شمخانی: ایران در پی برقراری رابطه دیپلماتیک با آمریکا نیست
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در مصاحبه اختصاصی با یک روزنامه انگلیسی از عدم علاقه تهران برای برقراری رابطه دیپلماتیک با آمریکا حتی در پی توافق هسته ای خبر داد.
به گزارش فارس، «علی شمخانی» دبیر شورای امنیت ملی و وزیر پیشین دفاع ایران در مصاحبه با روزنامه انگلیسی « فایننشل تایمز» اظهار داشت:« تهران در پی از سرگیری رابطه دیپلماتیک با واشنگتن نخواهد بود حتی اگر توافق هسته ای کمک به از بین رفتن تنش بین 2 طرف نماید.»
بر اساس این گزارش، شمخانی در این مصاحبه که چند روز پیش صورت گرفت و متن آن امروز در روزنامه فایننشل تایمز انتشار یافته است، افزود که موضع ایران در منطقه با تغییر دولت بغداد و ادامه بقاء دولت «بشار اسد» در سوریه مستحکم تر شده است.
وی در باره روابط ایران و آمریکا گفت:«ایران و آمریکا می توانند در مسیری رفتار نمایند که از انرژی خود در منطقه خاورمیانه علیه هم استفاده نکنند. یک توافق هسته ای می تواند در این زمینه بسیار حیاتی باشد. البته همه چیز بستگی به صداقت آمریکا در گفت وگوهای هسته ای دارد.»
شمخانی که در دفتر خود در این مصاحبه خبری شرکت جست، در ادامه افزود:«مذاکرات ما با آمریکا تنها در زمینه هسته ای می باشد.»
شمخانی در ادامه گمانه زنی ها در باره عدم علاقه رهبری عالی ایران در ادامه مذاکرات هسته ای با گروه 1+ 5 را رد کرد و گفت:«اگر مقام رهبری ایران در پی قطع مذاکرات هسته ای بودند، طی سال گذشته و با گذشت نیمی از مذاکرات زمان کافی برای این کار وجود داشت.»
دبیر شورای امنیت ملی ایران افزود:«اگر توافق هسته ای نیز صورت نپذیرد،ما از بین نخواهیم رفت و اگر هم به توافق برسیم به بهشت نمی رویم.»
شمخانی در باره فعل و انفعال های صورت گرفته در عراق اذعان داشت که جایگزینی «حیدر العبادی» با «نوری المالکی» در مقام نخست وزیری عراق موجب تقویت مواضع ایران در خاورمیانه شده است.
وی در این زمینه نیز اظهار داشت:«امروز عراق و ملت این کشور به ایران نزدیکتر از قبل شده و متوجه شده است که ایران عمق راهبردی این کشور است. فعل و انفعال های سوریه نیز انعکاس دهنده پیروزی ایران بوده است.»
شمخانی با اظهار خوشبینی از رفع کدورت بین تهران و ریاض گفت:«عدم تفاهم موجود و رقابت تلخ بهتر است به تحرکات سیاسی معمول مبدل شود.»
وی در پایان در زمینه آزادسازی شهر موصل عراق از دست نیروهای داعشی افزود که این امر زمانبر است و البته بسته به عزم سنی های عراق دارد و آن ها باید نگران این مسئله باشند.»
انتهای پیام