خرید تور تابستان

دیداری صمیمی با سیدمحمد خاتمی / غلامعلی رجایی

به گزارش انصاف نیوز، غلامعلی رجایی در وبلاگ خود نوشت: پنج شنبه ی گذشته  قبل از ظهر با جمعی از فعالان سیاسی اصلاح طلب خوزستان با سیدی فرزانه یعنی جناب سید محمد آقای خاتمی دیداری صمیمی داشتیم.
بر و بچه های اصلاح طلب عرب خوزستان دیروز هم ملاقاتی با آقای هاشمی داشتند. درخواست ملاقات شان برای هفته ی جنگ بود که به دلیل درخواست های زیاد ملاقات با هاشمی- که مجموع آنها بنا به گفته مسوول وقت های ایشان، بالغ بر هزار و پانصد ملاقات موافقت شده می شوند! در هفته ی وحدت ممکن شد!
در این دو جلسه سخن فعالان اصلاح طلب عرب خوزستان با توجه به خدمات مردم عرب خوزستان در جنگ و حتی در جنگ با داعش که شهدایی هم تقدیم کرده اند، تقدم قومی بر قوم دیگر نبود که این حرف ها با انقلاب به ورطه ی فراموشی سپرده شد. هر چند بعضی در استان که مدام دغدغه ی حضور در انتخابات دارند، انگار متاسفانه اولویت دادن به قومی خاص نسبت به سایر اقوام به دهنشان مزه داده است.
 در این دو جلسه حرف دوستان این بود که مقامات استان با توجه بیشتر به قومی خاص عملا اقوام دیگر را تحقیر می کنند که گاه برای رهایی از این تحقیر، مجبور به واکنشهای ناخواسته قومی می شوند که مقبول انقلاب و نظام نیست.
 سخن دوستان این بود که نظام باید از طرفیت همه ی اقوام یکسان استفاده کند و متاسفانه اکنون در استان اینگونه نیست. حق هم با آنها بوده و هست.
جلسه ساعت یازده و ده دقیقه با ورود جناب خاتمی آغازشد. سید محبوب و نجیب ملت که به رغم این همه تخریب و بدون اینکه رسانه ای داشته باشد یا امکان سفر آزاد به جایی برای سخنرانی در حضور مردم او فراهم باشد در اوج محبوبیت قرار داشته و دارد و همواره  ولا یزال یکی از محدود محبوب های این مردم است مثل همیشه با خوشرویی تمام با همه ی دوستان حاضر دست داد و نشست.
جلسه را با اجازه ی آقای خاتمی و توافق دوستان من اداره کردم. 5 نفر از حاضرین به بیان دیدگاههای خود پرداختند و به مسایل استان و کشور پرداختند. از نگرانیشان راجع به ادامه ی حصر گفتند و از اینکه دولت کنونی با پشتیبانی اصلاح طلبان رای آورد و اکنون به این طیف کم اعتنایی می کند، از اینکه سیاست رییس جمهور در اولویت به سیاست خارجی در داخل نباید موجب فراموشی مسایل مهمی در داخل از جمله احزاب و توجه به اقوام و توسعه و… بشود.
خاتمی عزیز در ابتدای صحبت خود با تاکید به اینکه ما نباید فراموش کنیم که انقلاب ما انقلابی فقط ایرانی نیست. بلکه اسلامی هم هست، به خاطره دو دیدار نویسنده و روزنامه نگار مشهور مصری حسنین هیکل در قطر و مصر با خود اشارتی داشت.
وقتی دید من دارم از صحبتهایش نت برداری می کنم بدون اینکه به من اشارتی داشته باشد گفت: این خاطره را از قول من در سایتها ننویسید که بعضی ها نگویند فلانی از خودش تعریف کرده است! و من به احترام وی این خاطره را – البته فعلا – نمی نویسم، جمله ی مهمی که حسنین هیکل در قطر به خاتمی – و در باب نقش این سید دوست داشتنی- که به رغم همه ی دلسوزیهایش نسبت به نظام هنوز عده ای نمی توانند او را تحمل کنند و می کوشند با اتهام های واهی و نسبت های ناروا در واقع او را ترور و تخریب شخصیت کنند و در باطن از محبوبیتش بین مردم نگرانند- در جهان اسلام و رابطه قلبی و تبعیتی وی نسبت به او – گفت اینقدر غرور آفرین، شکوهمند و افتخار آفرین است که بعید می دانم حسنین هیکل، نظیر آن را به مقام سیاسی دیگری غیر از خاتمی که با آنها ملاقات کرده است گفته باشد.
عجالتا این جمله -به دلیل پیمانی که از سوی من غیر مستقیم در تلاقی نگاه من و ایشان با وی بسته شد! که آن را بازگو نکنم و خود نمونه ی روشن تواضع و نجابت وی است- طلبتان باشد تا وقت نقل آن برسد!
خاطره ی دوم مربوط به سفر رسمی خاتمی به مصر در سال 86 بود.
سید می گفت حسنین هیکل مرا به باغ خود برای شرکت در مراسمی با حضور حدود 50 تن از برجستگان فکری مصر در اطراف قاهره دعوت کرد.
این جلسه که همه ی خطوط فکری و سیاسی مصر از اخوان المسلمین گرفته تا چپ ها و راست ها و ناصری ها و … در آن حضور داشتند از ساعت 10 صبح تا حدود 5 بعد از ظهر ادامه داشت و حرف های مهمی زده شد اما در بین همه ی نظرها حرفی زده شد که من از شنیدن آن احساس خطر کزدم و آن این بود که می گفتند روندی که شما در پیش گرفته اید بیشتر به سمت امپراطوری فارسی و پارسی است تا اسلامی.
خاتمی با بیان این مقدمه  روایتی از رسول خدا را خواند و گفت اسلامی که من می بینم در آن هیچگونه تمایز قومی ونژادی نیست. سپس متن عربی این  روایت از رسول خدا -که درود خدا بر او و آل پاک او باد-  راخواند که: هیچ عربی بر عجم- غیرعرب- و هیچ سفیدی بر سیاهی برتری و فضلی جز به تقوا ندارد و در ادامه فرمان علی علیه السلام به مالک اشتر- که قرار بود استاندار مصر بشود و با دسیسه ی معاویه در یبن راه مسموم شد و به مصر نرسید- را روایت کرد که: ای مالک مردم دو دسته اند: یا برادر دینی تواند یا نظیر تواند در خلقت و لذا باید با آنها با عدالت رفتار کنی.
با تاکید می گفت: اگر کسی در جمهوری اسلامی ما، هم دین ما مسلمان ها  هم نباشد به خاطر شهروند بودنش، حقی مشابه سایر مسلمانها بر حاکمیت و حکومت داشته و دارد.
خاتمی سپس به مطلب مهمی اشاره کرد و گفت: از سویی در بیرون از مرزهای ما و منطقه بعضی مدام بر طبل اسلام هراسی می کوبند و از سوی دیگر در داخل کشورهای اسلامی بعضی از هلال شیعی دم می زنند و در صدد القای ایده شیعه هراسی و در نهایت ایران هراسی اند.
می گفت: با این جهت گیری ها ما نباید به گونه ای عمل کنیم که این تلاش های دشمنان با رفتار ما منطبق باشد.
می گفت:  من  نمی دانم داعش دست ساخته ی غربیهاست یا نه ولی آنها به خوبی دارند از رفتار غلط این گروه نهایت استفاده را می برند و با نشان دادن رفتار زشت شان به دنیا می گویند ببینید، اسلام همین است و در نهایت همان گونه که با مشاهده ی رفتار بعضی از ماها در داخل به دنیا هم می گویند ایران هم همین رفتار را دارد.
خاتمی در آخر حرف اصلی خود را زد و گفت جمهوری اسلامی باطل السحر این تلاشهاست. اگر جمهوری اسلامی خوب محقق بشود، تمام این رویه ها را باطل می کند.
خاتمی که حرف می زد به تابلویی که  به دیوار اتاق ملاقات وی نصب شده بود نیم نگاهی کردم که با خط زیبایی بر آن نوشته شده بود: “خاموشی آیین چراغ نیست!”
با خود اندیشیدم که مراد از این عبارت زبیا خود این آقا سید است. افسوس به جای اینکه از ظرفیت وی استفاده کنند وی را ممنوع التصویر و ممنوع الخروج و … کرده اند!
هنر از این بهتر هم می شود؟!
چای می آورند. چای بر می دارد و با فروتنی برای کسی که در کنارش نشسته است هم می گذارد. شهادت می دهم رفتار خاتمی مثل بعضی ها ادا و اطوار نیست. عین فروتنی است. اصلا هر چه این سید مسن تر و محبوب تر می شود فروتن تر هم می شود.
8 سال اداره ی کشور و نفر دوم بودن در کشور پس از رهبری هرگز نتوانسته بر سیمای او گرد غروری بنشاند. این شهادت من- که بیش از 33 سال است با او رابطه دارم- تنها نیست، همه ی دوستان همین را گواهی می کنند.
سخن مهم دگر خاتمی درباره ی مفهوم هویت بود. وی با لحن موکدی می گفت: باید واقعیتها را پذیرفت اما در درون یک هویت و اضافه کرد: هویت ها باید متداخل باشند نه متقابل.
می گفت: در دایره ای به نام ایران همه ی ما با هم هستیم و در محدوده ی ایران دور همدیگر جمع شده ایم.
سخن دیگر خاتمی درباره ی توسعه بود، می گفت: ایران وقتی در دنیا سربلند است که مدام در حال توسعه و پیشرفت باشد نه اینکه روز به روز فقیر و عقب مانده باشد و افزود: البته توسعه توام با عدالت های همه جانبه عدالت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، جنسی قومی و حتی در عرصه ی دسترسی به اطلاعات.
 در انتها حرف قشنگی زد و گفت اگر این عدالت ها محقق شود، خود بهترین رویه و شیوه ی صدور انقلاب اسلامی ماست.
بخش پایانی سخنان خاتمی مربوط به نقش بی نظیر خوزستانی ها در جنگ بود.
سخن که می گفت از پنجره ی اتاق به بیرون نگریستم.  برف ملایمی می بارید و چه صحنه ی زیبایی بود. اولین برفی است که امسال در تهران می بینم البته از پشت شیشه ی پنجره!
می گفت: خوزستان قلب موجودیت و حیات ایران است.
می گفت: در بعد اقتصادی قلب اقتصاد ما در خوزستان می تپد. وی با طرح سوالی پرسید چرا صدام خوزستان را هدف حمله خود قرار داد؟ برای اینکه به جایگاه مهم آن در اقتصاد کشور آگاه بود.
با تاثر می گفت در خوزستانی که آن همه رودخانه و آب وجود دارد و 9 میلیارد متر مکعب آب های کشور ما به خلیج فارس می ریزد، این خیلی بد است که در بعضی شهرها و روستاهای خوزستان ما مردم آب خوردن نداشته باشند.
صحبت که می کرد یکی از اعضای دفترش وارد شد و گفت چند دقیقه دیگر اذان است. با شوخی گفت چشم ولی هنوز که اذان نشده. چند جمله گفت و با دعایی به صحبت خود خاتمه داد.
آقای رمضانی مسول دفتر چند سجاده آورد. دو سه صف بسته شد. وقتی سید اقامه می گفت یاد این خاطره افتادم که او 8 سال مدام هر روز در دفترش در ریاست جمهوری نماز جماعت ظهر و عصر می خواند ولی حتی یکبار به صدا وسیما که می خواست به درخواست ستاد اقامه نماز و شخص آقای قرائتی از مراسم نماز جماعت وی فیلمی تهیه و پخش کند، اجازه ی تصویر برداری نداد.
بارها در نماز خاتمی بوده ام. نماز خاتمی، خیلی دیدنی است. در تشهد مستحبات نشستن را به خوبی رعایت می کند.
وقتی به نماز می ایستد، انگار آدم دیگری می شود. آدمی که کسی را در اطراف خود نمی بیند.
بسیاری سعی می کنند این سید دیده نشود یا بد دیده شود ولی ره به جایی نمی برند. قلب مردم دست خداست. ان الذین امنوا وعملوا الصالحات سیجعل لهم الرحمن ودا.
ایمان و عمل صالح خاتمی است که وی را این همه محبوب مردم کرده است. این محبت هرگز با تلاش و تهمت و القای مدام برخی به نفرت تبدیل نخواهد شد.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا