انتقاد مدیرمسوول روزنامه جوان از اظهارات سرلشکر صفوی
عبدالله گنجی، مدیرمسوول روزنامهی جوان در کانال تلگرامی خود نوشت:
حضور محترم سرلشکر صفوی مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا
سلام علیکم
با احترام، بخشی از مصاحبه اخیر جنابعالی با خبرگزاری فارس که مربوط به سیاست ادغام ارتش و سپاه در پایان جنگ میباشد موجب شبهه و سوءبرداشت در فضای مجازی شده است. لذا خواهشمند است با توضیحات تکمیلی به شفافسازی کمک نمایید. جنابعالی در بخشی از مصاحبه میفرمایید «در 12خرداد سال 67 هم حضرت امام حکم بسیار قویتری را به مرحوم هاشمی رفسنجانی دادند که ایشان با آن حکم به دنبال ادغام ارتش و سپاه بود. جلسات فراوانی را نیز برگزار کرد و از آنجایی که آقای شیخ عبدالله نوری تجربه ادغام ژاندارمری، شهربانی و کمیته در یکدیگر و تشکیل نیروی انتظامی را داشت، مسئولیت ادغام ارتش و سپاه نیز از طرف هاشمی به ایشان محول شده بود. در آن زمان آقا رئیسجمهور بودند و من نیز به عنوان قائممقام فرمانده کل سپاه در بسیاری از این جلسات حضور داشتم. با رحلت حضرت امام و آغاز رهبری حضرت آیتالله خامنهای چند روز بیشتر نگذشت که ایشان دستور دادند جلسات طرح ادغام ارتش و سپاه متوقف شود و فرمودند که من اعتقادی به ادغام ارتش و سپاه ندارم…»
در عبارت فوق چند نکته وجود دارد که موجب ابهام گردیده است.
1- از عبارت «حضرت امام حکم بسیار قویتری را به مرحوم هاشمی رفسنجانی دادند که ایشان با آن حکم به دنبال ادغام ارتش و سپاه بود» چنین برداشت میشود که حضرت امام در آن حکم «قویتر» یکی از مأموریتهای هاشمی را ادغام ارتش و سپاه ذکر نموده بودند و در آنجا که میفرمایید «از رهبری حضرت آیتالله خامنهای چند روز بیشتر نگذشته بود که ایشان دستور دادند جلسات طرح ادغام ارتش و سپاه متوقف شود» چنین برداشت میشود که حضرت آیتالله خامنهای با آنچه در حکم امام به مرحوم هاشمی درباره ادغام آمده بود مخالفت کردهاند و در نتیجه ایشان از راهبرد سلف خویش عدول نمودهاند.
2- اشکال دوم مصاحبه جنابعالی تولید ابهام در خصوص تقدم و تأخر زمانی است. طبق اعلام جنابعالی حکم هاشمی در 12 خرداد 1367 صادر شده است و شما تجربیات جناب عبدالله نوری در ادغام شهربانی، کمیته و ژاندارمری را علت ارجاع طرح ادغام به ایشان میدانید. این در حالی است که تجربه ادغام نیروهای سهگانه و تشکیل نیروی انتظامی سال 1370 رقم خورد و حکم اولین فرمانده نیروی انتظامی در تاریخ 12/1/1370 توسط فرمانده معظم کل قوا صادر شده است. اگر تجربیات عبدالله نوری باعث ارجاع طرح ادغام ارتش و سپاه به ایشان شده باشد باید سال 1370 طرح به ایشان ارجاع داده شده باشد زیرا ایشان در سال 1367 چنین تجربهای را نداشتهاند.
3- اگر بلافاصله بعد از شروع زعامت مقام معظم رهبری چنین طرحی متوقف شده باشد (خرداد 1368) در این زمان حتی ادغام شهربانی، کمیته و ژاندارمری انجام نگرفته بوده که تجربه جناب نوری در این باره به کمک بیاید.
همچنین در نامه 26 شهریور 1367 حضرت امام به فرماندهان سپاه که قاعدتاً جنابعالی نیز مخاطب آن بوده اید ایشان با صراحت میفرمایند «چهبسا از خود بپرسید که در شرایط صلح چه نیازی به وجود ما است که این هم از برکات معنویت و تحول در کشور ماست که پس از هشت سال دفاع مقدس خود احساس خستگی نمیکنیم ولی من بهطور جد و اکید میگویم که انقلاب و جمهوری اسلامی و نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به حق از بزرگترین سنگرهای دفاع از ارزشهای الهی نظام ما بوده است و خواهد بود به وجود یکایک شما نیازمند است چه صلح باشد و چه جنگ.» بنابراین نمیتوان پذیرفت که مرحوم هاشمی بلافاصله پس از جنگ با حکم قویتر از حضرت امام – در مقابل چشمان امام – مشغول آمادهسازی طرح ادغام ارتش و سپاه باشد و حضرت امام این فراز را دو ماه بعد برای استمرار وجودی سپاه و عدم خروج فرماندهان از آن در دوران پس از جنگ به رشته تحریر درآورده باشند. لذا خواهشمند است در این باره ابهامزدایی و شفافسازی فرمایند که آیا حضرت امام معتقد به ادغام بودهاند یا شخص مرحوم هاشمی با تفسیر موّسع از حکم امام اقدام به این کار نمودهاند؟ همچنین روشن فرمایید که آیا حکم حضرت امام به مرحوم هاشمی در خصوص جانشینی فرمانده کل قوا که در تاریخ 12 خرداد 1367 صادر شده است با رحلت حضرت امام در تاریخ 14 خرداد 1368 منتفی شده است یا این مسئولیت در دوران ادغام نیروی انتظامی و بعد از زعامت مقام معظم رهبری ادامه داشته است؟
با تشکر
برادر کوچک شما عبدالله گنجی
انتهای پیام
بنده خدا مدير روزنامه جوان گويا در جريان روابط جناب سرلشكر با مرحوم آيه الله هاشمى نيست و نميداند كه اين روابط فراز و فرود بسيارى داشته است ! هدف ايشان در اين مصاحبه بيشتر ابراز لطف به آن مرحوم و جناب نورى بوده است !