اعلام آمادگی عمان برای کمک به میانجیگری در رابطهی ایران و آمریکا
سفیر عمان در آمریکا گفت: اگر ایران و آمریکا به میانجیگری باور داشته باشند، ما آماده کمک به حل این بحران هستیم.
به گزارش ایسنا، حنینه المغیری، سفیر عمان در آمریکا در گفتوگو با پایگاه خبری المانیتور تصریح کرد که مسقط آماده میانجیگری میان تهران و واشنگتن است.
وی در پاسخ به سوالی درباره تشدید تنشها میان ایران و آمریکا گفت: ما مایلیم تا برای حل این بحران میانجیگری کنیم، البته اگر دو طرف باور داشته باشند که این کار مفید خواهد بود.
المغیری در پاسخ به این سوالی مبنی بر اینکه مسقط پیش از این در سال ۲۰۱۳ نقش میانجی میان تهران و واشنگتن را ایفا کرد که به حصول توافق هستهای منجر شد، اظهار داشت: ما در این مذاکرات میانجی نبودیم بلکه محل مذاکرات را فراهم کردیم و دلیل اینکه از ما خواسته شد این کار را انجام دهیم این بود که ما تنها کشور از معدود کشورهای خلیج فارس هستیم که روابطی دوستانه هم با آمریکا و هم با ایران دارد. این، به دلیل پایههای سیاست خارجی ما است.
سفیر عمان افزود: اول از همه باید بگویم که ما در سیاست خارجی کشورهای همسایه مداخله نمیکنیم. ما هیچ مداخلهای در امور داخلی هیچ کشوری نداریم. دوم، ما به مذاکره باور داریم. مهم است که ما مذاکره کنیم. در غیر اینصورت، اگر مذاکره نکنیم قادر نخواهیم بود مشکلات را حل کنیم. ایران همسایه ماست و ما با تمام همسایگانمان روابط خوبی داریم و به دلیل همین روابط خوب است که توانستیم به مذاکره برای آزادی کوهنوردان آمریکایی (بازداشت شده در ایران در سال ۲۰۰۹) کمک کنیم. تا به امروز نیز افرادی به دفتر من میآیند و از من میخواهند که اگر میتوانم به عزیزانشان که در زندان هستند کمک کنم.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا عمان برای حل تنش میان تهران و واشنگتن نقشی ایفا میکند یا نه، باز هم تاکید کرد: عمان تاکنون چنین نکرده اما من اطمینان دارم که مسقط اگر بتواند این کار را انجام دهد، خرسند خواهد شد.
به گزارش ایسنا، روابط میان ایران و آمریکا در طول یک سال گذشته از زمان نقض برجام توسط واشنگتن و خروج یکجانبه آن از این توافق شاهد تنش بیشتری بوده است. این تنشها بهویژه با بازگشت تحریمها علیه کشورمان و سیاست خصمانه آمریکا برای توقف واردات نفت از ایران وخیمتر شده است.
این اختلافات در روزهای اخیر حتی تشدید شده است. واشنگتن ابتدای هفته جاری اعلام کرد که یک ناو هواپیمابر را در واکنش به آنچه تحرکات ایران برای حمله به نیروهای آمریکایی در منطقه خواند به خاورمیانه فرستاده است. هرچند که ادعا میکند به دنبال جنگ با ایران نیست.
این در حالی است که محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان درباره احتمال وقوع جنگ، با وجود تنشها میان آمریکا و ایران گفته بود: ما خواهان درگیری و تقابل نیستیم اما ما هفت هزار سال را با فرار کردن سپری نکردهایم. ما مقاومت میکنیم اما به دنبال جنگ نیستیم. باورمان این است که رئیس جمهور ترامپ خواهان جنگ نیست اما کسانی وجود دارند که برای جنگ فشار میآورند. من فکر نمیکنم که این اتفاق بیفتد.
دولت آمریکا همچنین در ادامه رویکرد خصمانه خود چهارشنبه شب اعلام کرد که صادرات فلزات ایران، شامل آهن، آلومینیوم، استیل و مس را در فهرست تحریمهای خود قرار میدهد.
این تحریمها ساعاتی پس از آن انجام گرفت که ایران اعلام کرد، قصد دارد اجرای دو مورد از تعهداتش را در توافق هستهای متوقف کند و همچنین به اروپا ۶۰ روز فرصت داد تا برای حفظ برجام یا پیروی از دولت ترامپ تصمیمگیری کند.
اتحادیه اروپا اعلام کرده است که این تصمیم ایران به منزله خروج یا نقض برجام نیست.
همچنین سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان ساعتی پیش از آن گفته بود: هیچ کشوری نمیتواند ایران را به خروج از برجام یا نقض این توافق متهم کند چرا که همه اقدامات ایران از جمله اقدامات اتخاذ شده امروز در قالب برجام بوده است. ما تاکنون از برجام خارج نشدهایم اما خروج از این توافق را در دستورکار قرار دادهایم و این خروج مرحله به مرحله خواهد بود.
انتهای پیام