گزارش از بررسی ۴ وزیر پیشنهادی دولت در مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بعد از ظهر امروز؛ شنبه برای بررسی صلاحیت ۴ وزیر پیشنهادی کار، اقتصاد، راه و صنعت که رییسجمهور یکشنبه گذشته با ارسال نامهای به هیات رییسه مجلس آنها را معرفی کرده بود، تشکیل جلسه دادند.
به گزارش ایسنا، طی یک هفته گذشته چهار وزیر پیشنهادیبا برنامهریزیهای انجام شده در کمیسیون های تخصصی و سایر کمیسیونها حضور پیدا کردند و توضیحاتی را به نمایندگان در مورد ابهامات احتمالی ارائه دادند. در شرایط فعلی کشور ضرورت تکمیل کابینه بسیار احساس میشود و این امید از سوی مسوولان اجرایی وجود دارد که نمایندگان با رای اعتماد به وزرای پیشنهادی به دولت کمک کنند؛ چراکهمعتقدند با کاری که در دولت انجام شد و مطالعاتی که شخص رئیس جمهور انجام داد و کاری که گروه های صاحب نظر در این زمینه انجام دادند، تلاش شد در وضعیت موجود کشور و با توجه به مشکلات، بهترین ها انتخاب شوند.
طبق آییننامه داخلی مجلس هر جلسه علنی باید ۴ ساعت به طول بینجامد؛ بنابراین بعد از گذشت چهار ساعت از شروع جلسه نمایندگان تنفسی خواهند داشت و ادامه جلسه به پیشنهاد رئیس مجلس به رای نمایندگان گذاشته خواهد شد. در صورت موافقت نمایندگان با ادامه جلسه در شیفت دوم، پس از تنفس مجلس مجددا تشکیل جلسه خواهد داد.
مهلت بررسی صلاحیت هر وزیر یک ساعت و نیم و مجموع چهار وزیر ۶ ساعت به طول میانجامد و یک ساعت هم به عنوان فرصت دفاع از وزرای پیشنهادی برای رئیسجمهور در نظر گرفته شده؛ لذا مجموع جلسه رای اعتماد ۷ ساعت است که با حواشی و فرصت تنفس این جلسه احتمالا تا ساعت ۱۰ شب ادامه پیدا خواهد کرد.
در صورت رای ندادن نمایندگان به ادامه جلسه در شیفت دوم ادامه بررسی صلاحیت وزرا به فردا یکشنبه موکول خواهد شد که البته احتمالا تکلیف وزرا همین امشب مشخص میشود.
* سبحانیفر و علیجانی به عنوان موافق و ساری و کمالی پور به عنوان مخالف دژپسند وزیر پیشنهادی اقتصاد صحبت میکنند.
* شهریاری و یوسف نژاد در موافقت و محمود صادقی و احمد بیگدلی در مخالفت با رحمانی وزیر پیشنهادی صنعت سخنرانی خواهد کرد.
* محمدعلی پورمختار و حسن سلیمانی به عنوان موافق و سهراب گیلانی و محمد فیضی به عنوان مخالف اسلامی وزیر پیشنهادی راه صحبت خواهند کرد.
* بابایی صالح و ظاهری در موافقت و ولی ملکی و شهاب نادری در مخالفت با شریعتمداری وزیر پیشنهادی کار صحبت خواهند کرد.
اگر در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی سوال کتبی وجود داشته باشد از طریق رئیس مجلس به رئیسجمهور یا وزیر مربوطه داده میشود.
در این جلسه به ترتیب صلاحیت وزرای پیشنهادی اقتصاد، کار، راه و صنعت مورد بررسی قرار میگیرد.
فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی رای موافق خود را نسبت به چهار وزیر پیشنهادی اعلام کرد؛ در جلسه صبح امروز این فراکسیون شریعتمداری با ۵۸ درصد، رحمانی با ۸۷ درصد، اسلامی با ۶۳ درصد و دژ پسند با ۷۶ درصد نظر مثبت فراکسیون را به خود جلب اعضای فراکسیون اعلام کردند که به هر چهار وزیر پیشنهادی رای موافق خواهند داد.
در جلسه صبح امروز فراکسیون نمایندگان ولایی نیز برای جمعبندی درباره چهار وزیر پیشنهادی وزارتخانههای صمت، راه و شهرسازی، اقتصاد و تعاون و کار و رفاه اجتماعی؛ فراکسیون به این نتیجه رسید که اعضا برای رای به رحمانی آتش به اختیار عمل کند. دربارهی سه وزیر دیگر فراکسیون به جمع بندی رسید ولی قرار شد اعلام عمومی نکند.
همچنین اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی نظر موافق خود را نسبت به سه وزیر پیشنهادی اقتصاد، صنعت و کار اعلام کردند. براساس رای گیری صورت گرفته اعضای فراکسیون امید به گزینه پیشنهادی وزارت راه رای مثبت ندادند.
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیسجمهور نیز برای دفاع از وزرای پیشنهادی خود در مجلس حضور یافت.
جلسه امروز مجلس با حضور ۲۰۱ نماینده برای رسیدگی به صلاحیت فرهاد دژپسند، محمد شریعتمداری، رضا رحمانی و محمد اسلامی وزرای پیشنهادی اقتصاد، تعاون، صنعت و راه را آغاز شد. در این جلسه جمعی از وزرای کابینه دولت حضور دارند.
ایران از لحاظ سیاسی و حقوقی پیروزی کم نظیری در مقابل آمریکا کسب کرده است
رئیس جمهوری با اشاره به احکام صادر شده از سوی دادگاه لاهه و همچنین حکم دیوان عالی ایتالیا علیه آمریکا اظهارکرد: طی روزهای گذشته جمهوری اسلامی ایران سه مرتبه در برابر ایالات متحده از نظر سیاسی و حقوقی به پیروزی دست یافته است.
به گزارش ایسنا حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری ظهر امروز(شنبه) در جلسه رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی راه و شهرسازی، صنت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اقتصاد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به در پیش بودن اربعین حسینی و آغاز راهپیمایی عظیم به سمت کربلای معلی اظهارکرد: در شرایطی که دشمنان در حال برنامهریزی و توطئه علیه ما هستند و کلمه 13 آبان را به عنوان رمز جنایتکارانه خود اعلام کردند، حضور مردم ما در این راهپیمایی شکوهمند به معنای پیوند عمیق ملت ایران با خاندان رسالت است.
وی تصریح کرد: بی شک اگر عشق به امام حسین و پیروی از راه ایشان نبود، امروز شاهد ایرانی مستقل و پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین موفقیت ملت در برابر تهاجم بیگانگان در طول هشت سال جنگ تحمیلی نبودیم. همه جا و در همه سختیها و موفقیتهای بزرگ یاری اهل بیت و رابطه مردم با خاندان رسالت بویژه امام حسین (ع) مسیر و راه پیروزی را برای ما هموار کرده است.
رئیس جمهور با اشاره به جلسه امروز مجلس برای رسیدگی به صلاحیت وزرای پینشهاد دولت، خاطرنشان کرد: در این مقطع تاریخی جلسه امروز مجلس بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل پیشاپیش از ریاست محترم مجلس و اعضای هیات رئیسه و همه نمایندگان محترم تشکر میکنم، چرا که جلسه فوقالعادهای تشکیل دادهاند تا در مقطع حساس کنونی کابینه را تکمیل کنند.
روحانی گفت: آنچه در هفتهها و ماههای گذشته مشاهده کردیم، پیروزی قاطع ملت ایران در برابر توطئههای آمریکا بود؛ بی تردید ما از لحاظ سیاسی در سطح جهان پیروزی کم نظیر تاریخی را در اختیار داریم؛ در تاریخ دنیا کمتر سراغ داریم که آمریکا در سطح جهانی تصمیم مهمی علیه یک کشور بزرگ اتخاذ کرده باشد و هم پیمانان سنتیاش او را رها کرده باشند.
وی ادامه داد: یک سال گذشته در همین محل (مجلس شورای اسلامی) به بحث و بررسی میپرداختیم که اگر روزی در حقوق لاینفک ملت بزرگ ایران، آمریکا در برابر ایران بایستد ، اروپا در کنار ایران و روبروی آمریکا قرار میگیرد، حتما اکثریت قاطع اعضای جلسه این موضوع را نمیپذیرفتند و میگفتند این یک خوشبینی محض است و غیر ممکن است، اما به نظر من با تحقق این اتفاق یک پیروزی سیاسی کم نظیر تاریخی برای ملت ایران در ماههای اخیر اتفاق افتاده است.
رئیس جمهور با طرح این پرسش که چه کسی فکر میکرد ظرف چند ماه در سه صحنه بزرگ حقوقی، نمایندگان ملت ایران به پیروزی دست یابند، خاطرنشان کرد: در دادگاه بینالمللی لاهه ایران مقتدر تاکنون دو مرتبه طی ماههای اخیر در برابر آمریکا به پیروزی رسیده است؛ بار اول در زمینه صلاحیت، رسیدگی به دعوای طرح شده از سوی ایران بود که در این زمینه آمریکاییها معتقد بودند لاهه صلاحیت رسیدگی ندارد و ما معتقد بودیم که این دادگاه صلاحیت لازم را دارد. در نهایت نیز لاهه علیه آمریکا و به نفع ایران رای داد.
روحانی ادامه داد: برای بار دوم در زمینه احکام موقت علیه آمریکا معتقد بودیم که این احکام باید صادر شود و آمریکا نیز با این موضوع موافق بود اما حقوقدانان ما و نمایندگان حقوقی ملت ایران به پیروزی رسیدند و چند روز پیش در مجمع عمومی سازمان ملل رئیس دادگاه لاهه محکومیت آمریکا را صریحا اعلام کرد.
وی همچنین به حکم صادر شده از سوی دیوان عالی کشور ایتالیا علیه آمریکا اشاره کرد و گفت: برای بار سوم طی روزهای اخیر در یک بحث حقوقی که طی آن حدود شش میلیارد دلار از اموال جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا توقیف شده بود در دادگاه عالی این کشور نمایندگان ایران در برابر نمایندگان آمریکا به پیروزی رسیدند و این اموال از توقیف آزاد شد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه از لحاظ سیاسی و حقوقی امروز ملت ما دست برتر را دارد، اظهارکرد: از لحاظ افکار عمومی، جهان ایران را کشوری متعهد به تعهدات میداند و آمریکا را به عنوان کشوری که هم وفای به عهد ندارد و هم مقررات بینالمللی را زیر پا میگذارد، میشناسد.
روحانی خاطرنشان کرد: در پی موفقیتهای بزرگ کسب شده، جمهور اسلامی ایران به دو موفقیت دیگر نیازمند است؛ اولین آن، موفقیت از لحاظ اجتماعی و دیگری موفقیت از لحاظ اقتصادی است؛ تمام برنامهها بر این بوده که مردم ایران در مشکل اقتصادی قرار بگیرند و در برابر آمریکا سر فرود آورند.
وی ادامه داد: برنامهریزیهای دشمن بر این بوده که در موضوعات دیگر یعنی موضوع روانی و اجتماعی مردم را نسبت به آینده کشور و معیشت و آینده فرزندان خود مأیوس بسازند؛ در این دو موضوع اجتماعی و اقتصادی ما باید در کنار هم باشیم و آمریکا را به زانو در آوریم. بی تردید در این مصاف مهم تاریخی، دولت به عنوان سرباز مقدم این جبهه خواهد بود اما بدون مجلس، قوه قضاییه و حمایت نیروهای مسلح و همچنین بدون هدایت و حمایت مقام معظم رهبری حتما نمیتوانیم پیروز شویم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز خوشحال هستیم که هدایت جامعه را در این مقطع حساس رهبری بر عهده دارد و دولت با امید فراوان و توان لازم معتقد است که با هدایت رهبری و حمایت مردم از مشکلات پیش رو به خوبی عبور خواهیم کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت و مجلس معتقدند مردم در رنج و فشار بوده و زندگی آنها به سختی میگذرد، گفت: مردم از ما میخواهند که مشکلات آنها را حل کنیم. این حق مردم است. ما موظفیم کشور را از مشکلات با وحدت، اتحاد و یکپارچگی عبور دهیم. نتیجه جلسه امروز حتما بارقه امیدی برای ملت خواهد بود. ملت امروز میبیند که دولت و مجلس در کنار هم بوده و مصمماند که مشکلات مردم را حل کنند.
وی ادامه داد: همه میدانیم که رسانههای بیگانه به مشکلات میدمند و میخواهند با تبلیغات دروغین افکار مردم را تسخیر کنند. رسانههای بیگانه به دروغ میگویند که ایران گرانترین کشور است. اما من از ملت میپرسم آیا آموزش در ایران جزو ارزانترین آموزشها در میان کشورها نیست؟ آیا بهداشت و درمان به طور نسبی جزو ارزانترین میان کشورها نیست؟ آیا بنزین، گازوئیل، گاز جزو ارزانترین میان کشورها نیست؟ آیا برق و آب در قیمت متعادل و مناسب نسبت به سایر کشورها نیست؟ آیا حمل و نقل در شرایط معتدل نیست؟ ما جزو کشورهایی هستیم که از لحاظ آموزش، بهداشت، انرژی و نیازمندیها و کالاهای اساسی مردم جزو ارزانترین کشورها هستیم.
روحانی تاکید کرد: با این وجود در بسیاری از نیازمندیهای مردم مخصوصا آنها که حقوق ثابت دارند، مشکلی وجود دارد. ما نمیتوانیم به مردم بگوییم چون آمریکا فشار میآورد، نمیتوانیم کاری کنیم. این پاسخ پذیرفته نیست. نمیتوانیم بگوییم چون فروش نفت مشکل دارد پس در اداره کشور ناتوانیم. نمیتوانیم بگوییم به لحاظ روابط بانکی و مالی با دنیا مشکلاتی داریم، پس نمیتوانیم زندگی مردم را اداره کنیم. ما وظیفه داریم کشور را اداره کنیم. البته باید واقعیات را به مردم بگوییم. من در محضر نمایندگان ملت با صراحت اعلام میکنم با وحدت، یگانگی، اتحاد و ایستادگی ملت بیتردید نه در زمان چندان طولانی بلکه در زمان کوتاه از مشکلات عبور میکنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه آنها که میگویند ابر تورم داریم یا دروغ میگویند یا اقتصاد ایران را نمیفهمند، خاطرنشان کرد: ما ابر تورم نداریم. ابر تورم از لحاظ اقتصادی و تحلیل سیاسی نادرست است. ما از یک تورم تک رقمی متاسفانه عبور کردهایم اما حتما میتوانیم تورم را مهار کنیم. مهار تورم امکانپذیر است و روند صعود تورم ادامه نمییابد. تورم ما افزایش یافته است. رشد اقتصادی و سرمایهگذاری هم کاهش یافته اما در عین حال در هیچ زمانی به اندازه امروز ذخایر کالاهای اساسی ما در سطح بالایی نبوده است. انبار ذخایر کالاهای ما کاملا مطمئن است.
وی بیان کرد: با آنکه امروز مشکلات ارزی داریم اما میزان ذخایر ارزی ما از همه پنج سال گذشته بالاتر است. هم کل ذخایر بالاتر است و هم ذخایر اسکناس. ما مشکل لاینحلی نداریم و مشکلات موجود را میتوانیم با کمک هم حل کنیم. چهار سال است که در گندم، خودکفا شدهایم که در دهههای گذشته این دستاور بینظیر بوده است. در حوزه گاز و گازوئیل نیز خودکفا هستیم و در بنزین هم در ماههای آینده خودکفا میشویم.
روحانی تاکید کرد: ما بیش از هر زمان دیگر به رای نمایندگان مجلس نیازمندیم تا کابینه با سرعت کامل شود و چهار وزیر پیشنهادی مسئولیت را بر دوش بگیرند و با تلاش از مشکلات مردم بکاهند.
روحانی پس از دفاع یک ساعته خود از چهار وزیر پیشنهادی به سخنان نماینده مخالف وزیر پیشنهادی اقتصاد گوش کرد و پس از آن با همراهی جمعی از نمایندگان جلسه علنی مجلس را ترک کرد. رئیس جمهور پیش از ترک جلسه در جمع تعدادی از نمایندگان به گفت و گو با آنها پرداخت.
نمایندگان مجلس برای بررسی صلاحیت محمد شریعتمداری، وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی که رییسجمهور یکشنبه گذشته با ارسال نامهای به هیات رییسه مجلس او را معرفی کرده بود، تشکل جلسه دادند.
به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه) جلسه رسیدگی به صلاحیت وزیر پیشنهادی کار تعاون و رفاه اجتماعی را برگزار کردند که در این جلسه جمعی از وزرای کابینه دولت نیز حضور داشتند.
در این جلسه حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی با حضور در مجلس در دفاع از شریعتمداری با یادآوری اینکه زمانی که دولت را تحویل گرفتیم اشتغال ۲۰ میلیون و ششصد هزار نفر بوده و امروز ۲۳ هزار و سی صد نفر شاغل داریم گفت: در زمینه اشتغال باید تلاش بیشتری انجام دهیم . رئیس جمهور در ارتباط با وظایف وزارتخانه کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: این وزارت خانه امروز مسئولیت خاصی را بر عهده دارد. امروز اشتغال یک مسئله اصلی است. طی این پنج سال افتخار می کنیم که شاغلین کشور را از ۲۰ میلیون و ششصد هزار به ۲۳ میلیون و سیصد هزار نفر رساندیم .
برای وعدههای وزرای پیشنهادی باید مکانیزم عملیاتی وجود داشته باشد
درادامه ولی ملکی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مخالفت با رای اعتماد به محمد شریعتمداری گفت: باید الگویی برای اندازهگیری و مکانیزم عملیاتی برای وعدههایی که از سوی وزرای پیشنهادی داده می شود نیز به مجلس ارائه شود. وی بیان کرد: از نظر من مخالفت به معنای سیاه دیدن تمام کارنامه افراد نیست و موافقت نیز تایید تمام مواضع و برنامههای یک وزیر و برنامههای آن نیست. اگر چنانچه بنده امروز در مخالفت با دکتر شریعتمداری صحبت میکنم دلایلی برای خودم دارم که ممکن است حتی خیلی از افراد از این موضعگیری من رنجیده خاطر بشوند.
چرا رئیسجمهور به جوانان اعتماد نمیکند؟
شهاب نادری، نماینده مردم پاوه در مجلس هم با انتقاد از انتخاب شریعتمداری از سوی رئیسجمهور به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت کار گفت که چرا رئیسجمهور به جوانان اعتماد نمیکند؟ وی به عنوان مخالف افزود: از اینکه آقای شریعتمداری مجددا شانه زیر بار مسئولیت داده سپاسگزارم. من برای شخصیت حقیقی ایشان احترام زیادی قائل هستم، اما باید نظراتم را بیان کنم و از آقای روحانی بپرسم چرا با وجود این همه جوان نخبه و فرهیتخته با درجات عالی نتوانستند جوان گرایی را در عمل به جامعه ۶۵ درصدی جوانان نشان دهند؟
شریعتمداری میتواند با فسادهای سازمان یافته مبارزه کند
همچنین روح الله بابایی صالح، نماینده بویین زهرا در موافقت با وزیر پیشنهادی کار گفت: این آقای شریعتمداری بود که برای اولین بار موضوع ثبت سفارشات خودرو را که در زمان وزیر سابق اتفاق افتاده بود، برملا کرد. وی با اشاره به اینکه “شریعتمداری مورد وثوق دولت و آشنا با چالشهای اجتماعی است” گفت: جناب شریعتمداری فردی با قاطعیت لازم در مبارزه با فساد میباشد. ایشان فردی است که میتواند با فسادهای سازمان یافته مبارزه کند. این آقای شریعتمداری بود که برای اولین بار موضوع ثبت سفارشات خودرو که در زمان وزیر سابق اتفاق افتاده بود، را برملا کرد.
«شریعتمداری» استارت مقابله با فساد واردکنندگان خودرو را زد
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادیف نماینده مردم رشت هم به عنوان موافق با اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی باید چریک داشته باشیم، گفت: شریعتمداری یک چریک است برای جنگ اقتصادی. وی اظهار کرد: همه میگویند ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم در زمان جنگ هم ما به چریک نیاز داریم. آقای شریعتمداری برای جنگ اقتصادی، یک چریک است. وی سوابق وزارتخانهای در وزارت خانه صنعت و بازرگانی داشته و عضو هیات امنای بنیاد شهید، عضو مجمع عمومی بانک مرکزی و رئیس هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی بوده است. در شرایطی که دشمن تمام توان خود را گذاشته که مردم را در تنگنای اقتصادی قرار دهد، شریعتمداری کسی است که با توجه به سوابق و تجارب خود میتواند کمک کند.
ترجیح میدادم به کارم در وزارتخانه ادامه دهم
پس از استماع سخنان مخالفان و موافقان، محمد شریعتمداری در جریان دفاع از صلاحیت خود برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: من ارادهای در این انتخاب نداشتم و این انتخاب رییس جمهور بود. من ترجیح میدادم به طور طبیعی به کارم در وزارتخانه ادامه دهم اما آقای رییس جمهور گفت که تغییر در بخشی از ارکان اقتصادی کشور، خواست نمایندگان است و من هم پذیرفتم مشروط به رای اعتماد مجلس. وی اضافه کرد: شما نمایندگان میخواهید در مورد تصدی وزارتخانهای تصمیم بگیرید که اجتماعیترین نهاد حاکمیت و از مهمترین نهادهای اقتصادی ایران است که اگر کارآمد عمل نکند نتیجهاش توزیع فقر است.
آرشیو
نمایندگان مجلس برای بررسی صلاحیت فرهاد دژپسند، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی که رییسجمهور یکشنبه گذشته با ارسال نامهای به هیات رییسه مجلس او را معرفی کرده بود، تشکل جلسه دادند.
به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه) جلسه رسیدگی به صلاحیت وزیر پیشنهادی وزیر امور اقتصادی و دارایی را برگزار کردند که در این جلسه جمعی از وزرای کابینه دولت نیز حضور داشتند.
در این جلسه حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی با حضور در مجلس در دفاع از دژپسند گفت: ما امروز یک وزارتخانه بزرگی را به آقای دژپسند می سپاریم و ایشان باید بار آن را بر دوش بگیرند. من برای انتخاب تمامی وزرای پیشنهادی دهها ساعت مطالعه ، مشورت و تفکر کردم. رییس جمهور همچنین تاکید کرد: امروز نوبت رقابت های لیگ نیست و نباید به فکر انتخابات باشیم. امروز ما در برابر یک دشمن به میدان رفتیم. همان طور که تیم ملی برای همه ما است، امروز تیم ملی ما است که به میدان رفته است. پس رقابتهای لیگی را کنار بگذارید. اگر زمانی به انتخابات نزدیک شدیم در برابر هم می ایستیم و یکدیگر را نقد میکنیم، اما اگر قرار است همیشه به فکر انتخابات باشیم پس چه زمانی کار خواهیم کرد.
خطر تهدید امنیت اقتصاد کشور بسیار بالاست
درادامه علی ساری فر، نماینده مردم اهواز در مجلس در مخالفت با رای اعتماد مجلس به وزیر پیشنهاد اقتصاد با بیان اینکه خطر تهدید امنیت اقتصاد کشور بسیار بالاست، گفت: شنیدهها حاکی از آن است که سالانه بودجههایی تحت عنوان «پاداش» تصویب کردهاید، در این باره به مجلس توضیح دهید. درباره آیندهپژوهی هم که ۱۰ میلیارد تومان بودجه برای آن پیشبینی کردهاید، توضیح دهید.
وزیر پیشنهادی اقتصاد نمیتواند گره کور اقتصادی کشور را باز کند
یحیی کمالی پور، عضوفراکسیون مستقلین مجلس نیز در مخالفت با دژپسند گفت: اگر وضعیت اقتصادی ما امروز این گونه است قسمتی از آن به دکتر دژپسند و دوستانش در سازمان برنامه و بودجه باز میگردد.وی بیان کرد: قبل از این که بخواهیم به برنامههای پیشنهادی آقای دژپسند نگاه کنیم و از آن انتقاد کنیم و به بیان مخالفت با آن بپردازیم باید بگویم که همه ما میدانیم که گذشته چراغ راه آینده ما است، بیایید کارنامه گذشته دکتر دژپسند در سازمان برنامه و بودجه را مد نظر قرار دهیم و بر اساس آن برای آینده کشور تصمیم بگیریم.
دژپسند مکانیزمها و راهکارهای خود را برای تئوریهایش ارائه کند
ولی ملکی، نماینده مشکین شهر در مجلس هم به عنوان مخالف به دژپسند گفت: مکانیزم شما برای مبارزه با بانکها رفع موانع تولید، بالا بردن تولید ناخالص ملی (GNP) چیست؟ وی افزود: فرمایش همه عزیزان این بوده است که ما در جنگ اقتصادی هستیم. در جنگ اقتصادی همه باید آرایش جنگی بگیرند. هم دولت، هم مجلس و هم قوه قضائیه. آیا ما در حال آرایش جنگی هستیم؟
با رای قاطع به دژپسند در مقابل تصمیم نابخردانه آمریکا بایستیم
همچنین رمضانعلی سبحانی فر، نماینده مردم سبزوار در مجلس در موافقت با دژپسند از نمایندگان خواست با رای قاطع به دژپسند وزیر پیشنهادی اقتصاد در مقابل تصمیم نابخردانه آمریکا بایستند و گفت: ما در مقابل یک تصمیم بسیار مهم داخلی و خارجی قرار گرفتهایم. چند ماهی است ثبات اقتصادی در کشور بهم خورده و هر روز فشار اقتصادی بیشتری بر مردم وارد میشود. از طرفی در مقابل آمریکا و ایادی این کشور قرار گرفتهایم و خزانهداری آمریکا به عنوان پایگاه جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران تعریف شده است.
«دژپسند» میتواند همگرایی در تیم اقتصادی دولت ایجاد کند
در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اقتصاد، غلامرضا کاتب، نماینده گرمسار نیز در موافقت با وی گفت که وزیر پیشنهادی اقتصاد میتواند همگرایی و همفکری را در بین تیم اقتصادی دولت ایجاد کند. وی افزود: امروز ما قرار است نسبت به وزرای پیشنهادی تصمیمگیری کنیم، لذا باید منافع ملی و منافع ملت را در نظر گیریم. این توصیه را به همه همکارانم دارم که براساس دقت، شناخت و درایت تصمیمگیری کنند تا مجبور نشویم چند ماه دیگر سوال و استیضاح کرده و وقت دولت و مجلس را بگیریم.
«دژپسند» به انسجام در تیم اقتصادی دولت اعتقاد دارند
مهدی مقدسی، نماینده اراک هم به عنوان موافق با تاکید بر اینکه وزیر پیشنهادی اقتصاد به انسجام در تیم اقتصادی دولت اعتقاد دارد، گفت: آقای دژپسند باید بعد از گرفتن رای اعتماد از مجلس از قبول نیروهای سفارشی در این وزارتخانه خودداری کند و نسبت به اجرای مصوبات اقتصادی اهتمام ورزد. وی اضافه کرد: آقای دژپسند اشراف کامل به اقتصاد دارند و میتواند سکانداری این وزارتخانه مهم را در این شرایط پرتلاطم بر عهده گرفته و کشتی پرتلاطم اقتصادی را به ساحل آرامش برساند.
در سیاستهای دژپسند تاکید بر عدالت اجتماعی به چشم میخورد
دردامه این جلسه محسن علیجانی، نماینده مردم تهران نیز در موافقت با دژپسند گفت: تاکید بر عدالت اجتماعی و رونق تولید ملی در اقدامات و سیاستهای اجرایی دژپسند وزیر پیشنهادی اقتصاد به چشم میخورد. وی تصریح کرد: وزیر اقتصاد باید توان هماهنگی تیم اقتصادی دولت را داشته باشد؛ اگرچه شأن وزارت اقتصاد صرفا هماهنگ کننده چند دستگاه نیست.
برای جلوگیری از ابرتورم باید اقدامات خاص انجام دهیم
در این جلسه وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی هم به دفاع از برنامههای پیشنهادی خود پرداخت و گفت: یکی از برنامههای جدیم تشکیل هستههای اندیشهورزی متشکل از دولت، مجلس، دانشگاهها و بخش خصوصی است. فرهاد دژپسند افزود: انتظار دارم ارتباطم با نمایندگان ارتباطی تعریف شده و مستمر باشد؛ چرا که هیچ فردی نمیتواند در این شرایط کشور ادعای معجزه داشته باشد. وی ادامه داد: شرایط کشور امروز متفاوت است. برای جلوگیری از ابرتورم باید اقدامات خاص انجام دهیم. از سال ۷۴ با وزارت اقتصاد به صورت خطی و نقطهای ارتباط داشتهام و ظرفیتها و فرصتهای این وزارتخانه را میدانم.
خبر تکمیل میشود…