معاون قوه قضاییه: حضور زنان در روزشگاه ذاتاً منع شرعی ندارد
معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه حضور بانوان در ورزشگاهها ذاتاً منع شرعی ندارد، گفت: حضور زنان در ورزشگاه و تماشای ورزش، برای زنان و مردان فی نفسه هیچ اشکالی ندارد، اما ممکن است به دلیل عوارض دیگری مشکل پیدا کند.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین صادقی با گلایه از برخی کسانی که میخواهند از حقوق زنان دفاع کنند، ولی راه مناسبی انتخاب نمیکنند گفت: برخی افراد با حکم خدا مقابله میکنند یا با شیوههای نامناسب وارد این میدان میشوند، در حالی که میتوان راه منطقی و شرعی در پیش گرفت.
وی با بیان دو عارضه شرعی و اخلاقی گفت: دیدن بدن برهنه جنس مخالف برای نامحرم جایز نیست، این حکم شرعی است، اما ممکن است با وجود فاصله زیاد جایگاه تماشاچیان در برخی موارد، صدق نظر به بدن نامحرم نباشد، این یک بحث فنی و مصداقی است و میتوان برای تشریح موضوع با فقها و مراجع محترم صحبت کرد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه به عارضه دوم در بحث حضور بانوان در ورزشگاهها اشاره کرد و افزود: حفظ حرمت بانوان ضروری است، اما جو حاکم بر ورزشگاه ممکن است غیراخلاقی باشد و حضور یک بانوی مسلمان در چنین فضایی که امکان هتک حرمت وجود دارد، جایز نیست.
دکتر صادقی، راهکار حضور بانوان در ورزشگاهها را مدیریت و ایجاد فضای سالم عنوان کرد و گفت: راه حل حضور آزادانه بانوان برای تماشای مسابقات ورزشی، جنگیدن با حکم خدا نیست، بلکه از مدیران دستگاهها باید خواست با مدیریت صحیح، زمینه این حضور را فراهم کنند که منع شرعی و اخلاقی وجود نداشته باشد البته تیمهای ورزشی، طرفداران آنها و عموم مردم هم در زمینه سازی حضور محترمانه بانوان نقش دارند.
وی به کسب افتخارات ورزشی بانوان اشاره کرد و گفت: طبق قوانین ورزشی، بدن در برخی رشتهها برهنگی داشت که فعالیت بانوان در این رشتهها محدود بود، اما با تلاش و پیگیری مسئولین، لباسهای محجوبی طراحی شد و رسمیت یافت. در حال حاضر بانوان در رشتههای مختلف ورزشی شرکت میکنند و مدال میگیرند که بسیار پرافتخار است.
دکتر صادقی گفت: نباید عالمانه زمینه گناه را فراهم کرد. مسئولین باید زمینه استفاده مطلوب و بهره مندی زنان از ورزشگاهها را بدون ایجاد گناه فراهم کرده و به جای عمل به وظیفه خود، به موازین دینی و مراجع دینی حمله نکنند.
وی گفت: برخی برای حضور بانوان در ورزشگاهها استدلال سخیفی میآورند که نه تنها سودی ندارد، بلکه به زیان حضور بانوان تمام میشود از جمله میگویند، چون در جاهای دیگر گناهان بزرگتری جریان دارد، پس در اینجا مانعی ندارد یا اینکه میگویند، چون صدا و سیما این مسابقات را پخش میکند، پس دیدن در ورزشگاه نیز اشکال ندارد. این افراد توجه ندارند که نه وجود گناه در جای دیگر مجوز گناه در اینجاست و نه صدا و سیما حکم حضور در ورزشگاه را دارد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: رویکرد سیاسی به حضور زنان در ورزشگاه به زیان فضای عمومی جامعه است. بانوان بخش مهمی از جامعه هستند و نیاز به تفریح و سرگرمی دارند؛ لذا شرکت در فعالیتها و محافل ورزشی باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد و راه حضور مشروع آنان را در ورزشگاهها بیابند و در این زمینه بن بست وجود ندارد.
انتهای پیام