خرید تور تابستان

وزیر: حساب‌های بانکی روزنامه ایران بسته شد

 وزیر امور اقتصادی و دارایی از مسدود شدن همه حساب‌های مالی روزنامه ایران به دلیل مشکل مالیاتی خبر داد. 
 
علی طیب‌نیا عصر امروز (هفتم مهرماه) در نشست هم‌اندیشی با اصحاب فرهنگ و هنر با اشاره به دولتی بودن روزنامه ایران گفت: برای ما فرقی نمی‌کند که روزنامه یا نهاد دیگری دولتی باشد یا غیردولتی بلکه هرکسی خلاف قانون عمل کند با او برخورد می‌شود. 
 
وی با بیان اینکه روزنامه ایران یک موسسه دیگر در کنار خود ایجاد کرده که کارهای تبلیغاتی‌شان را انجام می‌دهد اظهار کرد: این روزنامه از مالیات معاف است اما موسسه وابسته به آن با توجه به آنکه درآمد دارد مشمول مالیات می‌شود و نمی‌تواند از معافیت روزنامه ایران استفاده کند. 
 
به گزارش ایسنا، وزیر اقتصاد افزود: روزنامه ایران اشتباها این کار را انجام داده است که به دلیل مشکل مالیاتی از هفته گذشته تمام حساب‌های این روزنامه بسته شده است. 
 
طیب‌نیا با بیان اینکه در حوزه مالیات هیچ کس به طور طبیعی راغب نیست که مالیات پرداخت کند تصریح کرد: از سوی دیگر سازمان امور مالیاتی نیز بی‌عیب و نقص نیست و انتقادات زیادی به آن وارد است اما امیدواریم با اجرایی شدن طرح جامع مالیاتی که از دولت آقای خاتمی آغاز شد مشکلات موجود حل شود. 
 
وی با بیان اینکه یکی از ارکان اصلی این طرح استفاده از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات است گفت: اقدامات زیادی در این حوزه انجام شده و تاکنون حدود 500 تا 600 میلیارد تومان در زمینه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در این حوزه هزینه شده است. 
 
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: هدف ما این است که سامانه جامع اطلاعاتی از هزینه‌ها و درآمدهای مودیان داشته باشیم که امیدواریم این کار زودتر به مرحله نهایی برسد. 
 
طیب‌نیا با بیان اینکه با این طرح ارتباط بین مودیان مالیاتی با افراد قطع خواهد شد تصریح کرد: بنابراین جایی برای سلیقه شخصی نخواهد بود که این کار هم زمینه فساد را از بین می‌برد و رسیدگی به پرونده را از پرونده‌محور بودن خارج می‌کند. از سوی دیگر علی الراس نیز به طور کلی از ادبیات مالیاتی ما حذف خواهد شد. 
 
وی با بیان اینکه در دنیا در بحث مالیات بر درآمد می‌گویند که معافیت مالیاتی معنا ندارد و همه پایه‌ها باید مالیات پرداخت کنند گفت: اما به رغم این اصل که ما نیز به آن معتقدیم در مورد فعالیت‌های فرهنگی و هنری حداقل در این مقطع زمانی اعتقاد به آن دارم و خود ما نیز داوطلبانه به دنبال آن هستیم. 
 
وزیر اقتصاد افزود: اگر روزی اقتصاد فرهنگ ما رونق گرفت و درآمدهای آن زیاد شد معافیت را حذف خواهیم کرد اما در حال حاضر مالیات بخش فرهنگ به اندازه‌ای نیست که بخواهیم بر دریافت آن اصرار بورزیم. 
 
طیب‌نیا با تاکید بر اینکه ما نگاه درآمدی به حوزه فرهنگ نداریم گفت: واقعا معتقدیم که معافیت‌ها باید در این حوزه اعمال شود چرا که در حال حاضر اگر بخواهیم براساس قانون عمل کنیم تمام آگهی‌های مطبوعات قطعا مالیات دارد اما خودمان تصمیم گرفتیم که بگوییم هرچه مطبوعات چاپ می‌کنند بدون مالیات است. 
 
وی همچنین با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده قابل حذف نیست تصریح کرد: بحث مالیات بر ارزش افزوده به اعتبار کالاست نه خریدار کالا بنابراین مطبوعات از پرداخت مالیات بر درآمد معافند و مالیات بر ارزش افزوده باید پرداخت شود. چرا که در این حوزه هیچ معافیتی برای هیچ سازمان یا نهاد وجود ندارد. 
 
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد:‌ اگر چنین کاری نیز انجام شود قطعا مورد انتقاد نهادهای نظارتی قرار خواهد گرفت. 
 
طیب نیا همچنین درباره پیشنهاد یکی از اهالی فرهنگ و هنر مبنی بر تامین مالی بخش فرهنگ از طریق بازار سرمایه و تشکیل صندوق پروژه برای پروژه های خاص تصریح کرد: ما آمادگی کامل برای این موضوع را داریم و می‌تواند در این خصوص جلسه‌ای با سازمان بورس با حضور اصحاب فرهنگ و هنر برگزار شود که تاکنون نیز تفاهم‌های خوبی در این زمینه با سایر بخش‌ها داشته ایم. 
 
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره دریافت مالیات از یارانه گفت: اگر یارانه به عنوان کمک و هدیه باشد براساس قانون مشمول مالیات است اما اگر به عنوان جبران زیان ناشی از تثبیت هزینه‌ها بوده باشد طبق قانون از مالیات معاف است. 
 
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: به طور کلی تمام معافیت ها باید براساس مصوبه قانونی باشد و سازمان امور مالیاتی نمی تواند خودش کسی را از پرداخت مالیات معاف کند. 
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا