خزانهدار اتاق بازرگانی تهران: قیمت نفت واقعی نیست
روزنامه آرمان به نقل از حمید حسینی، خزانهدار اتاق بازرگانی تهران نوشت:
قیمت نفت در وضعیت بیثباتی قرار گرفته و هرازگاهی دچار یک تلاطم شده میشود به طوری که هنوز قیمتها به آرامش و ثبات دست پیدا نکردهاند. بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند قیمت نفت در وضعیت بیثباتی قرار گرفته و هرازگاهی دچار یک تلاطم میشود به طوری که هنوز قیمتها به آرامش و ثبات دست پیدا نکردهاست.
بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند مادامی که قیمتها در یک حداقلی تثبیت شود قاعدتا کمابیش شاهد تثبیت خرید و فروش و رونق نسبی در بازارها خواهیم بود و فعالیت آنها از سر گرفته میشود. خود این امر موجب میشود حتی آژانس اطلاعات انرژی آمریکا که یک آژانس معتبر در زمینه نفت و گاز است پیشبینی کند قیمت نفت اوپک در سال 2015، 68 دلار خواهد بود لذا به نظر میرسد قیمتهای فعلی قیمتهای واقعی نیستند.
اینکه چه کار میتوان انجام داد تا بازار نفت باردیگر تقویت شود باید گفت آنچه امروز مشکل اصلی است مازاد عرضه است؛ یعنی بازاری که “بازار فروشنده “بوده ،امروز به “بازار خریدار “تبدیل شده ومیزان عرضه بیش از تقاضاست وضعیت اقتصاد جهان نیز مطلوب نیست و از سوی دیگر قیمت دلار نیز افزایش پیدا کرده ، ریشه همه این مسائل نیز در “انقلاب فناوری” است که در دنیا اتفاق افتاده وآمریکا توانسته روزانه٣/٥میلیون بشکه از طریق شنهای نفتی، نفت تولید کند و این مازاد عرضه نفت موجب شده است تا این کشوربه صف تولیدکنندگان بزرگ نفت بپیوندند .
از سوی دیگر کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت دنیا مانند روسیه، عربستان ، عراق و ونزوئلا هیچ کدام حاضر به کاهش تولید نفت و ایجاد تعادل در بازار نفت نشدهاند که قاعدتا این مساله موجب تشدید بحران قیمت نفت شده است. در حال حاضر تنها راهکار میتواند این باشد که کشورهای نفتی اوپک و غیراوپک سعی کنند به یک توافقی دست یابند تا در سایه آن بتوانند این مازاد عرضه نفت را به گونه ای از بازار خارج کنند. دومین راهحل در این زمینه آن است که خود کشورهای اوپک -هرچند اوپک 35 درصد از سهم بازار نفت را بیشتر در اختیار ندارد (اما 65 درصد از مهمترین ذخایر نفت دنیا در کشورهای اوپک قرار دارد) برای صیانت از منابع نفتی خودشان لازم است تا تولید را کاهش دهند. با نگاهی به گذشته میتوان دریافت که این کاهش قیمت بیسابقه نبوده و پیش از این نیز تجربه کاهش قیمت نفت وجود داشته است که البته در آن برهه همکاری ایران و عربستان توانست فضای حاکم بر اوپک را تغییر دهد و در نتیجه همکاری میان کشورهای اوپک موجب شد تا چند سال بعد به مرور قیمت نفت افزایش پیدا کند. بنابراین ایران باید تلاش نماید میزان تنشها را با عربستان کاهش دهد.
انتهای پیام