پنج نکته درباره ی اظهارات مداخلهجویانه ی مقام روس
به گزارش انصاف نیوز، رحمتاله بیگدلی، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در فیسبوک نوشت:
در خبرها آمده بود که یک مقام وزارت دفاع روسیه گفته است: «اگر آمریکا اوکراین را تسلیح کند، مسکو آن را اعلان جنگ تلقی میکند. این اقدام نه تنها تنش را در منطقه افزایش میدهد، بلکه کرملین را وادار به پاسخی نامتقارن علیه واشنگن و متحدانش در دیگر جبههها میکند.»
بیزنس اینسایدر نوشته است: «ایوگنی بوژینکسی ژنرال بازنشسته ارتش روسیه که اکنون در یک انتسیتو پژوهشی مشغول به کار است گفت: “مسکو تسلیح اوکراین توسط امریکا را حضور مستقیم این کشور در درگیریها تلقی میکند.”»
این مقام وزارت دفاع روسیه ادامه داده است: «ما میتوانیم ایران را تشویق به جنگ با عربستان سعودی یا حمایت از آنها در این نبرد بکنیم، در این صورت قیمت نفت افزایش بسیاری خواهد داشت.»!
پنج نکته در باره اظهارات مداخلهجویانه مقام روس
یک. همانطوری که از اظهارات این مقام روس بر میآید اصل در سیاستهای قدرتهای جهانی، منافع خودشان است و برای تأمین این منافع دست به هر کاری از جمله به جان هم انداختن دیگر کشورها میزنند و حاضرند برای نیل به منافع خود کشورهای همکیشی چون ایران وعربستان را به جان هم بیاندازند تا خون هزاران انسان بیگناه بر زمین ریخته شود!
دو. این ژنرال روسی در ایام دهه فجر که یادآور انقلاب شکوهمند اسلامی ملت ایران علیه استعمار و استبداد است در کمال وقاحت به گونهای سخن گفته که گویی ایران یکی از مستعمرات روسیه است و حاضر است با تحریک آن کشور و نادیده گرفتن منافع ملی خود وارد جنگ با کشوری دیگر و آن هم کشوری مسلمان و همکیش گردد! روسیه و دیگر قدرتهای جهانی غلط زیادی کردهاند، اگر توهم بزنند که ایران امروز، ایران زمان قاجار و یا ایران زمان پهلوی است که برای تنظیم سیاستهای خود از قدرتهای جهانی دستور بگیرد. ملت ایران دهها هزار شهید داده است تا استقلال کشور را تضمین کند و از دخالت بیگانگان در امور داخلی و سیاست خارجی خود مانع شود. از اینرو از مقامات کشور بالاخص دستگاه سیاست خارجی انتظار میرود که پاسخی در خور به این یاوهگوییهای مقام روسی بدهند!
سه. بر مدیران کلیه کشورهای اسلامی از جمله ایران و عربستان به عنوان دو کشور بزرگ اسلامی است که برای وحدت مسلمانان بکوشند و اجازه ندهند که قدرتهای جهانی و دشمنان اسلام و مسلمین بر سیاستهای آنان تأثیر بگذارند تا جایی که از یک سو آمریکا و اقمارش تنظیمکننده سیاست خارجی و نفتی عربستان باشند و از سوی دیگر یک مقام روس به خود جرأت بدهد که رسما اعلام کند؛ «اگر آمریکا اوکراین را تسلیح کند، ایران را تشویق به جنگ با عربستان سعودی می کنیم.»!
چهار. این اظهارنظر سخیف و مداخلهجویانه مقام روسی باید تلنگری برای ملت و دولت ما باشد و ما را به خود بیاورد که کدام سیاست جاری در کشور و رفتار ما موجب شده است که یک مقام روسی به خود اجازه دهد که اینگونه از موضع برتر در باره ایران سخن بگوید؟!
بدون تردید باید سیاستهای کشور بهگونهای تنظیم و عمل شود که هیچ کشوری طمع در تحمیل سیاستهای خود بر ایران و استفاده ابزاری از کشور ما را نداشته باشد. مبادا غربستیزی متوهمانه، ما را به جایی برساند که چشم باز کنیم و ببینیم که استقلال کشور را به ثمن بخس تقدیم قدرتی دیگر کردهایم!
اتخاذ سیاست موازنه عدمی که آیتالله شهید مدرس در قبال استعمار انگلیس و روسیه مطرح کرد میتواند در این زمینه راهگشا باشد. آیتالله شهید مدرس خود میگوید: «من از هر دولتی که بخواهد دخالت در امور ما بکند، میترسم و باید توازن عدمی را نسبت به همه مراعات کرد، نه توازن وجودی؛ یعنی شما برای خودتان، ما هم برای خودمان.»
برخی این نظریه را اینگونه تفسیر میکنند که وقتی ملتها هرگونه قدرت و سلطهای را در رابطه با خود نپذیرفتند و آن را نفی کردند، موازنه عدمی را مراعات و آزادی و استقلال خود را در ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی حفظ و توازن آن را برقرار کردهاند. از این منظر این اصل موازنه عدمی و عدم وابستگی به دیگران و اتکای به خود، منشأ تحولات عمیقی در ایران و بعدها به صورت موازنه منفی و نه شرقی، نه غربی مطرح شد.
پنج. سیاست موازنه عدمی آیتالله مدرس که در سیر تکاملی و تصعید محتوایی خود در انقلاب اسلامی 1357 به سیاست «نه شرقی، نه غربی» ارتقا یافت، از دستاوردهای مهم مبارزات ضداستعماری و آزادیخواهانه ملت ایران در طول بیش از یک قرن اخیر از نهضت مشروطیت گرفته تا نهضت ملی نفت و انقلاب اسلامی است و نباید تحت هیچ عنوان و هیچ بهانهای مخدوش شود.
هرگونه خدشهای در این سیاست به معنای به خطر انداختن استقلال کشور و پذیرفتن هژمونی قدرتهای جهانی و خیانت به مبارزات ملت ایران و خونهای بسیاری است که برای تأمین آن به زمین ریخته است!
انتهای پیام