آیت الله با وجود برخورداری از قدرت مطلق هیچ وقت فاسد نشد
چند تن از شهروندان آمریکایی که بعد از سفر به چهار کشور آسیای میانه به ایران سفر کرده اند، برای دیدن بیت امام خمینی در جماران حضور یافتند.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از جماران، این چهار توریست، جمهوری اسلامی ایران را متفاوت از آنچه در رسانه ها شنیده بودند، توصیف کرده و پس از سوالات ما به تشریح دیدگاههای خود در مورد ایران، امام خمینی و انقلاب اسلامی پرداختند.
آقای ریکی رستیفو که خود را مالک شرکت صنایع غذایی معرفی کرد، اولین نفری بود که در این جمع به سوالات خبرنگار ما پاسخ داد و تا پایان نیز بیش از سایرین سخن گفت؛ سخنانی که با تأیید دوستانش همراه بود.
اولین سوال ما از او، تأثیر بازدید از مجموعه جماران در تصورش نسبت به شخصیت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بود.
وی در پاسخ به این سوال گفت: قبل از اینکه به ایران بیایم، با توجه به سیستم رسانه ای آمریکا در مورد ایران و انقلاب ایران در ناآگاهی مطلق بودم و چیزی که می دیدم صرفا چهره پرصلابت و با ابهت آیت الله بود و فقط می دانستم که ایشان ساده زیست هستند. زیرا در آمریکا رسانه ها یک مطلبی را آنقدر تکرار می کنند تا مردم بپذیرند و جو کلی آنجا اینطور است که افراد ناخوداگاه مطالب رسانه ها در ذهنشان می نشیند.
وی افزود: قبل از آمدن به ایران اگر از کسی در مورد سفر به ایران می پرسیدم می گفت سفر به ایران کار خیلی خطرناکی است؛ زیرا ممکن است گرفتار داستان هایی بشوم که در فیلم های هالیوودی می بینیم که معروفترین آن فیلم «آرگو»ست. اما بعد از آمدن به ایران دیدم که با آن شنیده ها کاملا متفاوت بود و امیدوارم که آمریکایی ها این حرف من را بشنوند و راهی پیدا شود که چهره ایران بهتر نشان داده شود.
رستیفو همچنین در مورد نکات جالب توجه در بیت امام گفت: وقتی از اینجا بازدید کردم، در وهله اول ساده زیستی آیت الله برایم خیلی جالب بود و در وهله دوم اینکه ایشان با وجود برخورداری از قدرت مطلق هیچ وقت فاسد نشد؛ مخصوصا فساد مالی که مهمترین نوع فساد است.
این شهروند آمریکایی سپس به تغییره چهره ایران در سطح جهانی طی یکسال گذشته پرداخت و اظهار داشت: در دوره آقای احمدی نژاد که به آمریکا آمد و سخنرانی کرد، شاید مقداری کلام ایشان در بعضی موارد دیپلماتیک نبود و این بهترین بهانه را به رسانه های آمریکایی داد که تا جایی که می توانند علیه ایران تبلیغات منفی کنند؛ اما حالا ورق برگشته است و به نظر می رسد چهره عمومی ایران در دنیا به مراتب، در حال بهبودی است.
در میانه ی بحث، آقای جن ریزونر نیز وارد گفت و گو شد و با اشاره به اینکه یک سفر 27 روزه به آسیای مرکزی و ایران داشته اند که ایران پنجمین کشور است، گفت: وقتی قبل از سفر با دوستم صحبت می کردم، می گفت امن ترین این کشورها قطعا ایران است. من خیلی خوشحال هستم که آن تعریف دوستم درست از آب درآمد.
او با خنده این نکته جدی را هم مورد اشاره قرار داد که «تنها مورد خطرناک در ایران رد شدن از خیابان است»!
در ادامه، خانم کاتلین مارتین نیز به تصورات قبلی اش از کشورمان اشاره کرد و اظهار داشت: من در ابتدای ورودم به مرز ایران (از مرز باجگیران) خیلی ترسیده بودم و بر اساس ذهنیتی که از فیلم معروف «آرگو» داشتم احتمال می دادم که مأموران مرزی خیلی خشن، بی تربیت و خصمانه رفتار کنند؛ اما هم نماینده نهاد ریاست جمهوری و هم پلیس مرزبانی خیلی مودبانه رفتار کردند.
در همین هنگام راهنمای گروه به خبرنگار ما گفت که برخوردها با این مسافران به گونه ای بود که حتی یکی از مأموران مرزی با یکی از این آقایان دوست شد و به او آب نبات تعارف کرد که رفتار، باعث تعجب وی شده بود!
خانم مارتین که در نگارستان جماران نمونه ی دستخط اشعار امام را دیده بود به سخنان خود ادامه داد: آیت الله اینطور که من برداشت کردم یک فرد بسیار دوست داشتنی میان مردم و خیلی عاقل و اهل فرهنگ بوده اند. ایشان آن شخصیتی که ما بر اساس رسانه های غربی در ذهنمان بود، نبودند.
وی تصریح کرد: بی نهایت ساده بودن محل زندگی آیت الله، نحوه زندگی و اینکه زندگی ایشان همین گونه هم تمام شد بسیار جالب بود؛ آرمانها و ارزشهای ایشان تا آخر عمر تغییر نکرد.
تأثیرسفر به ایران پس از سه دهه روابط پیچیده میان ایران و آمریکا و خصوصا واقعه تسخیر جاسوس خانه آمریکا، سوال دیگری بود که رستیفو به آن پاسخ داد؛ وی در این خصوص با بیان اینکه خیلی احساس بهتری دارم، افزود: خیلی از آن زمان گذشته است و آن نگاه تند و شکاک گذشته نسبت به ایران وجود ندارد. گرچه می دانم خیلی از مسولان رژیم قبل در آن سالها از ترس اینکه شناخته نشوند مویشان را رنگ می کردند. اما من الان دوست ایرانی دارم که با هم به دوچرخه سواری هم می رویم و به هر حال آمدنم به اینجا در نگاهم خیلی اثرگذار بود.
در پایان نیز از این گردشگران آمریکایی پرسیدیم اکنون که به آمریکا برمی گردند ایران، انقلاب و امام خمینی را چگونه تعریف می کنند؟
آقای ریزونر اینگونه پاسخ داد که من وقتی برگردم می گویم مردم ایران برای مردم آمریکا با توجه به تغییر شرایط دوست ما هستند و در آینده نیز مردم با مردم حتما می توانند دوست باشند.
رستیفو نیز گفت: وقتی که شما اسیر رسانه هستید جهلی را برای شما به همراه دارد که نمی توانید کاری بکنید، مگر اینکه در موقعیتی قرار بگیرید که واقعیات را از نزدیک لمس کنید؛ قبل از دیدن کشورهای اسلامی(که تاکنون به هفت مورد از آنها سفر کرده ام) یک آمریکایی فرق چندانی میان اسلام و بنیادگرایی نمی بیند، ولی وقتی به ایران می آیند می بینند که خبری از بنیادگرایی نیست.
در همین حین راهنمای گردشگران آمریکایی نیز اضافه کرد که در فصلی که گذشت تعداد گروههای توریستی به نصف رسیده است؛ با این تصور که تروریستها سر آنها را ببرند. یعنی فکر می کنند تروریستها اینجاست!
خانم مارتین پایان بخش این گفت و گو بود و نظر خود در مورد ایران را اینگونه ابراز کرد: باور عمومی در دنیا این است که شما حرف راست را در رسانه نمی شنوید. من وقتی به آمریکا برگردم می گویم به ایران سفر کنید مشکلی وجود ندارد و به رسانه هم نباید اعتماد کرد؛ فقط مراقب خیابان باشید!
انتهای پیام