گزارش نشستِ سازمان نظام روانشناسی، چالش یا فرصت
نشست «سازمان نظام روانشناسی، چالش یا فرصتی برای روانشناسان» روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سعید پایدارفرد دبیر انجمن اسلامی ضمن تشکر از کسانی که دعوت این تشکل را پذیرفتند، اعلام کرد که انجمن اسلامی به عنوان نهادی مستقل و آزاداندیش در صدد است با برگزاری چنین نشستهایی گامی اندک در جهت حل و فصل مشکلات صنفی و حواشی موجود پیرامون عملکرد سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بردارد.
وی افزود در این برنامه از تمامی طرفهای اختلاف برای حضور در نشست دعوت به عمل آمده که متاسفانه بسیاری از عزیزان علیرغم تمامی اصرارها حاضر به شرکت در نشست نشدند.
در این مراسم که تعدادی از اساتید، روانشناسان، مشاوران و دانشجویان حضور داشتند، دکتر غلامعلی افروز، دکتر علیرضا آقایوسفی، دکتر حمید پورشریفی و دکتر جواد خلعتبری به ایراد سخنرانی پرداخت.
دکتر افروز با یادآوری کوتاهی از تاریخچه تاسیس سازمان نظام روانشناسی، عمده صحبت خود را به انتقاد از عملکرد شورای مرکزی فعلی پرداخت و برگزاری مجمع فوق العاده و انتخابات جدید را راهگشا دانست.
در ادامه دکتر پورشریفی معاون سابق سازمان با انتقاد از نحوه تخصیص بودجه به شوراهای استانی، مشکلات بسیار در ارایه مجوز و… کارآیی سازمان را بسیار پایین دانست.
از طرفی آقای دکتر آقایوسفی، بازرس سازمان نظام روانشناسی پس از انتقاد از عملکرد شورای مرکزی، با بیان اینکه مشکلات سازمان ریشهای تر از عملکرد چند فرد است، به شرح برخی از ایرادات و ابهامات قانونی در اساسنامه سازمان نظام پرداخت.
دکتر خلعتبری نیز خاطرنشان کرد در شرایطی که با انبوهی از مشکلات صنفی از قبیل ورود افراد غیرمتخصص به حیطه روانشناسی و عدم شفافیت در ارایه مجوزها روبهرو هستیم، باید انرژی و وقت خود را وقف جدالهایی درونی کنیم.
در پایان مراسم، افراد حاضر در نشست پرسشهایی را مطرح کردند که مهمانان پاسخگوی آنها بودند.
پس از خاتمه برنامه، انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده روانشناسی و علومتربیتی دانشگاه تهران با صدور بیانیهای، موضع رسمی خود را پیرامون وقایع رخ داده اعلام کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
«ما مشکل سازمان نظام روانشناسی را در وهله اول نه افراد، بلکه ساختار میدانیم. ساختاری که نه حاصل کنش صنفی و مدنی، بلکه مولود تلاش شخصی برخی افراد و سیاسیون بوده است»
در بخش پایانی بیانیه میخوانیم:
«امید است با تلاشهای ما٬ روزی برسد که سازمان نظام روانشناسی و مشاوره خانه تمامی روانشناسان و مشاوران و پایگاهی قدرتمند جهت نظارت، کنترل و پیشبرد اهداف علمی و حرفه ای باشد».
انتهای پیام