خرید تور تابستان

شرکت در انتخابات ، امری بیهوده یا اثرگذار؟

محسن عموشاهی، عضوی بخش تحلیلی انصاف نیوز که ساکن اصفهان است، در یادداشتی با اشاره به اتفاقی در آن کلان‌شهر، به این پرسش درباره‌ی فایده انتخابات پاسخ داده است که در ادامه می‌خوانید:

در بسیاری از کلان شهرهای کشور، انتخابات شوراهای سال 1396 موجب ایجاد چرخش قدرتی آشکار شد. در کلان شهرهایی هم‌چون تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و … مدیریت شهری از جناح موسوم به اصولگرا به اصلاح طلبان منتقل شد.

در شرایطی که امروزه تفکر بی‌فایده بودن شرکت در انتخابات در بین عده‌ای از مردم بیش از پیش مطرح است، مقایسه‌ی مدیریت شهر توسط اصلاح طلبان و اصولگرایان می‌تواند سنگ محک مناسبی برای اثرگذار بودن یا نبودن شرکت در انتخابات باشد.

به عبارت دیگر، با توجه به محلی بودن حوزه­ی تاثیر شوراهای شهر و روستا، اگر اثبات شود که چرخش قدرت در نحوه‌ی مدیریت شهر، تفاوتی ایجاد نکرده است، باید فاتحه‌ی انتخابات را خواند.

به منظور بررسی این اثرگذاری، از داده‌هایی که چند روز پیش توسط مهدی مقدری، نماینده­ی مردم اصفهان در شورای شهر، منتشر شد، استفاده می‌شود. مقدری، نماینده‌ی اصلاح طلب شورای شهر اصفهان، با ارائه‌ی درخواستی به شهرداری در سامانه‌ی شفافیت، خواستار ارائه‌ی جزئیات کمک‌های بلاعوض شهرداری به نهادها و موسسات فرهنگی و مذهبی شد. در همین راستا شهرداری نیز این هزینه‌ها را از سال 1383 تا 1396 منتشر کرد. 83 و 96 به ترتیب سال‌هایی بودند که اصولگرایان و اصلاح طلبان توانستند با پیروزی در انتخابات شوراها قدرت را در مدیریت شهری به دست بگیرند.

بر اساس نمودار بالا در فاصله‌ی سال­های 83 تا 96، در مجموع 265 میلیارد ریال شهرداری به مجموعه‌های مذهبی و فرهنگی کمک بلاعوض کرده است. این در حالی است که در سال 83، شهرداری اصفهان حدود 6 میلیارد ریال کمک بلاعوض به نهادهای فرهنگی و مذهبی داشته است. این عدد در سال 1388 افزایش قابل توجهی نسبت به سال­های قبل و بعد خود داشته و به 18 میلیارد ریال رسیده است.

در سال 93 سکان هدایت شهرداری اصفهان از دکتر سقائیان به دکتر جمالی نژاد تغییر پیدا کرد. جمالی نژاد رقم این کمک‌ها را در شرایطی که رکود ساخت و ساز به شدت گسترش پیدا کرده بود، به شدت افزایش داده و به رقم نجومی 46 میلیارد ریال در سال 95 رساند. با تغییر مدیریت شهری به اصلاح طلبان در سال 96، و شهردار شدن دکتر نوروزی، این کمک‌های بلاعوض به شدت کاهش پیدا کرده و به تنها 5 درصد سال پیش خود رسید.

اعداد ارائه شده زمانی جالب­تر می‌شود که اثر نرخ تورم در طول سالیان مختلف را بر روی آنها ببینیم. در صورت در نظر گرفتن نرخ تورم، مجموع کمک‌های بلاعوضی که شهرداری در این سال­ها به مجموعه‌های مختلف کرده است، به 726 میلیارد ریال در سال 96 رسیده است. این عدد معادل خرید 185 دستگاه اتوبوس در سال 1396 بود. اتوبوس‌هایی که می‌توانستند هم هوای شهر را سالم نگاه دارند، و هم به رفاه شهروندان کمک کنند.

جالب‌تر آن که بیش‌ترین کمک‌های بلاعوض، توسط جمالی نژاد انجام شده، که از سویی به دلیل بی پولی، از توسعه و تجهیز ناوگان شهری به اندازه­ی کافی، سر باز می‌زد. از سوی دیگر در منظر افکار عمومی با دوچرخه ظاهر می‌شد. شاید بهتر بود در آن زمان به جای 12 میلیارد بذل و بخشش سرمایه‌های شهر، به توسعه‌ی ناوگان حمل و نقل عمومی پرداخته می‌شد.

همان گونه که مشاهده می‌شود، با تغییر مدیریت شهری در سال 93 کمک‌های بلاعوض به یکباره به بیش از 2 برابر افزایش پیدا کرد. در مقابل با تغییر جناح سیاسی حاکم بر شورای شهر، این کمک‌ها به یک بیستم سال قبل خود رسیده و این امیدواری ایجاد شده که پول‌های شهر و مردم، به جای بذل و بخشش، صرف ساخت شهر شود.

بعد التحریر:

راستی جایی هست شکایت از سوء مدیریت مدیران را به آنجا برد؟

مدیرانی که سرمایه‌های شهر را بذل و بخشش می‌کنند تا شبکه‌های مورد نیاز برای آینده‌ی سیاسی و شغلی خود را بسازند، جایی هم پاسخگوی عملکرد خود هستند؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. شورای شهر در یزد ما که حالا جهانی شدن را نیز با تصویب یونسکو تجربه میکند در یک اقدام سوال برانگیز دکتر جمالی نژاد را به عنوان شهردار یزد انتخاب کرد که این موضوع سوالات و ابهامات زیادی را ایجادکرد!!؟
    در میان فعالین اصلاح، جناب سلطان زاده از طرف نشریه ی آیینه ی یزد به تبیین آن پرداخت و آن را نکوهش کرد! وامروز دکتر جمالی نژاد با رانت و لابیگری به سازمان شهرداریها و معاونت وزیر کشور منصوب شده است! و خروجی کارش، گلدان و نرده ی رنگ شده و لامپ و مدیریتِ نصفه و نیمه و …!!
    در حالی که مدیریت ساخت و ساز و فضای سبز و ایجاد زیرساخت حمل و نقل فراگیر روان و پیشرفته همچنان در محاق است! کو آن حساب کشی از مدیران؟!دریغ!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا