آماری عجیب در گزارش احمد شهید
روزنامه ی اعتماد در گزارشی نوشت:
تردیدی نیست که برخی نیروها با یکدیگر دست به دست هم داده اند که تصویر منفی ای از ایران ارایه کنند. متاسفانه ارتباطات و عملکرد ضعیف طرف ایرانی نیز مزید بر علت شده و این امکان را برای طرف مقابل فراهم می کند که برای رسیدن به اهداف خود زحمت کمتری بکشند. آنچه موجب تعجب بیشتر است مطالب گزارشگر رسمی سازمان ملل یعنی آقای احمد شهید علیه ایران است که برخلاف سایر مطالب به عنوان گزارش های رسمی و معتبر تلقی خواهد شد و به پایه یی برای تنظیم روابط با ایران تبدیل خواهد شد. این ناراحت کننده است که برخی مطالب خلاف واقع و آشکار از جانب وی علیه ایران منتشر شود و در داخل کشور به جای آنکه جهت تصحیح این تصویر کوشش کنیم با خطاب کردن او با نام «احمد شهیق» به خیال خودمان تبلیغات او را خنثی کرده ایم! در حالی که هر چه علیه او بگوییم تنها کینه و نفرت و وجه منفی گزارش های او را پررنگ تر کرده ایم و ضرورت دارد که نسبت به گذشته با درایت و منطقی برخورد کنیم. اخیرا گزارش هایی از سوی وی مطرح شده که درباره وضعیت زنان در ایران اطلاعات نادرستی دارد. وی در گزارش خود مدعی شده که: «آمار ازدواج دختران زیر 10 سال در سال1390 افزایش قابل توجهی نسبت به سال 1389 داشته است و از 716 ازدواج زیر 10 سال در سال 1389 به دست کم یک هزار و 537 ازدواج در سال 1390 رسیده است» در حالی که آمار و اطلاعات رسمی مربوط به این مساله در سالنامه های سازمان ثبت احوال و در سایت این سازمان که به سادگی قابل دسترسی است خلاف این ادعا را نشان می دهد. تعداد مذکور به کلی نادرست است و از 716 در سال 89 به رقم 220 در سال 90 و سپس به رقم 189 در سال 91 کاهش یافته است. حال چگونه است که این رقم در گزارش آقای احمد شهید هفت برابر شده است، خدا می داند.
این تعداد ازدواج حدود یک مورد از هر 4000 ازدواج است و حتی به آن معنا نیست که لزوما افراد مذکور به صورت واقعی ازدواج کرده اند زیرا بخشی از آنها با پسران زیر 15 سال ازدواج کرده اند که بیشتر وجهی صوری دارد و آمار آن در سالنامه مذکور آمده است. ضمن آنکه این آمار بیشتر مربوط به شناسنامه است و در برخی از مناطق کشور ممکن است سن واقعی دختر بیش از سن شناسنامه یی او باشد. ولی در هر حال مهم این است که این رقم در حال کاهش است. برای مثال در سال 1385 تعداد ازدواج های ثبت شده زیر 10 سال برای دختران 3413 مورد بوده که الان به کمتر از 200 مورد رسیده، یعنی 17 برابر کمتر شده. در حالی که گزارش آقای احمد شهید در این مورد موضوع را وارونه نشان داده است. عجیب ترین بخش گزارش او که ظاهرا افراد بی اطلاع تهیه کرده اند این است که 48580 دختر زیر 15 سال ازدواج کرده اند و 48567 نفر آنان پیش از 15 سالگی صاحب فرزند شده اند!! به عبارت دیگر حدود 100 درصد افراد ازدواج کرده صاحب فرزنده شده اند در حالی که در ایران حدود 20 درصد زوج ها نابارور هستند! و اگر این را برای دختران جوان و در اوایل ازدواج حساب کنیم خیلی بیشتر خواهد شد. حال چگونه هنگام نوشتن گزارش آقای احمد شهید حتی یک نفر نیست که این نکات بدیهی را متذکر شود؟
نکته دیگری که بسیار باعث تعجب است ادعاهای گزارش درباره کنکور و سهم دختران در قبولی دانشگاه هاست. در گزارش آمده که: «میزان ورودی دختران در دانشگاه های ایران از 62 درصد در سال های 1386 1387به 48 درصد در سال های 1393 -1392 رسیده است.» این اعداد و ارقام به طور واضح نادرست است و روند رو به رشد حضور زنان در سطوح بالاتر از کارشناسی و لیسانس کاملاروشن و غیرقابل تردید است. در سطح کنکور نیز در سال 1393 از کل قبول شدگان مرحله اول کنکور سراسری 59 درصدشان را زنان و در مرحله نهایی نیز 5/58 درصد را زنان تشکیل می دهند. به نظر می رسد که تهیه کنندگان گزارش درصد آقایان را به جای خانم ها قرار داده است تا پازل گزارش ضدایرانی را تکمیل کند. مجددا تاکید می شود که ما نمی توانیم و نمی باید به این نقد علیه گزارش مزبور و موارد مشابه آن بسنده و خیال خودمان را از حیث نادرست بودن آنها راحت کنیم. زیرا همه موارد این گونه نیست و اینکه این گزارش آثار وضعی خاص خود را علیه ایران دارد. ضمن آنکه برخی اقدامات در داخل کشور از جانب افرادی صورت می گیرد که زمینه را برای تهیه و پذیرش این گزارش ها و حتی آمار غیرواقعی آن فراهم می کنند. باید برای همه موارد گزارش پاسخ مستدل داشت. نکات درست گزارش اگر قابل توضیح دادن و رفع ابهام است، توضیح داد و اگر ایراد وارد است، رفتار خودمان را تصحیح کنیم و اگر مثل این نمونه ها نادرست است آن را نقد کرد و حتی کوشید که از ابتدا در گزارش آورده نشود. فراموش نشود که برخورد غیرکارآمد و حذفی با گزارشگر سازمان ملل موجب شکل گیری این نوع گزارش ها می شود. به نظر می رسد که دولت باید به طور مستقیم مسوولیت این کار را عهده دار شود و درباره نحوه برخورد با گزارشگر ویژه و سیاست های ایران برای مواجهه با اطلاعات مخدوش در گزارش های ضد ایرانی تجدیدنظر کند. اینکه بگوییم علیه ایران توطئه می شود و به این نکته بسنده کنیم راه حل نیست.
انتهای پیام