ضرر حرف نزدن! / غلامعلی رجایی
به گزارش انصاف نیوز، دکتر غلامعلی رجایی، مشاور آیت الله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در وبلاگ خود نوشت:
این روزها بحث برسر سخنان دکترعلی مطهری در جمعی از دانشجویان در مشهد است. به دوستان عزیز توصیه می کنم اگر این سخنان مهم را گوش نکرده اند حتما گوش کنند.
در میان این همه مصالحه و محافظه کاری بعضی ها اعم از نمایندگان و غیر نمایندگان – که معلوم نیست بالاخره کی و چگونه می خواهند نظر خود را در مورد بعضی مسایل چالشی که جامعه نسبت به آنها حساس است، نظیر حصر غیر منطقی مهندس موسوی عزیز و کروبی گرانقدر و خانم رهنورد محترم و یا مساله ی حساس نظارت بر رهبری و دستگاههای تابعه ی وی توسط خبرگان و … با مردم و موکلین خویش در میان گذارند! – اینگونه سخن گفتن نسیمی الهی است که گاه، گاه در کشور می وزد.
دکتر مطهری در این پرسش و پاسخ دانشجویی هم حرمت رهبری را نگه داشته است و هم در مورد مساله ی حصر و محاکمه ی محصورین سخنانی شفاف و درست گفته و تداوم آن را مغایر با عدالت اسلامی دانسته است. سخنانی که تقریبا تاکنون از کسی به این وضوح شنیده نشده است.
نکته ای که در شخصیت آقای دکتر مطهری دیده می شود این است که خودش است و آنچه را که درست تشخیص می دهد بدون ملاحظه و در کمال ادب و بدون قصد تبلیغاتی بیان می کند و از کسی و چیزی واهمه ای و ملاحظه ای ندارد و پیداست که نباید داشته باشد.
البته اگر این حرفها را کسی غیر او تا به حال درباره ی بعضی مواضع امام و رهبری و… زده بود سرنوشتی غیر از این داشت! مصونیت نماینده ی مجلس بودن و موقعیت شخصیتی و آقازادگی و انتساب او به استاد شهید مطهری هم تقریبا! از دلایل دیگر این مصونیت است. الیته باید به انتظار نشست و دید اینگونه سخن گفتن مطهری در انتخابات آینده ی مجلس برای وی چه هزینه ای دارد!
باید اعتراف کرد نظام هم تا به حال خیلی خوب با اینگونه سخن گفتن وی حوصله کرده و البته کار خوب و عاقلانه ای هم کرده است!
از این فرصت استفاده و به اولیای امر و غیر امر! عرض می کنم:
” بگذارید دیگران همه بدون لکنت زبان حرف بزنند! همه ی حرف هایشان را هم بزنند! باور کنید ما از حرف نزدن است که ضرر می کنیم نه از حرف زدن!”
اینکه دکتر مطهری گفته: من با نظر رهبری مبنی بر اینکه این حصر نوعی لطف به محصورین است و الا جرمشان سنگین است مخالف هستم. این مخالفت در بیان، هیچ صدمه ای به منزلت رهبری نزده و نمی زند. خود رهبری هم گفته، در “نظر” می شود با وی متفاوت سخن گفت».
اگر ایشان این را هم نمی گفت معلوم بود، این یک امر بدیهی است.
وقتی در زمان رسول خدا صلوات الله علیه و آله و زمان امیرالمومنین علیه السلام، یاران و اصحاب شان اجازه داشتند در بعضی دیدگاهها با این بزرگواران تفاوت رای داشته باشند، تکلیف مردم در تخالف یا تفاوت رای و نظر با رهبر غیر معصومی که می تواند با یک قیام و قعود منصوب و عزل شود، بسیار روشن است.
نکته ی مهم دیگر اینکه دکتر مطهری در هوشمندی خاصی می پذیرد اگر در مورد مساله ی حصر کار به حکم حکومتی برسد در برابر آن تسلیم است.
گمان من این است که در اینگونه مواقع هر چند همه باید پس از صدور حکم تسلیم رای حاکم و رهبری بشوند اما این امر مانع از آن نیست که اگر نخبگان و در راس آنها نهاد مرجعیت و… در باره ی این حکم نظری هم دارند، قبل از صدور حکم، حاکم و رهبر را از خیر خواهی خود بی نصیب بگذارند.
بدیهی است در این گونه مواقع می باید از رسانه ای و علنی شدن این تفاوت دیدگاه خودداری و حرمت رهبری و حاکم نگه داشته شود.
خدا به امثال علی آقای مطهری خیر بدهد که در این زمانه که خیلی ها می توانند مثل مطهری حرف بزنند و در عین حال که چون او می اندیشند جرئت دم برآوردن ندارند و در هر حال بودن و برخورداری و در نهایت زندگی را کاسبی می کنند! و مصلحت نه جامعه، که منفعت خویش را در سکوت منفعت آمیز و نه مصلحتی! دیده و می دانند، چراغ آزادگی را روشن نگه داشته و می دارند.
به گمان من بخش مهمی از این دیده شدن مطهری برای آن است که دیگران نشسته اند! و او که به طور طبیعی ایستاده و بر اثر سوگندی که در مجلس در برابر قرآن کریم و در محضر خدای متعال خورده باید بایستد! دیده می شود!
این یک واقعیت است که علی مطهری با مواضع روشن و شفاف و شجاعتی که به هر دلیل در بیان نظراتش دارد به تنهایی به مثابه یک رسانه و حزب در جامعه اثر گذاشته و می گذارد و جامعه هم مشتاق مواضع اوست.
انتهای پیام