چند تمرین ذهنی ساده
امور روزمره زندگی، مانند مسواک زدن، چای دم کردن و غیره، در اثر تکرار به صورت ناخودآگاه و خودکار انجام می شوند و در نتیجه ذهن ما چندان درگیر انجام این قبیل فعالیت ها نمی شود. همانطور که فعالیت های بدنی به تقویت عضلات بدن کمک می کند، حافظه نیز برای کارآیی بهتر نیازمند تمرین و فعالیت است.
واژه نوروبیک بر وزن ایروبیک (ورزش های هوازی) نخستین بار توسط لورنس کاتز و منینگ رابین به صورت تقویت ظرفیت ذهنی مغز از طریق سیستم تمرینی تعریف شد.
به طور خلاصه این تمرین های ذهنی، برای مغز غیر منتظره هستند. در این دسته از تمرین ها حواس پنج گانه در کنار حس عاطفی به کار گرفته می شوند. نوروبیک برای همه گروه های سنی قابل استفاده است. با انجام این تمرین های ساده، تمرکز کودکان برای یادگیری آسان تر افزایش می یابد. همچنین بزرگسالان نیز با کمک این تمرین ها می توانند از زوال حافظه در طول زمان جلوگیری کنند.
به نمونه هایی از این تمرین های آسان و در عین حال جدید برای مغز اشاره می شود:
1- حمام با چشمان بسته: با این روش، سایر حواس فعال می شوند و ومغز به طور کامل درگیر می شود.
2- مسواک با دست غیر غالب: اگر عادت به مسواک زدن با دست راست دارید، از این پس با دست چپ مسواک بزنید و بالعکس. برای بیشتر افراد انجام این تمرین برای بار اول دشوار است و نیازمند تمکز بالا است. این تمرین را می توانید برای شانه کردن یا غذاخوردن نیز اجرا کنید.
3- تماشای تلویزیون بی صدا: سعی کنید با دقت در چهره گوینده صحبت های او را لب خوانی کنید.
4- ایجاد تغییر در محیط پیرامون: محل قرارگیری اشیاء منزل و محل کار خود را تغییر دهید. حتی جابه جایی مختصر مثل تغییر محل سطل زباله یا وسایل روی میز کار در درگیر کردن راههای عصبی مغز بسیار موثر است.
5- تغییر جای معمول نشستن: به طور معمول هر عضوی از خانواده جای خاص خود را سر میز غذا یا روی کاناپه دارد. برای انجام این تمرین، جای خود را با دیگران عوض کنید. با این کار تغییرات زیادی ازجمله نحوه ی دسترسی به نمکدان ایجاد می شود.
6- سالاد میوه اسرارآمیز: یک ظرف سالاد میوه تهیه کنید. بینی خود را بگیرید، چشمانتان را هم ببنید. حالا حدس بزنید چه میوه ای می خورید.
7- ارزش سکه و اسکناس: تعدادی سکه و چند برگ اسکناس بردارید. سعی کنید با چشمان بسته ارزش آن ها را حدس بزنید.
شما هم می توانید تمرین های جدیدی طراحی کنید.
انتهای پیام