه نفتی و بانکی تامین شود، تصریح کرد: البته برخی راهکارهای عملیاتی در حوزه عملیات بانکی و خرید نفت در جلسه وزرا ارائه شد که باید هرچه سریعتر تدقیق و عملیاتی شوند.
به گفته عراقچی، کنار گذاشتن دلار از معاملات ایران و شرکای اقتصادی خود از جمله این راهکارها بود که همه وزرای امور خارجه شرکتکننده بر آن تاکید داشتند.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران از نزدیک با طرفهای اروپایی، روسی و چینی در تماس و تبادل نظر است و جلسات کارشناسی در سطوح مختلف ادامه دارد. بدیهی است که اگر در نهایت انتظارات کشورمان از تلاش های این کشورها تامین نشود، جمهوری اسلامی ایران ابزارهای خود را برای مواجهه با هر شرایطی در اختیار دارد.
انتهای پیام