افزایش تعرفه ها، جایزه پزشکان برای زیر میزی نگرفتن
جمعی از پزشکان عمومی، پرستاران و پیراپزشکان طی نامهای که در سفر اخیر رییسجمهوری به اصفهان به وی داده شد، پرسیده اند: آیا اگر در جامعه ما هر کسی مثل متخصصین تخلف کند (زیر میزی بگیرد) و به حقوق خودش قانع نباشد، چاره و اقدام بازدارنده این است که یک شبه حقوقش را چند برابر زیاد کنیم؟!! اینکه به جایزه بیشتر شبیه است.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از سلامت نیوز متن کامل این نامه در زیر میآید:
باسمه تعالی
رییسجمهور محترم جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکترروحانی
ضمن عرض سلام و احترام
ما گروهی از جامعه پرستاری و پیراپزشکی ایران هستیم. متاسفانه در ماههای اخیر در دولت تدبیر و امید چنان بیعدالتی در سیستم بهداشت و درمان آغاز شد که خاطر تمام همکاران ما را مکدر نمود و انگیزه خدمت به خلق را از آنها گرفت و شوق خدمت به بیماران را که با انبوهی از آلام به مراکز درمانی مراجعه میکنند در بین همکاران از بین برد.
حرفهایی کهای کاش زده نمیشد و شنیدن این حرفها از وزیر بهداشتی که خودش و دیگر متخصصین را، نابغههای انگشت شمار این سرزمین! میداند، فاجعه است و سوالاتی برای ما و همکاران پیش آمد که کنجکاو شنیدن جواب آنها از جنابعالی هستیم:
1 – در دنیا نسبت حقوق پزشکان متخصص و کادر پرستاری حدودا 3-2 برابر است. دولت تدبیر و امید با کتاب جدید ارزشگذاری نسبی خدمات سلامت، این اختلاف که قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت 30-20 برابر بود را به 150-100 برابر رساند. آیا این اختلاف با شعار عدالت محوری نظام مقدس جمهوری اسلامی ناهمخوان نیست؟ آیا هر شخصی میتواند با اعمال سلیقههای شخصی اصول اصلی این نظام مقدس را به چالش بکشاند؟ آیا در دنیا کسی نمیفهمد و فقط آقای دکتر قاضیزاده هاشمی میفهمند که این اختلاف حقوق چند برابری باید باشد؟
2 – وزیر بهداشت محترم به پرستارانی که به این بیعدالتی اعتراض داشتند فرمودند که شما اصلا حقوق خود را با متخصصها مقایسه نکنید و حقوق خود را با خبرنگارها مقایسه کنید.
مگر مواقعی که ما پرستاران و پیراپزشکان پا به پای متخصصها در خون و ترشحات آلوده بیماران صادقانه از جان مایه میگذاریم خبرنگاران آنجا هستند؟ کار پرستاران و پزشکان متخصص و مشاغل درمانی اصلا چه ربطی به خبرنگارها دارد؟
چرا آقای وزیر بهداشت با بیان چنین تعبیرهای بیجا و بیموردی به خودشان حق میدهند به گروهی از مشاغل زحمتکش این مملکت توهین کنند؟ مگر در این مملکت فقط ایشان و همکارانشان زحمت میکشند؟
3 – در تبلیغاتی که طی چند ماه گذشته در رسانه ملی انجام شد بارها و بارها به مردم گفته شد: از یارانه انصراف دهید تا این یارانهها صرف بهداشت و درمان مردم شود. آیا در مملکت ما، نیازمندتر از متخصصین محترم جامعه پزشکی پیدا نشد که این سرمایه مملکت به صورت یکجا و بدون نیازسنجی و کار کارشناسی به حساب این قشر سیری ناپذیر ریخته شد؟
4 – جناب رئیسجمهور، همانگونه که مستحضرید طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاری 9 سال است که تصویب شده و هر سال به بهانه داشتن بار مالی برای دولت اجرایی نشده است. پس چطور برای متخصصان در عرض یک ماه کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات سلامت نوشته شد و ناگهان در کل ایران اجرایی شد؟ آیا کتابی که باعث شد حقوق دریافتی چند ده میلیون تومانی متخصصان در عرض یک ماه حدودا 4 برابر شود برای دولت بار مالی نداشت؟
5 – در هر جامعهای با فرد متخلف به نحو مناسب و بازدارنده برخورد میشود. آیا اگر در جامعه ما هر کسی مثل متخصصین تخلف کند (زیر میزی بگیرد) و به حقوق خودش قانع نباشد، چاره و اقدام بازدارنده این است که یک شبه حقوقش را چند برابر زیاد کنیم؟!! اینکه به جایزه بیشتر شبیه است.
آیا اگر باز هم تخلف کنند و زیرمیزی بگیرند دولت میخواهد در فاز بعدی دوباره حقوقشان را چند برابر کند؟ اگر در صنف یا گروهی اخلاق حاکم نباشد تا کی و تا کجا باید به آنها باج داد؟ آیا همین که تمام درآمدهای بخش درمان را قبضه کردهاند برای جناب وزیر بهداشت کافی نیست؟
و در آخر اینکه نتیجه این سیاستهای غلط، چیزی جز ایجاد دشمنی و تفرقه بین پزشکان متخصص و بقیه کادر درمان نیست. آیا این کارها باعث از هم پاشیدن شالوده نظام سلامت که همان نیروی انسانی است نمیشود؟
جناب رئیسجمهور، جواب این حقوق ضایع شده را چه کسی میدهد؟ فراموش نکنیم که همه ما در درگاه الهی باید جوابگوی اعمال خود باشیم. عالم محضر خداست.
با تشکر فراوان
جمعی از پرستاران و پیراپزشکان ایران اسلامی
انتهای پیام