خرید تور تابستان

پاسخ رییس دانشگاه تهران به انتقادات بسیج دانشجویی

«محمود نیلی احمدآبادی»، رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر این‌که کمیته انضباطی باید آخرین ابزار برخورد با دانشجویان در دانشگاه باشد، گفت: دانشگاه به عنوان جزئی از جامعه تحت تأثیر مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بیرون قرار می‌گیرد، بنابراین مدیریت تمامی اتفاقات داخل دانشگاه لزوماً بر عهده مسؤولان دانشگاه نیست، ضمن این که قرار نیست برای هر موضوعی در دانشگاه آئین‌نامه یا اعلامیه صادر کنیم و من معتقد هستم نباید اتفاقات داخل دانشگاه را بزرگنمایی کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمدآبادی ظهر امروز در نشست با نمایندگان تشکل بسیج دانشجویی، ضمن پاسخگویی به برخی از سوالات دانشجویان در خصوصحوادث اخیر این دانشگاه در حوزه حجاب اجباری، با تاکید بر اینکه تمامی اقدامات انجام شده در دانشگاه تهران باید در چارچوب قانون صورت بگیرد، گفت: نباید اجازه دهیم فضای دانشگاه‌ها به دلایل مختلف متشنج و از حوزه اخلاقی خارج شود. بنابراین در عرصه اخلاق، هنجار، عفاف و غیره نیازمند همکاری گروه‌های مختلف دانشگاهی هستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه بدون دخانیات یکی از برنامه‌های مهم دانشگاه در عرصه دانشجویی به شمار می‌رود، گفت: ما برنامه دانشگاه بدون دخانیات را روی کاغذ تدوین کردیم. اما برای اجرایی کردن آن باید روش‌های جدیدی را در نظر بگیریم و برای این کار نیز نیازمند همراهی و همکاری گروه‌های دانشجویی هستیم.

رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان مبنی بر عدم حضور نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، گفت: برنامه‌های رئیس جمهور در اختیار ما نیست، ما هر سال در دانشگاه تهران مراسمی نمادین به مناسبت آغاز سال تحصیلی برگزار می‌کنیم و اصرار داریم با برگزاری این مراسم در دانشگاه تهران جایگاه این دانشگاه به عنوان نماد آموزش عالی به رسمیت شناخته شود، لذا مستقل از اینکه چه کسی رئیس جمهور است، دانشگاه تلاش دارد در این مراسم نمادین دومین مقام کشور در دانشگاه حضور پیدا کند و در این مراسم نیز نمایندگان دانشجویی، اعضای هیأت علمی و دانشگاهیان حضور پیدا می‌کنند.

دکتر نیلی خاطر نشان کرد: همواره در دو مراسم مهم یعنی روز دانشجو و آغاز سال تحصیلی از رئیس جمهور برای حضور در دانشگاه دعوت می‌شود، بنابراین دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی در مراسم ۱۶ آذر در حضور رئیس‌جمهور صحبتهای خود را بیان می‌کنند، بنابراین من انتظار دارم اجازه دهند جایگاه دانشگاه به عنوان نماد آموزش عالی کشور برای میزبانی از دومین مقام کشوری باقی بماند و فعالیت‌ها و مطالبات دانشجویی را بیشتر به روز ۱۶ آذر موکول کنند.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه نباید مطالبه‌گری دانشجویان صرفاً به حضور و سخنرانی در مراسم آغاز سال تحصیلی خلاصه شود، گفت: مگر می‌شود گفت‌وگوی دانشجویان با رئیس جمهور را صرفاً در یک سالن خلاصه کنیم. در واقع ما در طول سال بیش از ۴۰۰ مراسم از سوی تشکل‌های دانشجویی برگزار می‌کنیم و شما دانشجویان عنوان کنید که برگزاری کدام مراسم و حضور کدام شخصیت با مخالفت دانشگاه مواجه شده است؟ بنابراین همان اندازه که دانشجویان در عرصه فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و دانشجویی فعال بودند، دانشگاه نیز با آنها همراهی کرده است وتمامی سالن‌های دانشگاه در اختیار تشکل‌های مجوزدار قرار دارد.

در حوزه مقابله با بی‌حجابی اقدام جدیدی صورت نگرفته است
آئین‌نامه‌های سابق اجرایی می‌شود

دکتر نیلی در پاسخ به انتقاد یکی دیگر از دانشجویان از تشکل بسیج که عنوان کرد “چرا دانشگاه برای مقابله با بی حجابی آئین‌نامه‌ای صادر نکرده است و ابزارهای مقابله با بی حجابی ناکافی هستند”، گفت: دانشگاه برای اجرای وظایف خود مدام بیانیه صادر نمی‌کند، در حوزه مقابله با بی حجابی اقدام جدیدی صورت نگرفته، بلکه یک سری آئین‌نامه‌های سابق اجرایی می‌شود. بنابراین حضور خانمی در جلوی درب ورودی دانشگاه برای مقابله با بی حجابی تفسیر خوبی از این اقدامات نیست؛ در واقع ما هر اقدامی را که در دانشگاه انجام بدهیم، ممکن است عده‌ای با آن مخالفت کنند؛ بنابراین انتظامات دانشگاه بر اساس وظایف قانونی خود اخیراً یک‌سری اقداماتی را انجام داده و گشت ارشادی در دانشگاه مستقر نکردیم. قوانین نیز تغییر نکرده و فقط وظایف خود را در این حوزه انجام دادیم. ضمن اینکه من معتقد هستم موضوع اخیر دانشجویان در دو روز گذشته ریشه‌دار تر از صدور یک آئین‌نامه است.

قرار نیست برای هر موضوعی اعلامیه صادر کنیم

دکتر نیلی خاطر نشان کرد: نباید اتفاقات دانشگاه را بیش از حد بزرگنمایی کرد، همچنان که در گذشته اعتراضات و انتقاداتی در این دانشگاه صورت گرفته و ما نیز قرار نیست برای هر موضوعی اعلامیه صادر کنیم، بنابراین تاکید می‌کنم مسائل داخل دانشگاه را نباید بزرگنمایی کرد.

رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه فضای دانشگاه نشأت گرفته از فضای عمومی کشور است، گفت: ما در سطح کشور با مشکلاتی مواجه هستیم که این مشکلات مطمئناً به داخل دانشگاه نیز تعمیم می‌یابد، اما ما در داخل دانشگاه ظرفیتی به عنوان شورای فرهنگی داریم که نمایندگان اغلب تشکل‌های دانشجویی در آن شورا حضور دارند، بنابراین در این شورا اقدامات و راهکارهای مقابله با مسائل صورت می‌گیرد.

رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به انتقاد برخی دیگر از دانشجویان، گفت: دانشگاه تهران افتخارات زیادی دارد؛ اگر موارد نادری از ناهنجاری در دانشگاه رخ داد، نباید آن را به کل دانشگاه تعمیم بدهیم و شأن دانشجو و استاد را زیر سوال ببریم؛ چرا که وظیفه یک دانشجو احترام به استاد و دانشگاه است و تعمیم یک مسئله به دانشگاه حرف درستی نیست و کمکی هم به حل مشکل نمی‌کند و موجب می‌شود زحمات انجام شده زیر سوال برود. ما وظیفه داریم اقدامات لازم را برای حفظ شئونات اسلامی دانشگاه انجام دهیم؛ اما اینکه در این زمینه آئین‌نامه‌ای صادر نکردیم یک توافق و جمع‌بندی گروهی است و توافق داریم شرایط پوشش و اخلاقیات در دانشگاه تهران باید بهبود یابد، اگر چه به این نیز اعتقاد داریم دانشگاه جزوی از جامعه است و نمی‌توانیم این دو را از هم جدا کنیم.

به گفته وی، اجرای قانون و پیاده سازی آن در دانشگاه بخشی از موضوع است. پذیرش قانون، تغییر فکر و رفتار بخش دیگری از موضوع به شمار می‌رود. بنابراین اگر دانشجویان به مدیریت من انتقاد دارند، آن را بیان کنند؛ اما اجازه ندارند سرمایه ملی کشور را نادیده بگیرند.

مسائل فرهنگی خوابگاه‌ها دغدغه همه دانشگاه‌های کشور است

وی همچنین در پاسخ به انتقاد یکی دیگر از دانشجویان از فضای موجود در خوابگاه‌های دانشگاه نیز گفت: مسائل فرهنگی خوابگاه‌ها نه تنها دغدغه دانشگاه تهران بلکه دغدغه همه دانشگاه‌های کشور است، به همین جهت دانشگاه تهران مراکز مشاوره‌ای برای کنترل آسیب‌های اجتماعی در خوابگاه‌ها ایجاد کرده است؛ بنابراین به دلیل همین نگرانی شورایی را در دانشگاه تشکیل دادیم و به دنبال راهکارهایی هستیم که این آسیب‌ها را به حداقل برسانیم؛ ضمن اینکه توسعه فضاهای فیزیکی در خوابگاه‌ها از جمله اقداماتی است که در دانشگاه تهران در فضاهای خوابگاهی صورت گرفته؛ اگرچه معتقدیم این اقدامات کافی نیست و حتی یک دانشجو نیز نباید درگیر آسیب اجتماعی باشد.

کمیته انضباطی باید آخرین مرحله برخورد با دانشجویان باشد

رئیس دانشگاه تهران در پایان با تاکید بر اینکه کمیته انضباطی تنها راهکار مقابله با ناهنجاری در دانشگاه نیست، گفت: من اقدام برای اصلاح را می‌پذیریم، اما باید پذیرفت دانشگاه نیز جزوی از جامعه است و با مشکلاتی درگیر می‌شود، اما به طور کلی معتقدم کمیته انضباطی باید به عنوان آخرین مرحله برخورد با دانشجویان به شمار رود؛ ضمن اینکه احکام صادر شده در کمیته انضباطی محرمانه است و تمام تلاش ما این است که تعداد دانشجویان حاضر شده در این کمیته را به حداقل برسانیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا