چند نکته حمزه غالبی در مورد مذاکره با آمریکا
«حمزه غالبی»، فعال سیاسی و رییس کمیتهی جوانان و دانشجویان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در سال ۸۸ در توییتر نوشت:
«مذاکره یا عدم مذاکره با آمریکا بعد از تجربه برجام دیگر یک سوال اساسی نیست. ما چند سال مذاکره مستقیم کردیم. برجام برای هرکسی که ذهن گشوده برای یادگیری داشته باشد نشان داد که نه با مذاکره شرفی بر باد می رود و نه با مذاکره مسایل اساسی حل و فصل می شود.
سوال واقعی/جدی این ها هستند: تا کجا حاضریم واگذار کنیم؟ در مقابل چیزی که واگذار می کنیم چه چیزی می خوایم/می توانیم به دست بیاوریم؟ معامله که می کنیم چیزی که واگذار می کنیم در مقابل چیزی که بدست می آوریم ارزش را دارد؟
با چه مکانیزمی می توانیم طرف مذاکره را مجبور کنیم امتیاز بیشتری بدهد؟ با چه منابع/قدرت امکاناتی می توانیم طرف مقابل را به این نتیجه برسانیم که زدن زیر توافق و بدعهدی به نفعش نیست؟
کسی که بدون جواب دادن به سوال های واقعی(بالا) فقط تکرار می کند موافق/مخالف مذاکره است در واقع هنوز در دنیای پیشا برجام زندگی می کنند (حالت خوشبینانه). و به هیچ سوال واقعی که مرتبط به وضعیت فعلی ما باشد جواب نمی دهند. بدبینانه اش هم این است که نگاه ایدئولوژیک به سیاست خارجی دارد
نکته دیگر هم اینکه بحران ارزی اخیر ربطی به تحریم ها ندارد. ما تقریبا هر 5 یا 6 سال یک بار مشکل در رفتن فنر قیمت سرکوب شده ارز رو داریم. با تحریم یا بدونش رخ داده است. بازهم رخ خواهد داد چه تحریم ها باشند چه نباشند. این مشکل از اواخر دوره پهلوی تا الان در اقتصاد ما وجود دارد
نکته دیگه هم وجود افسانه حل کردن مشکلات اقتصادی کشور با سرمایه گذاری مستقیم خارجی است. توضیح داده ام تحریم ها هم نبود سرمایه گذاری مستقیم خارجی آنطور که دولت و صاحبنظران نزدیک تصور می کنند رخ نخواهد داد. مشکلات جای دیگری است.»
انتهای پیام