در سودان چه خبر است؟ | پایان حکمرانی عمر البشیر
ارتش سودان تصمیم گرفت، عمر البشیر، معاونان و تمام نمایندگان وی را از تمامی مناصب عزل و قدرت را در این کشور در دست بگیرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه المیادین، ارتش سودان امروز (پنجشنبه) اعلام کرد، عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، معاونان و دولت وی را برکنار میکند.
برخی منابع سودانی اظهار کردند، پیشبینی میشود که نیروهای مسلح سودان، برای نظارت بر مرحله انتقالی که ممکن است یک سال به طول بینجامد شورای نظامی تشکیل دهند.
طبق گزارشها، نزدیک به ۴۰ خودروی نظامی در اطراف کاخ ریاست جمهوری سودان مستقر شده و مانع ورود و یا خروج افراد از کاخ شدند. نیروهای واکنش سریع نیز در خیابانهای اصلی خارطوم مستقر هستند.ارتش سودان نیز در پلها و راههای اصلی پایتخت مستقر است.
همزمان، شبکه العربیه نیز از برگزاری نشست رهبری ستاد ارتش سودان بدون حضور البشیر خبرداده است.
برخی از افسران ارتش سودان وارد ساختمان رادیو و تلویزیون سودان شدند و خواهان پخش بیانیهای شدند که قرار است به زودی اعلام شود.رادیو و تلویزیون رسمی سودان نیز در حال حاضر سرودهای ملی را پخش میکند.
شبکه اسکای نیوز نیز از بازداشت گسترده رهبران سیاسی و نظامی سابق و کنونی سودان از جمله عبدالرحیم محمد حسین، وزیر دفاع سابق این کشور، علی عثمان طه، معاون اول پیشین البشیر، محمد طاهر ایلا، نخست وزیر و اعضای دفتر رهبری حزب حاکم خبر داد.تعداد بازداشت شدگان تاکنون به بیش از صد تن رسیده است.
خبرنگار الجزیره گفت: از خروج هواپیماها از فرودگاه خارطوم جلوگیری میشود و تنها هواپیماهایی که از خارج به سودان میآیند، اجازه فرود دارند.
نیروهای”آزادی و تغییر” نیز از سودانیها خواستند به خیابانها آمده و در محل تحصن واقع در مقابل مقر فرماندهی کل ارتش سودان حاضر شوند که طبق آمار هزاران تن در این محل حضور دارند.
ارتش سودان از تشکیل شورای انتقالی به ریاست ارتشبد، عوض بن عوف، وزیر دفاع این کشور خبر داد.
به گفته برخی منابع، عمر البشیر در حبس خانگی به سر میبرد.
منابع دولتی و یک وزیر استانی سودان اعلام کردند، عمر البشیر استعفای خود را اعلام کرده است و رایزنیها برای تشکیل شورای انتقالی ادامه دارد.
منابع اسکای نیوز اعلام کردند، برخی سربازان وارد مقر جنبش اسلامی شدند و احمد الحسن، دبیر کل این جنبش را بازداشت کردند.
همچنین سازمان اطلاعات سودان از آزادی تمامی بازداشت شدگان سیاسی در این کشور خبرداد.
نیروهای مسلح سودان میگویند، ارتش، امور کشور را از طریق شورای نظامی اداره خواهد کرد.
بنابر این گزارش، نیروهای آزادی و تغییر با تشکیل دولت نظامی مخالف بوده و خواهان تشکیل دولت انتقالی هستند.
خبرگزاری آناتولی به نقل از منابع وابسته به آن نوشت، نیروهای سودانی منزل برادران البشیر در منطقه کافوری در خارطوم را محاصره کردند.
نیروهای ائتلاف اجماع ملی سودان نیز اعلام کردند، هرگونه سناریویی که موجب باقی ماندن ارتش در قدرت شود غیر قابل قبول است. آنها تاکید کردند: با ارتش برای انتقال مسالمت آمیز قدرت به نیروهای مدنی سودان همکاری خواهیم کرد.
اتحادیه اروپا نیز ارتش سودان را به عدم توسل به خشونت علیه تظاهرکنندگان فراخواند.
همزمان ایالات متحده آمریکا از مقامات سودان خواست تا به معترضان اجازه دهند، تظاهراتی بدون خشونت را برگزار و از شلیک گلوله به سمت آنها خوداری کنند.
ریاست جمهوری روسیه نیز در واکنش به اوضاع سودان گفت: مسکو تحولات سودان را به دقت دنبال میکند و امیدوار است موجب تشدید اوضاع نشود.
به نوشتهی ایسنا به نقل از واشنگتنپست اعتراضات سودانیها در ماههای اخیر با شکایت از افزایش هزینههای زندگی و مواد غذایی آغاز شده و به سرعت به درخواست برای استعفای عمر البشیر، رئیسجمهوری سودان تبدیل شد. البشیر از ۱۹۸۹ (حدود ۳۰ سال) قدرت را به دست دارد و سالهاست دادگاه بینالمللی کیفری به اتهام ارتکاب جرایم علیه بشریت و نسلکشی در صدد بازداشت اوست. معترضان از ارتش میخواهند تا حمایت از البشیر را متوقف کند و هدف اکثر شعارهای آنان سربازان هستند. معترضان شعار میدهند: “سودان به پا خاست، ارتش به پا میخیزد.”
زنان در خط مقدم اعتراضات سودان هستند. هلا الکریب، فعال سودانی حقوق زنان معتقد است: زنان سودانی در حالی که با قوانین محدودکنندهای مواجه هستند که نوع پوشش و اینکه کجا میتوانند بروند را به آنها دیکته میکند، اما زندگیشان به صورت بنیادین در دهههای اخیر تغییر کرده است. آنها برای اینکه خودشان هستند، تحت پیگرد قرار میگیرند. از آنها بابت پوشیدن شلوار انتقاد میشود. جان آنها تهدید میشود.
انتهای پیام