چهار سوال دربارهی پارازیت در تهران
مرتضی اسلامی در یادداشتی تلگرامی با عنوان «چهار سوال مهم درباره پارازیت در تهران» نوشت:
با راه اندازی سامانه آنلاین میزان تشعشعات الکترومغناطیسی (tehranemfs.cra.ir/en/public/iran) در تهران و شیراز و مشاهده نمودارها، چند سوال اساسی مطرح می شود که پاسخگویی به آن ضمن رعایت واقعی حقوق شهروندی، برخی از ابهامات را نیز برطرف می کند خاصه آنکه منشور حقوق شهروندی از مهمترین شعارهای عملیاتی شده در دولت دکتر روحانی است.
در سامانه آنلاین مشاهده میزان تشعشعات، نکات جالب توجهی به چشم می خورد مانند آنکه میزان تشعشعات در شب و روز تفاوت فاحشی دارد و یا اینکه این میزان در مناطق مختلف، متفاوت است و…نکاتی که باید مسئولان ذیربط همچون وزارت بهداشت ضمن پاسخگویی مستدل، از میزان آسیب های آن بر شهروندان نیز اطلاعاتی منتشرکنند.
۱. نمودارها سینوسی است، یعنی در ساعات شب حجم تشعشعات کم و در طول روز افزون میشود. شبکه موبایل یا صدا و سیما که دائم در حال پخشند، پس چه طول موجی روزها پخش و شبها قطع میشود جز پارازیت؟ همچنین با توجه به اینکه نمودارها حاکی از آن است که حجم تشعشعات روز حداقل تا چهار برابر تشعشعات شب است، شاید بتوان گفت پارازیت به تنهایی میدان الکترومغناطیسی معادل ۴ برابر سایر سیگنالها ایجاد میکند که در صورت صحت، این نیز باید پاسخ داده شود.
2. مکانهای شهری اندازهگیریهای متفاوتی دارند. در برخی مناطق تشعشع کم و در برخی مناطق بیشتر است. چرا؟ در حالی که گزارشهای میدانی سطح شهر حاکی است شبکه های ماهوارهای در مناطقی که سطح تشعشع پایین است، بهتر دریافت میشوند.
3. مطابق نمودارها، سطح استاندارد گرمایی تشعشع ۲۸ ولت بر متر است و میزان تشعشعات اندازهگیری شده عددی بیش از ۷ را نمایش نمیدهد، هر چند سطوح اندازهگیری تا سطوح استاندارد فاصله معنایی خوبی دارد، اما اثرات جهشی که همان موضوع ارتباط امواج با سرطان و سقط جنین است، چگونه خواهد بود؟
4. همواره نگرانی از اثرات تشعشع رادیویی و استفاده از موبایل و وای فای و … بین دانشمندان و پزشکان و مردم مطرح بوده است. نمودارهای شفاف سازی شده میگوید ریسک مخاطرات پارازیت بیش از ۴ برابر ریسک سایر تشعشعات است چرا که حجم اثرات تشعشعی پارازیت بیش از ۴ برابر شبکه موبایل است.
بر اساس آنچه هر شهروند می تواند به صورت آنلاین مشاهده کند، وزارت ارتباطات به وظیفه و قول خود در نمایش آنلاین تشعشعات عمل کرد، اکنون نوبت وزارت بهداشت و سایر سازمانهای ذیربط است تا در خصوص این سطح از میدان الکترومغناطیسی و اثرات آن بر سلامتی مردم به شفاف سازی بپردازند.
انتهای پیام