خرید تور تابستان

افتتاح اولین خانه ی بیداری اسلامی در اصفهان

به گزارش انصاف نیوز، بانیان «نخستین خانه‎ی بیداری اسلامیِ ایران» در خبری ارسالی نوشته اند:
«
هم زمان با ایام فرخنده عید سعید غدیر و به مناسبت افتتاح نخستین خانه‎ی بیداری اسلامیِ ایران، در شهر اصفهان، که یادآور فرهنگ و تمدّن عظیم اسلامی، نظام سازی شیعی و نیم قرن آزادی خواهی اصیل مردم اصفهان به رهبری دو عالم بزرگ شیعه است، مراسم افتتاحیه ی خانه ی بیداری اسلامی با سخنرانی دکتر علی لاریجانی، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی برگزار می شود.
همچنین، در این مراسم از ده عنوان کتاب پیرامون تمدّن اسلامی و هویّت ایرانی و پایگاه اینترنتی بیدار مرد، خانه بیداری اسلامی رونمایی می شود. شایان ذکر است خانه ی بیداری اسلامی روز شنبه، نوزدهم 1393، از ساعت 15 در اصفهان، خیابان نشاط، کوچه‎ی چهاردهم افتتاح می شود.
در مورد  بیداری اسلامی می توان گفت؛ بیداری اسلامی حرکتی است که ملت های مختلف مسلمان می توانند در ذیل آن به نحوی به بازسازی شخصیت و هویت عزتمندانه و شرافتمندانه خود بپردازند. این حرکت تا آنجا می تواند مهم به شمار آید که قرن معاصر را می توان دوره بیداری اسلامی نامید.
بیداری اسلامی هم زمان با ورود نظامی استعمار فرانسه به مصر، روس به ایران و … در حدود 200 سال پیش آغاز شد. نکته قابل توجه اینکه، این هجوم به ابعاد نظامی خلاصه نمی شد و حکایت از نفوذ سیاسی، فرهنگی غرب نیز داشت؛ وسائل جدید و تکنیکی که غربیان در نظامی گری و اقتصاد معیشت مردم با خود به همراه آورده بودند، افق جدید و پیام هایی را باخود به همراه داشت که خیلی زود به زوایای آشکار و پنهان زندگی مسلمان برخورد کرد. از نخستین آثار این نفوذ، تحت سلطه قرار دادن و یا نفوذ تدریجی در حاکمیت سیاسی کشورهایی بود که این میهمانان ناخوانده بدان وارد شده بودند.
با گسترش نفوذ اروپاییان و هجمه به سنگرهای سیاست، اقتصاد و فرهنگ کشورهای اسلامی، واکنش و عکس‌العمل طبیعی از دل ملت‌های مسلمان جوشیدن گرفت و این جوشش روز به روز گسترش یافت و همچون  سدی در برابر این سیل جلوه گر شد. این حرکت که از دو قرن پیش تا به امروز در لایه های فکری و فرهنگی جهان اسلام وجود داشته را “بیداری اسلامی” نام گذاری کرده اند. حرکتی که در خود چهره‌های برجسته ای از علما و بزرگان شیعه و اهل تسنن و همچنین نهضت‌های بزرگی چون تحریم تنباکو، نهضت مشروطیت، ثوره العشرین عراق، نهضت‌های شبه‌قاره هندوستان، قفقاز، خاورمیانه و شمال آفریقا جای داده است.
»
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا