خرید تور تابستان

“می‌خواهند عقبه خانوادگی مطهری‌ها را بگیرند”

14 خرداد 89؛ جمعی پرهیاهو، با بر هم زدن سخنرانی حجت‌الاسلام سید حسن خمینی، شعار دادند “نواده روح الله، سید حسن نصرالله”. از همان ایام به این سو، سید حسن “خمینی” به ویژه زمانهایی که خلاف نظر این جریان حرکت می‌کرد، در رسانه‌های آنها سید حسن “مصطفوی” و “پسر نوح” خطاب شد.
21 دی ماه 93؛ علی مطهری در صحن علنی مجلس – در حالی که طبق قانون می‌توانست از هفت دقیقه نطق میان دستور، برای بیان مسائل موکلانش استفاده کند – مورد هتاکی‌های لفظی و حملات فیزیکی قرار گرفت؛ البته این بار از سوی نمایندگانی که پشتوانه وکالتشان، آرای همان جریان برهم‌زننده مراسم 14 خرداد 89 است.
این جریان، پیش از سالگرد ارتحال امام در سال 89 نیز از این اقدامات در قبال دیگر فرزندان و خانواده شهدا و بزرگان انقلاب و دفاع مقدس انجام داده بود و در همه این سال‌ها نیز “پسر نوح‌”!های بسیاری را کشف کرده است.
اما آنچه در هفته‌ گذشته رخ داد، زنگ خطری بود که نشان می‌داد جریان مذکور، از چنان امکان و ظرفیتی برخوردار است که بتواند صحن علنی مجلس را به زد و خورد بکشاند و به تریبون نمایندگی ملت حمله ببرد و برگه نطق یک نماینده را پاره کند.
علی مطهری، فرزند سوم استاد شهید مرتضی مطهری است و دکترای رشته فلسفه و کلام اسلامی دارد. او دیدگاه‌های خاص خود را در حوزه‌های مختلف دارد که باعث می‌شود نتوان او را در دسته‌بندی جریان‌ها، جناح‌ها و طیف‌های فکری – سیاسی قرار داد.
علی مطهری که از جناح اصولگرا وارد مجلس هشتم شد، در موضوعات فرهنگی و شرعی دیدگاه‌های کاملا نزدیک به اصولگرایان دارد و در موضوعاتی مانند حجاب، دقیق و سختگیر است و نسبت به عملکرد دولت‌های مختلف در این زمینه انتقاد دارد. او همچنین از منتقدان عملکرد دولت سازندگی و اصلاحات بوده است. اظهارات او علیه جبهه مشارکت و مجاهدین انقلاب، هنوز هم مانع از آن است که چهره‌های شاخص این طیف از اصلاح‌طلبان درباره علی مطهری اظهارنظر روشنی داشته باشند.
او در عین حال، در مسائل سیاسی مرتبط با حوادث سال 88، معتقد است که مجموعه نظام در قبال اعتراضات مردمی پس از انتخابات، دچار بی‌تدبیری بوده و عملکرد درستی نداشته است. او که سعی دارد مطالبه جامعه مبنی بر محاکمه علنی محصوران 88 را مرتب گوشزد کند، تأکید دارد اگر در سال 88 فتنه‌ای رخ داده، جوانب متعدد دارد و همه اضلاع آن باید پاسخگوی آن حوادث باشند.
علی مطهری، در موضوع ولایت فقیه نیز تأکید دارد بخشی از اصولگرایان در حال انتشار دیدگاهی خاص و خطرناک در این زمینه هستند که باید حتما در مقابل آنها ایستاد.
مجموعه این اظهارات مطهری است که باعث شده او را از فراکسیون اصولگرایان مجلس برانند و پسر نوح خطابش کنند و به جمع سید حسن خمینی، فرزندان شهید بهشتی، خانواده شهید همت و باکری و دیگرانی از این دست پیوند بزنند.
نطق نیمه‌تمام مطهری در یکشنبه گذشته، باعث شد چهره‌هایی مانند الیاس نادران، باز هم او را پسر نوح بخوانند. حتی نماینده‌ای از والده مطهری درخواست کرد برای جلوگیری از انحراف بیشتر علی مطهری، اقدام کند.
در همین زمینه، خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا با فعالان سیاسی و صاحب‌نظران به گفت‌وگو نشسته و از آنان پرسیده که آیا علی مطهری فرزند نوح شده و آیا در عین سوءاستفاده از نام شهید مطهری، از راه ایشان فاصله گرفته است؟
عارف: از مردم و شخص مطهری عذرخواهی کنند
محمدرضا عارف، رئیس بنیاد امید ایرانیان به خبرنگار آنا گفت: این طرز برخورد که دهان فرد را با توسل به نام شهدا و مقدسات ببندیم، اشتباه است و کسانی که با علی مطهری به عنوان نماینده ملت اینگونه برخورد کردند، باید از مردم و شخص مطهری عذرخواهی کنند.
رهامی: می‌خواهند عقبه خانوادگی علی مطهری را از او بگیرند
رئیس کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با تأکید بر اینکه “هجمه‌کنندگان به علی مطهری می‌خواهند عقبه خانوادگی وی را از او بگیرند”، گفت: فضا باید به‌گونه‌ای باشد که امکان بیان دیدگاه‌ها فراهم شود.
حجت‌الاسلام محسن رهامی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا درباره هجمه‌های اخیری که این روزها به علی مطهری به ‌سبب نطقش در صحن علنی مجلس می‌شود، گفت: هجمه‌کنندگان می‌خواهند رابطه خانوادگی علی مطهری را قطع کنند و مورد خدشه قرار دهند و الا جایگاه اشخاصی مثل علی مطهری مشخص است و این‌ها دیدگاه‌هایی دارند که اعلام می‌کنند و البته به نظر من دیدگاه‌های آن‌ها خلاف شرع و قانون نیز نبوده است.
وی با تأکید بر اینکه نباید هر نوع انتقادی از نظام را خلاف قانون بخوانیم، ادامه داد: من فکر می‌کنم این‌ها می‌خواهند عقبه خانوادگی افرادی مثل سید حسن خمینی و علی مطهری را از آن‌ها بگیرند.
رهامی ادامه داد: ما نباید اجازه دهیم که این افراد با توجه به عقبه خانوادگی که دارند، نتوانند نظرات خود را پیرامون مسائل مختلف اعلام کنند البته این به معنای درستی دیدگاه افراد نیست ولی فضا باید به‌گونه‌ای باشد که امکان بیان دیدگاه‌ها فراهم شود.
رئیس کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تاکید کرد: بحث این است که مطهری و مطهری‌ها بتوانند حرف‌های خود را بزنند.
غفاری: به جای تهمت به مطهری، به منطق او پاسخ دهند
هادی غفاری، از روحانیون اصلاح‌طلب نیز در این زمینه به آنا گفت: همیشه کسانی که اهل منطق نیستند، در جواب سخن مجبورند از این شاخه به آن شاخه بپرند و با دشنام و افترا، افراد را مجبور به سکوت کنند.
وی با بیان اینکه “فاصله گرفتن مطهری از راه پدرش و سوءاستفاده او از نام شهید مطهری، یک افترا و تهمت روشن است”، گفت: به جای این حرف‌ها، بیایند به منطق مطهری پاسخ دهند که قطعا اگر پاسخی بود می‌گفتند.
محجوب: علی مطهری هرگز از مواضع خود برنگشته است
علیرضا محجوب، نماینده تهران در مجلس نیز با اشاره به برخی هجمه‌ها به علی مطهری و دیگر فرزندان شهدای نامدار کشورمان مبنی بر سودبردن آنان از نام پدران‌شان، گفت: به هیچ وجه این موضوعات مطرح نیست، ما افراد را مستقل می‌دانیم و آقای علی مطهری صاحب‌نظر و نماینده‌ای مستقل است که نظر او باید محترم نگهداشته شود.
وی اضافه کرد: البته اینکه علی مطهری فرزند آیت‌الله شهید مطهری است یک افتخار است؛ اما نسبت دادن افراد به نزدیکان شهیدشان منطقی نیست. این پسندیده نیست که ما نظر فردی را به خانواده نسبت دهیم.
محجوب با تأکید بر اینکه “نگه داشتن حرمت شهدا و خانواده آنان موضوعی است که از صدر اسلام مراعات می‌شده است”،‌ گفت: اینکه فرد باید حرمت خانواده خود را نگه دارد به معنای این نیست که نظرش را بیان نکند و حق را کتمان کند. اتفاقا شهدای ما و بزرگان انقلاب همه هدف‌شان بیان حق بوده است.
این نماینده مردم در مجلس، با بیان اینکه “بر اساس اصول 84 و 86 قانون و آیین‌نامه داخلی مجلس، حریت، آزادی و ارائه نظر آزاد از حقوق نمایندگان ذکر شده است”، به مواضع مختلف علی مطهری در حوزه‌های مختلف پرداخت و ادامه داد: نمی‌شود به صورت متناقض  رفتار کرد. بعضی اینطور عمل می‌کنند که اگر آقای مطهری مواضع اصول‌گرایانه داشته باشد مورد تأیید است و اگر بگوید در جایی خطایی واقع شده است به او هجمه می‌کنند و او را پسر نوح می‌خوانند.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس با تأکید بر اینکه “آقای مطهری از مواضع خود برنگشته و مجموعه‌ای از افکار و عقاید را در حوزه‌های مختلف دارد”، گفت: انتظار داریم همه نمایندگان مجلس حقوق یکدیگر را محترم بشمارند. رفتار نمایندگان طوری باشد که اگر شرایط تغییر کرد و نمایندگانی با نطق آنها مخالف کردند، آن موقع “وا اسلاما” نکنند و یاد مستضعفان نیفتند.
محجوب خاطرنشان کرد: حرف ما این است که اگر کسی منطقی را رایج کرد این منطق را بر رفتار خودش نیز بپسندد و ببیند آیا پسندیده است که جمعی بگویند چون شما از نظر ما خلاف می‌گویی دیگر صحبت نکن؟ البته می‌توان توصیه کرد؛ اما اینکه مانع از اظهار نظر دیگران شویم کار مردودی است؛ چراکه ما مکلف هستیم حدود اعمال و اختیارات خود را در حیطه قانون و آیین نامه تنظیم کنیم.
تابش: تنها تفاوت مطهری با دیگران این است که اهل ریا و خودسانسوری نیست
محمدرضا تابش، نماینده اردکان در مجلس نیز با اشاره به نطق 21 دی علی مطهری در صحن علنی مجلس، به آنا گفت: مجلس محل تعاطی افکار و تضارب آرا و عقاید است. باید بپذیریم که همه یک تفکر را ندارند و علی مطهری نیز نماینده آحاد ملت است.
وی افزود: مجلس یک نهاد دموکراتیک و نماد مردمسالاری است. گروه‌ها با نحله‌های فکری مختلف، افراد، شخصیت‌ها می‌توانند در مجلس حرف خود را بزنند و بقیه نیز باید رفتاری در شأن نمایندگی در مقابل آن داشته باشند.
وی با بیان اینکه “نوع مواجهه با نطق علی مطهری، واقعا در شأن مجلس نبود”، گفت: در روزهای بعد از یکشنبه، نمایندگان مختلفی پشت تریبون رفتند و اتفاقا هر چه دلشان خواست گفتند. من این را به آقای ابوترابی هم گفتم که ما رفتار مدنی داشتیم و چیزی نگفتیم.
تابش با اشاره به این اتهام که “علی مطهری از نام پدرش سوءاستفاده می‌کند”، گفت: این چه نگاهی است که برخی دارند؟ علی مطهری، عقاید و باورهایی دارد و بر اساس آنها حرف می زند. مطهری در عرصه فرهنگی نگاهی دارد و در عرصه سیاسی نیز دارای نگاه است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه “تنها تفاوت مطهری با دیگران این است که خودش را سانسور نمی‌کند”، گفت:‌ علی مطهری اهل ریا و تزویر نیست و عقایدش را بروز می‌دهد و همین باعث شده که به او حمله کنند.
وی در پایان اظهار کرد: اتفاقا دیدگاه‌های آقای مطهری، مختلف است و یک جاهایی گرایش به اصولگراها دارد و یک جاهایی هم گرایش به اصلاح طلب‌ها دارد.
پزشکیان: نمی‌شود خود را در صراط مستقیم خواند و بعد راه آنانی را رفت که با پیامبران برخورد چماقی کردند
مسعود پزشکیان، نماینده تبریز در مجلس هم در این زمینه به خبرنگار سیاسی آنا گفت: تا زمانی که به جایی نرسیم که همدیگر را تحمل کنیم و حرف مخالف را بشنویم، رشدی در کار نخواهد بود.
وی اضافه کرد: اگر به نظر ما، حرف مخالف در چارچوب قانون نیست در چارچوب قانون با او حرف بزنیم. نه اینکه از این طرف به فرد بگوییم تو خلاف قانون عمل کردی ولی خودمان بدتر از او خلاف قانون کنیم.
پزشکیان تأکید کرد: هیچ قانونی به هیچ نماینده‌ای این اجازه را نداده که متعرض نماینده دیگری شود. وظیفه نماینده، پیگیری و نوشتن قانون و نظارت بر اجرای قانون است. اگر در جایی قانون اجرا نشده، باید باز از مسیر قانون رفت. آن کسانی که خلاف قانون عمل می‌کنند و بعد می‌آیند توصیه به قانون می‌کنند تناقض در گفتار و رفتار دارند. این چیزی نیست که جامعه نبیند، نشنود و نفهمد.
وی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم جامعه‌ای داشته باشیم که با هم و در کنار هم زندگی کنیم، بیاییم دیدگاه‌های امام و رهبر انقلاب را بررسی کنیم و در همان چارچوب و تحت لوای قانون عمل کنیم.
پزشکیان گفت: اینکه هر کسی را که به نظرم خلاف من حرف می‌زند توی گوشش بزنم، خلاف قانون است. آنچه که خلاف قانون است، خلاف شرع است و خلاف ولایت است. حق ندارند این کار را بکنند. اگر فکر می‌کنند حق دارند یک مستندی از امام و رهبری و قانون بیاورند که بگویند ما اجازه داریم. کسی که این کار را می‌کند و بعد پشت تریبون از قانون دم می‌زند، دچار تناقض است.
وی درباره اینکه برخی افراد در نطق‌هایشان، مطهری را پسر نوح خواندند، گفت: اینها به جای اینکه این حرف را بزنند منطق‌شان را بگویند. اینکه علی مطهری، از نام پدرش استفاده می‌کند یا نه، ربطی به موضوع ندارد.
وی ادامه داد: باید دید حق چیست. یکی از مشکلات ما، ضعف در شفاف‌سازی حق و حقیقت است. ما حق را کتمان می‌کنیم و هر کدام‌مان آن چیزی را حق می‌دانیم که خودمان دوست داریم. بر این مبنا هم، به مخالف خودمان ناسزا می‌گوییم.
پزشکیان با اشاره به اظهارات برخی که علی مطهری را منحرف شده خواندند، گفت: بهتر است با حکمت با هم حرف بزنیم. نمی‌شود خود را ولایتمدار و اهل دین و در صراط مستقیم بدانیم و بعد راه آنانی را برویم که با پیامبران برخورد چماقی کردند. آن وقت هم بگوییم ما راه پیامبران می‌رویم.
فتاحی: اگر قرار بود به مطهری به خاطر پدر شهیدش احترام بگذارند، نطقش را پاره نمی‌کردند
عابد فتاحی، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز، در این زمینه به آنا گفت: جنگ، پشت سنگرهای مبارک کار درستی نیست. از واژه‌های مقدس هم نباید استفاده کرد.
وی با بیان اینکه “برخی از قدرتی که برای خود احساس می‌کنند برای خاموش کردن صدای دیگران استفاده می‌کنند”، افزود: این جریان‌ها همواره به دنبال گرفتن تریبون‌های دیگران هستند. اینها به غیر از خود دیگران را سیاه و حقیر می‌بینند. 
فتاحی با اشاره به حوادث روز یکشنبه گذشته مجلس، گفت: مردم ما به این خانه چشم دوخته‌اند و از این جهت، ما اجازه نمی‌دهیم این خانه را لکه‌دار کنند.
وی با تأکید بر اینکه “علی مطهری، صدایش به دلیل فرزند شهید مطهری بودن بلند نیست”، گفت: علی مطهری عقاید خاص خودش را دارد. چرا برخی سعی دارند با نام مقدس شهدا، نفس دیگران را ببرند.
فتاحی ادامه داد: علی مطهری فرزند شهید مطهری است ولی دیدگاه‌های خودش را دارد. او در زمانه خودش زندگی می‌کند.
وی تأکید کرد: هیچ رحمی هم به علی مطهری به خاطر پدرش نشده است. اگر به او می‌خواستند رحم کنند از تریبون مجلس او را بیرون نمی‌انداختند. اگر قرار بود به خاطر پدر شهیدش به او احترام بگذارند، نطقش را پاره نمی‌کردند. اگر قرار بود به خاطر پدر بزرگوارش، برایش جا و ارزش قائل باشند اجازه نمی‌دادند که هر کسی به او توهین کند.
فتاحی ادامه داد: علی مطهری یک انسان بالغ است و شخصیتی دارد. او نمی‌خواهد از جایگاه پدرش استفاده کند؛ ولی بزرگ شده یک خانواده بزرگ است که ظلم و عدالت را می‌شناسد.
وی افزود: مشکل برخی آقایان با علی مطهری و امثال او، این است که علی مطهری در یک خانواده و در دامان پدر و مادری بزرگ شده که حق و ناحق را از هم تشخیص می‌دهد و جرأت دارد و این جرأت سبب شده که یک تنه مشکلات کشور را بیان کند.
فتاحی خاطرنشان کرد: فکر نمی‌کنم از نمایندگان کمتر کسی به اندازه آقای مطهری به مقام معظم رهبری نزدیک باشد ولی ایشان ریاکاری نمی‌کند و نمی‌خواهد با ریا و تزویر خودش را در صحنه نگه دارد.
وی با بیان اینکه “امروز آقای مطهری قسمتی از خواسته‌ها و افکار ملت ایران را بیان می‌کند و به خوبی هم این موضوع را مدیریت می‌کند”، گفت: کسانی که به مطهری حمله می‌کنند بگویند او کدام کلمه ضد نظام و ضد ارزش‌ها را گفته است. آقایان بگویند که علی مطهری کجا حرف ضد ارزش و ضد نظام زده است؟
وی در پایان اظهار داشت: بعضی از برادران ما در آتشی که در درون دارند می‌سوزند. آنها به من اعتراض می‌کردند که شما چرا در جلسه روز یکشنبه میانجیگری می‌کردی و حفاظت می‌کردی. به من می‌گفتند شما برو محافظ شو. این حرف‌ها در حالی است که در اسلام میانجیگری بین مؤمنان یک وظیفه شرعی است.
راکعی: علی مطهری از خلف‌ترین فرزندان ملت فرهیخته و عدالت‌خواه ایران است
فاطمه راکعی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در گفت‌وگویی با آنا، با تأکید بر اینکه “علی مطهری‌ها، خلف‌ترین فرزندان این میهن هستند”، گفت: ممکن است دیدگاه‌های آقای مطهری به لحاظ سیاسی و جناحی با ما متفاوت باشد ولی او بی‌عدالتی را برنمی‌تابد و وظیفه خود می‌داند که در مقابل قانون گریزی بایستد.
وی تأکید کرد: علی مطهری به وظایف نمایندگی مجلس به خوبی واقف است و احساس امانت می‌کند.
راکعی با تأکید بر اینکه “کاش همه نمایندگان روحیه آقای مطهری را داشتند”، گفت: علی مطهری، نشان داده که در امانت خیانت نمی‌کند و از این رو به نظر من، ایشان نه فقط فرزند خلف شهید مطهری که از خلف‌ترین فرزندان یک ملت فرهیخته، مسلمان، عدالت‌خواه و حق‌طلب است.
کیانوش‌راد: فرزندان شهدا نمی‌توانند چشم خود را بر حقایق ببندند
محمد کیانوش‌راد از دیگر فعالان سیاسی اصلاح‌طلب هم در گفت‌وگو با آنا، با بیان اینکه “شرایط به گونه‌‌ای شده که افرادی مانند علی مطهری به سخن آمده‌اند”، گفت: قطعا علی مطهری به جریان اصلاحات تعلق ندارد ولی او نشان داده که اهل انصاف بوده و حقیقت‌طلب است.
وی افزود: من اطمینان دارم تمام کسانی که از انصاف و حق‌طلبی برخوردار هستند، در صورتی که قضایا را آنگونه که اتفاق افتاده و در حال وقوع است، بشنوند، آنها نیز همچون علی مطهری به سخن خواهند آمد.
کیانوش‌راد با بیان اینکه “راهی که برخی در پیش گرفته‌اند، به بستن دهان امثال علی مطهری، عماد افروغ و احمد توکلی خواهد انجامید”، گفت: وقتی فرزندان شهید مطهری و فرزندان همت و باکری حقایق را می‌بینند نمی‌توانند چشم حقیقت‌بین خود را ببندند و از این جهت است که مورد هجمه قرار می‌گیرند.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا