سخنرانی مولوی عبدالحمید در بعثه رهبری در مکه
«حج» یکی از محورهای مهم وحدت امت اسلامی است
مولوی عبدالحمید در همایشی که دوشنبه 22 مرداد 1397 با عنوان «حج و اهلبیت؛ محور وحدت امت اسلامی» در محل بعثهی رهبری در مکهی مکرمه برگزار شد، با اشاره به جایگاه «حج» در اسلام، آن را از بزرگترین برنامههای اصلاحی دین اسلام و محورهای وحدت امت اسلامی برشمرد.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولوی عبدالحمید ضمن تشکر از برگزارکنندگان این همایش، پس از تلاوت آیۀ «إن أول بیت وضع للذی ببکة مبارکة و هدی للعالمین»، حضور در سرزمین حرمین شریفین را «توفیقی بزرگ» دانست و گفت: با هیچ زبانی و تعبیری نمیتوانیم شکر و سپاس ربالعالمین را بجا بیاوریم که توفیق بزرگ حضور در کنار خانه کعبه که مرکز نزول رحمتهای خاص پروردگار است را به ما عنایت کرده است.
وی در ادامه دربارهی موضوع این همایش گفت: دین اسلام بهعنوان آخرین دین الهی، بزرگترین و بهترین نعمتیست که خداوند متعال نصیب بشر کرده است و پیروی از این دین بزرگترین شرف و افتخار محسوب میشود. خداوند متعال همانگونه که نظام طبیعت را بهصورت بسیار دقیق و شگفتانگیز خلق کرده است، برای بقای دین اسلام نیز برنامههای دقیق و قابل تأملی قرار داده است که «حج» یکی از این برنامههاست.
امامجمعه اهلسنت زاهدان ادامه داد: دین اسلام دینیست که مسلمانان و تمام جهانیان را بهسوی وحدت سوق میدهد. نمازهای یومیه که طبق توصیه اسلام باید با جماعت ادا شوند، نمازهای جمعه و عیدین و اجتماع بزرگ و کنگرۀ جهانی «حج» همۀ اینها ازجمله برنامههای دین اسلام هستند که انسانها را بهسوی اجتماع و وحدت سوق میدهند.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه به بیان نکتهای در آیۀ «فیه آیات بینات مقام إبراهیم» پرداخت: در آیۀ «فیه آیات بینات»، علاوه بر مقام ابراهیم، زمزم و…، حضور سالانۀ مسلمانان از سطح دنیا با زبانها و گویشهای مختلف نیز در «آیات» داخل است.
وی در ادامه افزود: جمعیتی که برای ادای مناسک حج جمع شدهاند یکی از نشانههای قدرت پروردگار است؛ اگر چنین اجتماع چندمیلیونی و عظیم در جایی دیگر از دنیا جمع میشدند چهبسا بینشان جنگ و درگیری و زدوخورد بهوجود میآمد، اما در این اجتماع حتی اگر فردی پایش را بر گردن فردی دیگر بگذارد، باز هم درگیری پیش نمیآید.
مولوی عبدالحمید خاطرنشان کرد: حج میتواند یکی از بزرگترین محورهای وحدت امت اسلامی باشد، زیرا در مراسم حج از تمام مذاهب و گرایشهای مختلف اسلامی حضور دارند و در کنار یکدیگر خانه کعبه را طواف میکنند و مناسک حج را انجام میدهند و هر کسی طبق مذهب خودش به نماز و عبادت میپردازد. در اینجا همه یک خدا را میپرستند و به طرف یک مکان (خانه کعبه) نماز میخوانند.
امامجمعه اهلسنت زاهدان در ادامه از «اهلبیت» نیز بهعنوان یکی از بزرگترین محورهای وحدت یاد کرد و گفت: اهلبیت پیامبر یکی از مشترکات بزرگ و مهم بین شیعه و سنی است و همه با اهلبیت محبت دارند، بهطوریکه هنوز نتوانستهایم مشخص کنیم نامگذاری به نام بزرگان اهلبیت مانند: حضرت علی، فاطمه، حسن، حسین و… رضیاللهعنهم در بین اهلسنت بیشتر است یا بین برادران شیعه.
وی «عدم شناخت نسبت به اعتقادات یکدیگر» را از مشکلات مسلمانان عصر حاضر برشمرد و اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که مسلمانان امروزی با آن مواجه هستند این است که نسبت به اعتقادات یکدیگر شناخت ندارند یا شناخت کمی دارند. شناخت مسلمانان نسبت به اعتقادات یکدیگر سبب افزایش دوستی و محبت میشود.
مولوی عبدالحمید خاطرنشان کرد: محبت با اهلبیت جزو اعتقادات و ایمان است و همۀ مسلمانان به محبت پیامبر، صحابه و اهلبیت افتخار میکنند و آرزو دارند که در روز قیامت با این بزرگان محشور شوند.
مولوی عبدالحمید در ادامه بر لزوم «وحدت» تاکید کرد و گفت: بنده در کنفرانسی که چند سال قبل در مکه مکرمه در منا برگزار شد، با استناد به آیۀ «قل یا أهل الکتاب تعالوا إلی کلمة سواء بیننا و بینکم أن لا نعبد إلا الله…» گفتم وقتی که قرآن مجید از اهل کتاب که رسالت، قرآن و کعبه را قبول نداشتند، میخواهد با مسلمانان بر محور «توحید» که آن را قبول داشتند، جمع شوند، چرا مذاهب اسلامی که مشترکات بسیار زیادی با هم دارند نتوانند کنار یکدیگر جمع شوند و با یکدیگر وحدت داشته باشند؟!
وی افزود: مذاهب اسلامی با یکدیگر اختلافاتی هم دارند و نیازی هم به توجیه مسائل اختلافی نیست، زیرا ما مسلمانان مشترکات بزرگ بسیار زیادی داریم که میتوانیم به آنها چنگ بزنیم.
مولوی عبدالحمید در ادامه بر لزوم «افزایش تحمل و ظرفیت» در بین پیروان مذاهب اسلامی توصیه و تاکید کرد و گفت: مسلمانان و گرایشهای مختلف اسلامی باید ظرفیت و تحمل خودشان را بالا ببرند، زیرا ما به دین، پیامبر و شخصیتهایی معتقد و منتسب هستیم که ظرفیت بسیار زیادی در آنها موجود است، اما متاسفانه این ظرفیت امروز در بین مسلمانان وجود ندارد.
وی به نمونههایی از ظرفیت بالا در دین اسلام، سیرۀ نبوی و بزرگان اهلبیت اشاره کرد و گفت: پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم حضرت سلمان را که یک فارسی و ایرانی بود، مورد لطف قرار دادند و در حقش فرمودند: «سلمان منا أهل البیت». آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم در مدینه منوره حقوق یهودیان را بهطور کامل رعایت میفرمودند. دین اسلام ادیان، مذاهب و دیدگاههای مختلف را برداشت کرده است. در بین صحابه و اهلبیت دیدگاهها و برداشتهای مختلفی وجود داشته است، اما این بزرگان از چنان ظرفیت بالایی برخوردار بودند که تفاوت برداشتها و دیدگاهها را تحمل میکردند.
مولوی عبدالحمید در پایان سخنان تاکید کرد: جهان اسلام اکنون در شرایطی متفاوت از شرایط 20 سال و 30 سال قبل قرار دارد؛ مراجع و مفتیان گذشته جهان اسلام در شرایط خاص خودشان زندگی کردهاند و شرایط کنونی نیازها و اقتضائات خودش را دارد. در شرایط جدید باید با گفتمان، تحمل، سعهصدر و دوراندیشی جدیدی وارد جامعه بشویم.
انتهای پیام
انسان بزرگی است این مرد ایرانی..خداوند نگهدار بزرگ مردان سرزمینم با هر آیینی و مذهبی واندیشه ای باشد