اوباما:سیاست جنگ با ایران کارآمد نیست
جمهور آمریکا در گفتگو با یک رسانه غربی به دفاع از سیاست های خود در قبال ایران پرداخت و مجددا بر وتوی مصوبه احتمالی کنگره درباره تحریم های جدید تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه ای با کارشناس شبکه سی ان ان «فرید زکریا» با تاکید مجدد بر وتوی تصویب احتمالی تحریم های جدید علیه ایران از سوی کنگره از سیاست خود در قبال ایران حمایت کرد.
اوباما درباره تلاش ها برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران نیز مدعی شد:استدلال من است که ما تحریم های بسیار کارآمدی علیه ایران تصویب کردیم که این تحریم ها توانست ایران را به میز مذاکرات بیاورد تا بتوانیم این موضوع را بررسی کنیم که آیا می توانیم موضوع هسته ای ایران را از طریق دیپلماتیک رفع کنیم.
اوباما در این مصاحبه با دفاع از سیاست خود در قبال ایران مدعی شد که تحریم ها توانست ایران را پای میز مذاکره بیاورد.
وی در ادامه گفت: با تمامی محاسبات صورت گرفته از جمله محاسبات سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل، ایران به مفاد توافق موقت ژنو پایبند بوده است و برنامه هسته ای خود را گسترش نداده است.
رئیس جمهور آمریکا همچنین اظهار داشت: ما شانس ایجاد یک مکانیسمی را داریم که طبق آن بتوانیم تأیید کنیم که ایران تسلیحات هسته ای ندارد و ایران پتانسیل این را دارد که مجدداً به عنوان یک بازیگر مسئول وارد جامعه بین المللی شود.
وی در عین حال تاکید کرد: با اینح ال نمی دانم که بتوانیم به چنین چیزی برسیم اما استدلال من برای کنگره آمریکا این است که در مقابل تصویب تحریم ها علیه ایران مقاومت کنند زیرا شرکای ما و حتی ایران می توانند این تحریم ها را نقض توافق موقت ژنو تفسیر کنند. از نظر ما، تضعیف دیپلماسی در این برهه مهم زمانی بدون آنکه دلیل خوبی داشته باشیم، یک اشتباه است.
اوباما در تبیین راهکار خود برای آینده مذاکرات با ایران ضمن تاکید بر حفظ اتحاد گروه 1+5 گفت: کاری که در حال حاضر ما باید انجام دهیم این است که این دور از مذاکرات را به پایان برسانیم و به ایران فشار آوریم تا به خواسته جامعه بین الملل آری بگوید.
وی در ادامه تاکید کرد: حفظ اتحاد بین گروه 1+5 مهم است حتی اتحاد با روسیه با وجود تنش هایی که با این کشور داریم باید حفظ شود و همچنین اتحاد با چین که تشنه نفت ایران است.
اوباما خطاب به آن دسته از سناتورها که در تلاشند تا تحریم های جدید را علیه ایران به تصویب برسانند گفت: بگذارید اگر به توافق هسته ای با ایران نرسیدم، ایران به دلیل آنکه به یک توافق منطقی آری نگفته است، مقصر باشد. اگر لایحه تحریم های ایران تصویب شود من آن را وتو می کنم اما این را هم به نمایندگان کنگره و اسرائیل گفته ام که روز بعد از اینکه ایران از توافق عقب بکشد، ساده ترین کار برای من در کنگره، تصویب تحریم های بیشتر علیه ایران خواهد بود. برای من تنها دو روز طول می کشد که لایحه تحریم های بیشتر علیه ایران را امضا کنم. ما توانایی تشدید تحریم ها علیه ایران را داریم اما چیزی که اهمیت دارد این است که نشان دهیم که تمامی راههای ممکن دیپلماتیک را اعمال کردیم.
وی در ادامه به تشریح ویژگی توافق مد نظر خودش با ایران پرداخته و گفت: مهم این است که یک توافق مناسب داشته باشیم. من قبلاً گفته ام که به توافق نرسیدن را به یک توافق بد ترجیح می دهم اما اگر بتوانم از طریق یک مکانیسم بی چون و چرا و قابل تأیید ثابت کنم که به توافقی با ایران رسیده ایم که طبق آن تهران نمی تواند قابلیت فرار هسته ای داشته باشد و اگر شماری از کارشناسان و دانشمندان به ما تضمین دهند که ایران در آستانه تبدیل شدن به یک قدرت تسلیحاتی قرار ندارد، باید یک بحث عمومی راه بیاندازیم. و از تمامی اعضای کنگره بپرسیم که به چه دلیل باید چنین توافقی را رد کنیم و از گزینه نظامی که کارایی کمی در محدود کردن برنامه هسته ای ایران دارد حمایت کنیم و آن را دنبال کنیم؟
اوباما در ادامه با ناکارآمد خواندن گزینه نظامی در قبال ایران خطاب به سناتورها گفت: از تمام اعضای کنگره باید بپرسیم که به چه دلیل باید چنین توافقی را رد کنیم و از گزینه نظامی که کارایی کمی در محدود کردن برنامه هسته ای ایران دارد حمایت کنیم ؟این رویکرد نظامی در شرایط کنونی که با درگیری های زیادی در خاورمیانه مواجه هستیم انشعابات زیادی را به همراه خواهد داشت.
همچنین اوبا در بخش دیگری از اظهارت خود درباره جنگ با تروریسم ذکر این نکته که اکثریت مسلمانان با گروه های تروریستی مخالفند خواستار دوری گزیدن از نظریه جنگ مذهبی در جنگ علیه تروریسم شد.
اوباما گفت 99.9 درصد مسلمانان با گروه های تروریستی مخالف هستند و ما باید خود را متحد مسلمانان بدانیم.
وی همچنین درباره سفر نخست وزیر رژژیم صهیونیستی به آمریکا برای سخنرانی در کنگره درباره خطرات ایران گفت با وی دیدار نخواهد کرد زیرا چنین دیداری دو هفته قبل از برگزاری انتخابات یک روال عادی نیست.
انتهای پیام