ارزیابی جان بولتون از مذاکرات آمریکا و کره شمالی
‘جان بولتون’ مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبه خود به شدت از کره شمالی انتقاد کرده و گفت که رهبری این کشور به انجام اقدامات لازم برای دستیابی به یک توافق هستهای با آمریکا تمایلی ندارد.
به گزارش ایسنا، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبهای با ایستگاه رادیویی AM970 در نیویورک گفت: کره شمالیها متأسفانه به انجام آنچه که برای دستیابی به توافق هستهای ضرورت دارد، تمایلی ندارند. درست همین شب گذشته بود که آنها بیانیه ناامید کنندهای را منتشر کردند که مربوط به بازگشت به برنامههای آزمایش موشک بالستیک و اتمی بود و این اصلاً ایده خوبی نیست.
وی ادامه داد: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به دنبال حل این تهدید از طریق مذاکرات است. او میخواهد کره شمالی عاری از سلاح اتمی شود.
اظهارات بولتون در پی تاکید معاون وزیر خارجه کره شمالی مبنی بر این مطرح شد که گفته بود دولت ترامپ جوی از خصومت و عدم اعتماد را در مذاکرات اتمی به وجود آورده و تهدید کرد که کره شمالی به آزمایشهای اتمی و موشکی خود بازمیگردد.
مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین به چین به عنوان دوست اصلی و شریک تجاری کره شمالی اشاره کرده تا برای بازگشت کره شمالی به مسیر مذاکرات کمک کند.
وی ادامه داد: چین نقشی در مذاکرات دارد و اگر ما بتوانیم اقداماتی را از سوی کره شمالی شاهد باشیم، تمایل خواهیم داشت تا کمک گرفتن از چین برای این مساله را لحاظ کنیم. چینیها گفتهاند که نمیخواهند به هیچ وجه کره شمالی سلاح اتمی داشته باشد چون فکر میکنند که این مساله باعث بی ثباتی شمال شرق آسیا میشود. در تئوری، چین همان نظر ما را دارد. آنچه آنها میتوانند انجام دهند، اعمال فشار بیشتر بر کره شمالی است. آنها میتوانند تحریمهای سازمان ملل بر کره شمالی را بیشتر اجرایی کنند. آنها کنترل ۹۰ درصد از تجارت خارجی کره شمالی را در اختیار دارند و به همین دلیل میتوانند نقش بسیار مهمی در این راستا داشته باشند. هیچ جای سوالی در این باره نیست.
بولتون به این مساله اشاره کرد که ممکن است کمک گرفتن از چین برای حل برنامههای اتمی کره با پیچیدگیهایی بر سر مساله جاه طلبیهای اتمی پکن و تمایل واشنگتن برای سلطه بر برنامههای موجود خودش همراه شود.
وی ادامه داد: چین در حال بهتر کردن ظرفیت اتمی خود است. این یکی از دلایلی است که چرا ما به دنبال تقویت سیستم دفاع موشکی ملی خود در آمریکا هستیم و دلیل دیگر این است که اگر ما به دنبال مذاکرات دیگری برای کنترل سلاح با روسیه باشیم، ممکن است چین را وارد این مذاکرات کنیم.
انتهای پیام