حواشی مراسم ختم مادر احمدینژاد در قم
مراسم ختم مادر احمدینژاد در قم، در حالی برگزار شد که حاشیه مراسم بر متن آن غلبه میکرد.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از ایلنا در قم، در مراسمی که عصر دیروز و با عنوان مراسم ترحیم مادر محمود احمدینژاد در مسجد دو طفلان مسلم (ع) محله نیروگاه شهر قم برگزار شد، هم شعارهای سیاسی داده شد، هم پوسترهای سیاسی در دست گرفته شد، و هم خود احمدینژاد سخنرانی کرد؛ علاوه بر آن چند صد متری را هم ماشین احمدینژاد آهسته در خیابان حرکت کرد که موجب جلب توجه حاضران شد؛ مسیر ماشین حامل احمدینژاد هم بعد از ترک مسجد، نه به سمت حرم حضرت معصومه (س) و مرکز شهر قم، که به سمت محله فقیر نشین قم بود تا چند سؤال در ذهن ایجاد شود.
این مراسم عصر روز گذشته و با حضور حدود هزار نفر برگزار شد؛ این جمعیت با توجه به جایگاهی که احمدینژاد در ۸ سال گذشته داشت، بسیار اندک بود و نه تنها موافقان، بلکه مخالفان احمدینژاد هم احساس میکردند جمعیت مراسم بیش از اینها باشد.
برخی از مردم میگفتند برگزاری مراسم ختم مادر احمدینژاد در قم چند روز قبل از سفر حسن روحانی رئیس جمهور به قم، یک نوع خودنمایی سیاسی احمدینژاد و حامیان اوست و آنها در نظر داشتند که خیابان بیرون مسجد هم بسته شود،اما حیاط مسجد هم به صورت کامل پر نشده بود.
مسجد دوطفلان مسلم (ع) قم، یکی از مساجد مهم منطقه۲ قم است که عموما مردم فقیر نشین قم در آن زندگی میکنند؛ احمدینژاد در سال ۸۴ نیز تبلیغات انتخاباتی خود برای انتخابات ریاست جمهوری هشتم در شهر قم را با سخنرانی در این مسجد آغاز کرده بود.
برهم زننده سخنرانی آیت الله هاشمی در کنار احمدینژاد
در حالی که اعلام شده بود ساعت ۱۶:۰۰ شروع این مراسم است، اما خود محمود احمدینژاد در ساعتی زودتر از ۱۵:۳۰ به همراه برادرش امیر احمدینژاد، مجتبی ثمره هاشمی، علیاکبر جوانفکر، حجتالاسلام میرتاج الدینی، مرتضی تمدن استاندار تهران در زمان احمدینژاد٬ و یکی از روحانیون اصلی برهم زننده سخنرانی آیتالله هاشمی رفسنجانی در ۱۵ خرداد ۸۵ در حرم حضرت معصومه (س)، در جلوی درب مسجد ایستاده و به افرادی که وارد مجلس میشدند خوشامد میگفتند.
نکته جالب اینکه شخص محمود احمدینژاد، با هر شخصی که میخواست با او رو بوسی کند، روبوسی میکرد.
گفته میشد همسر و همسر برادر محمود احمدینژاد نیز در قسمت زنانه مسجد حضور داشتند.
در حالی که مجری مراسم هر چند دقیقه یک بار، پیام رهبر معظم انقلاب برای تسلیت به احمدینژاد را میخواند، برخی از افراد حاضر در مراسم پوسترهایی رنگی از احمدینژاد را در دست گرفته بودند که روی آن نوشته شده بود «دلم هوای تو را دارد، هوای آمدنت»
در این مراسم طبق سنت مراسمات ترحیم، هم قاری قرآن، به تلاوت کلامالله پرداخت و هم قرآنهای ۳۰پاره بین حاضران توزیع میشد٬ گرفتن پوستر احمدینژاد نیز در آن دیده میشد.
مجری مراسم بارها اعلام میکرد که از حضور حاضران در مراسم بیوت مراجع عظام تقلید و به ویژه بیتآیت الله نوری همدانی تشکر میکنیم؛ همچنین مجری مراسم اعلام کرد که برای درگذشت مادر محمود احمدینژاد، آیتالله جنتی، آیتالله نوری همدانی، آیتالله علوی گرگانی، حاج سیدحسن آقای خمینی، نماینده محبوب شهرمان جناب آقای دکتر لاریجانی نیز پیام تسلیت دادهاند.
هیچ کدام از مسئولان قم در مراسم مربوط به احمدینژاد در قم حضور نداشتند.
تقریبا اکثریت قریب به اتفاق مسئولان استان قم٬ حتی آنهایی که به احمدینژاد هم نزدیک هستند در این مراسم شرکت نکردند؛ یعنی حتی دو نماینده قم در مجلس شورای اسلامی، شهردار قم، و فراتر از آن یک عضو عادی شورای اسلامی شهر قم هم در این مراسم حضور پیدا نکرده بود؛ شورای شهری که ۱۹ نفر از ۲۱ نفر آن در لیست اصولگرایان بودند.
اما از افرادی که میتوان به حضور آنها اشاره کرد، آیتالله حائری شیرازی، آیتالله میرعظیمی از اساتید حوزه علمیه قم، سرهنگ حافظی جانشین فرمانده سپاه علی ابن ابیطالب (ع) استان قم، و حقیقی مقدم فرماندار قم در زمان احمدینژاد بودند.
پس از سخنرانی فردی به نام حجتالاسلام رستگار، مجری مراسم اعلام کرد مردم میخواهند سخنان محمود احمدینژاد را بشنوند و از حاضران خواست بنشینند؛ بعد از حدود یک دقیقه، چند نفری که جلوی مراسم بودند، داد میزدند آقایان! کوچه را باز کنید دکتر بیاید!! داد و بیدادی که شاید لزومی نداشت.
شعارهای هواداران احمدینژاد
محمود احمدینژاد در حالی پشت تریبون قرار گرفت که هوادارن او داخل مسجد شعار میدادند، «صل علی محمد یاور رهبر آمد»، «احمدی دلاور پیرو خط رهبر»، «خامنهای زنده باد٬ احمدی پاینده باد» «شعار هرچی مرده، احمدی بر میگرده»، «ابالفضل علمدار، احمدی رو نگه دار».
البته زمانی که احمدینژاد پس از سخنرانی مسجد را ترک میکرد، هواداران او شعار میدادند «احمدی دوست داریم» و در ادامه نیز میگفتند «احمدی بت شکن، بت بزرگو بشکن»، «چپ، راست، کارگزار، علیه خدمتگزار».
اما سخنرانی محمود احمدینژاد نیز خالی از حاشیه نبود، مخصوصا در دو مورد آن؛ یکی آنکه گفت بوسیدن دست پدر و مادر و حتی بوسیدن پای آنها اشکال نیست، اشکال آنجاست که سر را آنجایی که نباید خم کنیم، خم میکنیم. و همچنین آنجایی که در پایان سخنان خود گفت: معمولا در پایان مراسم علما و بزرگان دعا میکنند، اما گاهی دعای زیرپاییها و کف پاییها هم قبول میشود.
سخنرانی احمدینژاد در مراسم ترحیم مادرش در قم
محمود احمدینژاد در مراسم یادبود مادر فقیدش در مسجد دو طفلان مسلم (ع) منطقه نیروگاه شهر قم، در سخنانی٬ اظهار داشت: غم مادر غم سنگینی است؛ چرا که اگر انسان صدساله هم باشد٬ بازهم رابطهاش با مادر یک رابطه استثنایی و ویژه است. مادر٬ مادری میکند و فرزند صدساله٬ بچگی؛ این ماجرا ماجرای لطف و مهرورزی ایمان است.
وی افزود: شما مردم زحمت کشیده هستید و از سراسر ایران در مراسم تشییع، سوم و هفتم و همچنین مراسم تبریز و قم شرکت کردید و خانواده ما را مورد لطف قرار دادید٬ اما خدا شاهد است هر لحظه این مراسمها را که میبینم، دلم میگوید دلها بسوزد برای حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع).
رییس دولت نهم و دهم با اشاره به مراسمهایی که برای یادبود مادر مرحومش برگزار شده، گفت: یک مادری از دنیا رفت و شما چقدر لطف کردید٬ اما چطور میشود حضرت علی (ع) به عنوان خلیفه الله آنطور شبانه حضرت زهرا (س) را تشییع کند و حتی گریه هم نتوانند بکند؟ این غمها را به کجا ببریم؟ خدایا امام زمان (عج) را برسان.
وی در ادامه ضمن تشکر از ارسال پیام تسلیت رهبری و شخصیتهای مختلف کشور برا ی درگذشت مادر خود گفت: از همان روزهای اول درگذشت مادرم دوستان عزیزی هم از قم و هم تبریز دعوت کردند که ما میخواهیم مراسمی در شهر خود برقرار کنیم ما با هم با خانواده مشورت کردیم و به این نتیجه رسیدهایم که در خدمت شما باشیم؛ از همه شما تشکر میکنم و تقاضا میکنم مردم دیگر مراسمی نگیرند٬ چون برخیها جور دیگری برداشت میکنند.
احمدینژاد افزود: ما مراسم فاتحه میگیریم، همه فاتحه میخوانند، قرآن تلاوت میکنند و به نوعی همه هوای هم را داریم؛ از همه تشکر میکنم؛ خانوادههای معظم شهدا در تبریز، قم و حتی سراسر ایران، علما و فضلا و مردم خوب محلی نیروگاه قم؛ تشکر میکنم از آیتالله حائری شیرازی، حاج آقای میرباقری علمای اعلام، حاج آقای میرعظیمی و…؛ نیاز به یادداشت نیست چرا که همه در اینجا یک رنگ هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه فرهنگ آسمانی با برخی مطالبی که برخی افراد میگوید متفاوت است، ابرازکرد: انسانیت انسان حکم میکند که به بزرگترها احترام بگذاریم و اصلا اشکالی ندارد آدم دست مادر و پدر خودرا بوس کند، اشکال ندارد که به پای مادر بیفتید بلکه اشکال این است که سرخود را در جای نباید خم کنیم خم میکنیم.
وی افزود: همین محبتها جامعه را حفظ میکند؛ همین دوست داشتنها و نخواستن بدیها برای هیچ کس. معمولا در پایان مراسم علما و بزرگان دعا میکنند اما ما فکر میکنیم گاهی دعای زیرپاییها و کف پاییها هم قبول میشود.
انتهای پیام