“شکاف عمیق درآمدی پزشکان آسان از بین نمی رود”
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: شکاف عمیق درآمدی میان پزشکان مسئله ای نیست که به راحتی از بین رود. شکاف های عمیق درآمدی پزشکان براحتی از بین نمی رود
به گزارش انصاف نیوز، مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز و اسکو در گفت و گو با طبنا با اشاره به ابلاغ کتاب جدید ارزش گذاری خدمات سلامت ” تعرفه ها” از سوی وزارت بهداشت گفت: بنده هنوز از محتوایات این کتاب اطلاعاتی ندارم ولی معتقدم نمی توان به راحتی مشکل تعرفه ها و مکانیزم های مو جود در این رابطه را حل و فصل کرد .
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه مکانیزم های پرداخت موجود می تواند باعث شکاف عمیق درآمدی بین پزشکان شود اظهار داشت: وقتی پزشکی ده میلیون تومان و پزشک دیگری 150 میلیون تومان قرار است در ماه پول در بیاورد نمی توان تصویر ماندگاری از این روند در ذهن ترسیم کرد چراکه این امر گویای بی ثباتی در ارائه خدمات است.
وی افزود: ممکن است فعالیت دو پزشک با درآمد متفاوت یکسان باشد ولی با وجود نداشتن ابزارهای لازم و فشارهای توامان کاری نتواند درآمد لازمه را کسب کند که از جمله این پزشکان، می توان به پزشکانی که مشغول به مداوای بیماران روانی یا با بیماریهای عفونی و سرطانی هستند اشاره کرد.
پزشکیان با انتقاد از درآمدهایی ناکافی بخشی ازصنف پزشکان که منطبق با تبحر و تخصص آن ها نیست تصریح کرد: تا زمانی که درآمدها حاصله منطبق با تبحر پزشکان تدوین نشود نمی توان امیدوار به بهبود بازار پزشکی کشور بود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه در بسیاری از نقاط دنیا سیستم پرداختی به صورت “فی الفور سرویس” نبوده و پرداخت نمی شود تصریح کرد: رفتن به سمت چنین روندی می تواند پرهزینه و حتی باعث گرایش افراد به رشته های پر درآمد و جذب به یک عده رشته های خاص در مراکز و استان های خاص شود.
پزشکیان ادامه داد: به عنوان مثال بنده به عنوان یک پزشک خانواده در روستا با 5 میلیون تومان دستمزد امکان ندارد در آن روستا بمانم و فعالعیت کنم در صورتی که می توانم با چهار سال درس خواندن ماهیانه 150 میلیون تومان درآمد کسب کنم .
وی با بیان اینکه به جز شکاف درآمدی که باعث اختلاف پزشکان شده است، اختلاف بین پزشک و سایر کادر ارائه دهنده خدمات سلامت نیز وجود دارد گفت: هیچ جای دنیا به این نحوه عمل نمی شود که پزشکان باید ، 20 الی 30 برابر نسبت به سایر ارائه دهندگان خدمات و پرسنل بیشتر در آمد کسب کنند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه تناسبی بین دریافت درآمدها در یک کادر پزشکی وجود ندارد اضافه کرد: بی اعدالتی در هر حالتی غلط بوده و هر شخصی که به آن دامن بزند اشتباه کرده است .
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به هدف گذاری وزارت بهداشت در رفع پدیده زیر میزی ،آیا تدوین کتاب نسبی ارزش گذاری تعرفه ها می تواند در این زمینه راه گشا باشد یا خیر تصریح کرد: به نظر نمی رسد با محتوایات این کتاب بتوان با پدیده زیر میزی مقابله کرد چراکه قطعا امری که باعث ایجاد بی ثباتی می شود بی عدالتی بوده و نه پرداختی کم و زیاد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در پایان افزود: به هیچ وجه پرداختی کم یا زیاد برای برخی از پزشکان ناراحت کننده نیست، بلکه آن چیزی ناراحت کننده است که پزشکی در مجموعه ای فعالیت چندانی ندارد ولی دستمزد بالایی می گیرد اما در مقابل ،پزشکی که فعالیت سختی داشته و دارد در یک منطقه محروم خدمت می کند دستمزد کم دریافت می کند، و این عین بی عدالتی است.
انتهای پیام